reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
IzaVarsovie
przykro mi, ze spotkało się takie cierpienie. Mam nadzieję że będzie dobrze. Nie mam i nie znam lekarza który by Cię skonsultował telefonicznie :( Ale mam nadzieję, ze Twoj lekarz sobie poradzi z tą sprawą.
Pessary są raczej skuteczne jeśli chodzi o rozwarcie- problemu kosmówki nie znam i nie słyszałam od nikogo. Bądź dobrej myśli!
A sądzę, że leżeć nie powinnaś na brzuchu, raczej na lewym boku podobno (zwłaszcza w późnej ciąży), no i moim zdaniem możesz wstać sie wysiusiać czy zjeść ale bez stania przy garach przez pół dnia.

Hej :-) Właśnie wróciłam z wizyty. Dzidziol jest i ma 2 cm :-) Słyszałam serducho. Martwi mnie tylko, że ciąża wg usg ma ok 8t3d. Pierwsze usg 31.12, gdzie nie było widać zarodka, pokazywało 6t5d i to się zgadzało z moimi wyliczeniami. Więc teraz powinien być 9t5d... Sama nie wiem. Lekarz mówi, że to możliwe i że wszystko prawidłowo się rozwija. Następna wizyta za miesiąc.
moim zdaniem nie powinnaś się martwić rozbieżnością, bo jednak wiek wg usg nie jest 100% nieraz wystarczą mm aby odczuć różnicę kilku dni. Jak później będzie już duża dzidzia i będzie mierzona wg średnicy główki, brzuszka i kości udowej to pewnie na każdym pomiarze wyjdzie inny wiek ciąży- bynajmniej ja tak miałam :p

kurczę, dziewczyny gratuluję siusiaków, bardzo szybko stwierdzili prawdopodobną płeć. Ja sie dowiedziałam dopiero w połowie ciąży- na usg prenatalnym nie było widać nic- wiec można było założyć, ze bedzie dziewczynka, ale chyba prędzej potwierdzą obecność siusiaka niż jego brak bo zawsze może być mały niewidoczny przyslonięty czy coś :p

marzycielka
ale czad! ja marzę że kiedyś mąż mi zrobi obiad :p... chociaż mamy ostatnio ciche dni i obiecał mi że jutro po powrocie do domu na zgode przygotuje romantyczną kolację... ale ja sie nie nakręcam- liczą sie czyny a nie tlyko słowa i tutaj szacun dla Twojego ślubnego!!

Ostatnia edycja:
mgd super, że mniej więcej wiecie, jaka płeć!!! w 12 tyg fajnie widać wyrostek płciowy, w zależności od kąta nachylenia można podejrzewać, czy chłopiec czy dziewczynka

kotek u mnie to raczej na podstawie organow wewnetrznych niz zewnetrznych stwierdzili siusiaka :) mialam badanie na specjalnym sprzeie i panie powiedzialy ze na 98% pewne :)

i ne przeginaj! Odpoczywaj teraz :)

IZKA gratuluje!

zaczarowana aaa bo zeszło nam na zakupach, się nie stresowałam już to się nie spieszyliśmy. ale niesamowita radość usłyszeć serducho, mogłabym na takie usg chodzić codziennie :-p

nie doczytałam co tam u Ciebie, wszystko ok?

I

marzycielka
ale czad! ja marzę że kiedyś mąż mi zrobi obiad :p... chociaż mamy ostatnio ciche dni i obiecał mi że jutro po powrocie do domu na zgode przygotuje romantyczną kolację... ale ja sie nie nakręcam- liczą sie czyny a nie tlyko słowa i tutaj szacun dla Twojego ślubnego!!

Trzymam kciuki, żebys jutro miło się zaskoczyła :-)

Pieekna lapka :)
ja tam wierze w mojego siusiaka hahah przy corce tez w 12 t sie potwierdzilo. Na szczescie nie jestem milosniczka rozy i wyprawke mam w unisexach ;)

reklama
Izka - super, gratuluję! A łapka mega słodka :-)

Ale macie fajnie, że już znacie płeć, zaczynam się nakręcać, że może i u mnie za tydzień będzie coś widać :-p Ale to chyba rzadko tak wcześnie można stwierdzić

Do góry