reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Venicee co wyrabiają nastolatki? Ja mam 10 latka i widzę, że takie dzieci to tylko czekają aż mama zajmie się młodszym rodzeństwem i nie ma czasu i wtedy jazda, mój się posypał ze szkołą a takim dobrym był uczniem :(

Basia jaka porażka, mój też tak robi, pierwszy raz jak rozmawiałam z panią to skarżyła się okropnie, że bardzo bije i po prostu w ogóle nic nie słucha, nic, ja obiecałam pracować z nim nad tym i podobno troszeńkę lepiej ale wiadomo, że cudów od razu nie zrobisz. Rozmawiaj, tłumacz mu, ja mówiłam, że pani w przedszkolu bardzo się cieszy kiedy jest grzeczny a jak rozrabia to mama potem jest smutna itd. itp. Zawsze przed wejściem mu przypominam, że trzeba słuchać pani. Na pewno w ciągu tygodnia czy miesiąca nie stanie się innym dzieckiem, trzeba cierpliwości ale uda się. Druga rzecz, że ja z pierwszym dzieckiem miałam odwrotnie, jego bili i źle go traktowali a on posłuszny był, wierz mi, że już wolę słuchać to co teraz niż odwrotnie.

Miałam starszego chorego to teraz mam już obydwoch chorych :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Venicee, taka j., dzieki za ciepłe słowa, podtrzymałyście mnie na duchu [emoji3] zrobiłam Kubie tablice motywacyjna i naklejam mu uśmiechnięte buźki jak jest grzeczny w przedszkolu. Na razie dwa dni były ok, pani nie narzekała.. obiecał ze juz bić nie będzie wiec zobaczymy [emoji12] ja tam w cudowna poprawę nie wierze ale niech chociaż trochę zmieni swoje zachowanie to bedzie dobrze..

Venicee, obyś miała racje [emoji6] a Miki szkoda ze tak przeżywa przedszkole.. moze potrzebuje dłuższego okresu adaptacyjnego.. u nas jest dziewczynka która nadal płacze.. a reszta dzieci juz sie przyzwyczaiło.. Ale jak jesteś w domu i Miki nie musi tam chodzic to nic na siłę..

Taaa już widzę mrozy....szczególnie żeby sie przydał taki -20 przynajmniej....
Basiu no każdy moment rozwojowy swoje ma....nie sądzisz że jak większość się bije z innymi ,złości itd....no to raczej normą jest. Rozumiem podejście Pani w przedszkolu ,choć z drugiej strony to dzieci są ,w życiu nie będą cicho siedziały ! na to jeszcze przyjdzie czas
TakaJ zdrówka dla was !!!
Aga jak się tam czujesz???
w końcu słonko w Krk...oj bardzo mi tego brakowało !

My powoli zdrowiejemy i liczę, że zdrowie się utrzyma jakiś czas, im dłużej tym lepiej.

Basia jak w przedszkolu? Fajny pomysł z tymi buźkami, może też wypróbuję jak Jakub będzie dokazywać bardziej :)

Venicee ja sobie takiego mrozu już nie wyobrażam po ostatnich zimach, nawet -5 mnie przeraża :)

Hej dziewczyny,

Melduje się ze jestem. Venicee fajnie ze się odezwałaś I wszystko u Ciebie oki.Ale ten czas leci ze Marysia ma juz 4 miechy. Jak Ty to wszystko ogarniasz powiedz mi kobieto polko [emoji38] ja czasami mam doly jak to ogarnę ale to chyba hormony mi wariują [emoji6]
Byliśmy teraz z mężem na parę dni u znajomych w Londynie a Tymek został u dziadków.
Dzisiaj byłam u lekarki na wizycie wszystko wporzadku. Maluszek rośnie a ja czuję się dobrze. Tymek trochę smarka i siedzimy w domu . Basia glowa do góry !!!!jestesmy najlepszymi mamami na świecie a Kuba poradzi sobie w życiu . My z mężem powiedzieliśmy Tymkowi ze jak ktoś go uderzy ma oddać i nie może sobie dawać. Wiem ze różne są zdania na ten temat ale wole aby moje dziecko dało sobie rade w grupie. W przedszkolu nie zaczepia pierwszy ale potrafi się bronić. W żłobku miał gryzonia chłopczyk strasznie gryzł a drugi szczypal i miałam trochę z tym problem.
Zdrówka życzę abyśmy przetrwały ten okres.

Hej [emoji3] Kuba miał dzisiaj pasowanie na przedszkolaka [emoji3] był mąż i teściowa bo ja nie dostałam urlopu.. Kuba od tamtej pory podobno jest grzeczniejszy takze mam nadzieje, ze tak juz zostanie..
Aga, ale ten czas śmiga juz prawie 16 tydzień? Super, ze dobrze sie czujesz [emoji3]
Moze macie racje, na razie nie będę sie juz przejmować, a Kubie codziennie tłumacze, ze ma byc grzeczny [emoji3]
Taka j., zdrówka dla was [emoji3] moj Kuba cały czas kaszle i juz sie zastanawiam czy to nie przez suche powietrze bo innych objawów choroby nie ma..
Ja mam w ogóle chyba organizm rozregulowany.. kupiłam z głupoty testy owulacyjne i tylko jeden wyszedł z druga, blada kreska, a reszta jedna kreska.. praktycznie wszystkie negatywne [emoji27] chyba nie mam w ogóle owulacji.. dziwi mnie tylko, ze temperatura mimo wszystko skoczyła..

EEe tam Basiu nie masz owu...to tylko testy ! a wy działajcie ...Ja rok temu aebo już byłam w ciąży lub konspiracja już działała....jejuuu ależ to brzmi ! W życiu bym nie pomyślała ze dziecko małe za rok będę tulić no NIGDY ! a tu....suprise ,więc Basia głowa do góry,olej te testy...żywioł ma być !
Aga lada chwila i połowa ciąży będzie woooowwww..leci ciąża leci...to dla mnie najszybsze 9 mcy w życiu...
Jak ja ogarniam? momentami marnie.... dziś miałam okropny dzień ..Miki dał mi popalić...czasem zastanawiam sie czy z nim wszystko ok?
popłakałam w kącie i odrobinę mi lepiej...

Venicee, masz racje, za bardzo świruje.. od następnego miesiąca postanowiłam sobie, ze nie mierze temp i nie kupie testów bo niepotrzebnie sie dołuje..

A ciebie podziwiam bo ja czasem przy jednym mam dosyć..

reklama
Basia mnie owulacyjne nigdy dobrze nie wychodziły a zrobiłam ich chyba ze 30 w życiu, moim zdaniem one są raczej kiepskie, bardziej wierzę w temperaturę. Uda się tylko nie myśl ciągle o tym bo wtedy właśnie się blokujesz.

Venicee ja też Cię podziwiam, mam wrażenie, że przy tej dwójce co mam już czasu brakuje a jak jest u Ciebie to już nie mam pojęcia!

Aga ale mieliście fajny wypad i to sami! Jak ja marzę chociaż o wyjściu na kawę!! Zdrówka dla Tymcia i dla Ciebie!

Do góry