reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

czesc madzik gratuluje dwoch grubych kreseczek:-)
mnie wczoraj nic nie bolalo, ale dzis ciagnie mnie w brzuchu. Pobolewanie w brzuchu oczywiscie jest normalne, macica rozciaga sie.

reklama
Czesc dziewczyny,
dziekuje za mile przyjecie i gratulacje.
Wlasnie wrocilam do domu, padlam na lozko i tak mi juz chyba zostanie dzisiaj.
Ale przynajmniej bylam rano na basenie i zamierzam 2-3 razy w tygodniu basen odwiedzac. Tak profilaktycznie, zeby dupa mi razem z brzuchem nadmiernie nie urosla.
Bylismy tez dzisiaj na mikolajkowym obiedzie u siostry meza i planowalismy naprawde juz nikomu wiecej nie mowic ale znowu sie nie udalo. Najpierw odmowilam szampana do przystawek i to wzbudzilo duze podejrzenie a potem, kiedy palacy szli na fajke to przypomnieli sobie, ze ja rzucilam palenie jakies 2 miesiace temu... no i oczywiscie natychmiast padlo pytanie: no to pewnie w ciazy jestes?? No i wtedy z okazji skorzystaly moje wlasne dzieci, ze niby juz sie wszyscy i tak domyslili i mozna zaczac opowiadac o tym jak to mama ma dzidziusia w brzuchu i ze jest jeszcze malutki jak glowka szpilki ale niedlugo urosnie i bedzie pil mleko i tak dalej. Nie bylo wiec sensu zaprzeczac i tak to juz cala rodzina wie (tesciowie tez byli).
A co do mldlosci to byloby bardzo dziwnym, zeby sie nie pojawily, poprzednimi razami tez byly na czas, jeszcze przed zrobieniem testu. I tak przez pierwsze pol roku. I pomyslec, ze juz od dwoch lat nie zrobilam zadnego pawia! No nic, jak tak dalej pojdzie to szybciutko nadrobie. Niedobrze mi od wszystkiego jak narazie. Poza tym mam na cos ochote tylko nie ustalilam jeszcze co to jest. Poczytam moze ksiazke kucharska i zobacze na co sie zaczne slinic.
A teraz mam chwilke, zeby poczytac w spokoju ksiazke w lozku bo cala reszta zostala jeszcze na "przyjeciu" i jestem sama w domu, co mi sie zdarza rzadko.

A, i jeszcze chcialam Was spytac, czy zamierzacie uprawiac jakis sport w ciazy. I jak tak to jaki. Ja sie uparlam na ten basen bo w drugiej ciazy dobrze mi zrobil, przytylam niewiele i szybko sie wszystkiego pozbylam i miesnie byly takie bardziej sprezyste.
Tyle, ze basen to straszna nuda no i zimno na poczatku jest jak sie wchodzi do wody. Brr, strasznie tego nie lubie.

No dziewczyny helloł :)

Niedziela całkiem błoga. Od jutra zaczyna się pracowity tydzień, mam nadzieję na dużo siły :).

Co do oglądania rzeczy dla maluszka- ja już mam wszystko wybrane... Od łóżeczka po wózeczek :))) Jakie to przyjemne aachhh :)

Dobrej nocy kochane:)

Witam nowe mamusie!

Nie odzywalam sie wczoraj, bo strach mnie ogarnal i cale moje pozytywne myslenie diabli wzieli. Zaczelam wczoraj plamic!! Malutko bo malutko, ale wszystkiego mi sie odechcialo :,( dzis na razie nic. W ogole jak pomysle o tym plamieniu dzisiaj, to moze wcale tego plamieniem nie mozna bylo nazwac, bylo mleczno-brazowe i bylo go troszke, ale sam fakt, ze bylo...i to na bieliznie, a nie papierze. A przeciez nawet w terminie miesiaczki nie mialam plamien. Ale teraz uspokajam sie i tak sobie mysle, ze to moze normalna wydzielina tylko z minimalna domieszka krwi z zagniezdzenia albo okresu, ktorego nie bylo i organizm sie tego pozbywa...? zadzwonie po pracy o porade, ale poki co jest ok, wydzielinka jest jakby bardziej kremowa dzisiaj...
Sorki, ze takie rzeczy opisuje, ale zmartwilam sie, moze ktoras z was ma jakies doswiadczenie z poprzedniej ciazy? albo ma to samo co ja?

Dziub, a nie mozesz isc do ginekologa i powiedziec, jej/mu o tym? Widze, ze mieszkasz na wyspach, ale jak powiesz, ze plamisz to pewnie Cie przyjmie, tak czy nie? Przepisze Ci duphaston i bedzie po klopocie.
Ja bym sie nie martwila w malych ilosciach brazowa wydzielina. Na pewno wszystko jest ok. Wazne, zeby sie niepotrzebnie nie zamartwiac. A powiedz, pobolewa Cie brzuch jak na okres? Jesli nie to pewnie wszystko jest w porzadku:tak:Ale warto skonsultowac sie z lekarzem. Trzymam kciuki.

Dziub, mi ginekolog powiedziala, ze jak bede krwawic lekko to to normalne. Gdzie dokladnie mieszkasz ? Jak sie bardzo martwisz to idz prywatnie do polskiego lekarza.. Troche to kosztuje ale przynajmniej sie uspokoisz.. W gp to chyba dopiero od 3 miesiaca cos tam robia .. Nie pamietam za dobrze z ciazy mamy. Ja mimo spotkan w gp i szpitalu mam zamiar co jakos czas do polskiego chodzic na sprawdzenia. Bedzie dobrze. Staraj sie wypoczywac :)

Hej :)

Dziub opisane przez Ciebie plamienie raczej nie powinno CI martwic, ale dla pewnosci skonsultuj sie z lekarzem. Czasami zdarza sie, ze wlasnie organizm wydala stara krew w kolorze brazowym. Jezeli plamienia byly czerwone natychmiast udaj sie do lekarza. Moze powinnas troche odpoczac.

reklama
Sisha, nie boli mnie brzuch, leciutko pobolewa, ale to raczej normalne.

Daguita i Mamolinka tez wydaje mi sie, ze to nic, wczoraj po prostu przed oczami przewinal mi sie czarny scenariusz! Ale to fakt, mam za soba kilka pracowitych dni, duuuzo lazenia po sklepach...

Ginekolog jest tutaj uznawany za specjaliste, do ktorego potrzebne jest skierowanie od lekarza ogolnego, taki system, wiec umowia mnie raczej do ogolnego, nie wiem, sprobuje zadzwonic miedzy klientami albo po pracy, dzis jestem sama, wiec nawet nie moglabym sie wyrwac! Ale dla spokoju ducha zwale odpowiedzialnosc i zmartwienie na moja przychodnie. Ja nie znam tu w okolicy zadnego polskiego lekarza, musialabym poszukac, ale o zadnym nie slyszalam...

Do góry