reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Aurelia ale jak to "nie buduje zdań"?? Jestem w szoku. Znam wiele dzieci w tym wieku co ledwie parę słów i to niewyraźnie mówią a co tu mówić o budowaniu zdań!

reklama
helo :p budowanie zdan ? Moze chodzi o .. Mama daj albo Daj to ....Takie krótkie.
Aurelia no to podpbnie duze nasze dzieci ,bo Miki 12,8kg i 89cm...
U nas okulista w 3rż. Mieliśmy klika wizyt ze wzgl. na wczesniactwo.
W końcy pogoda jest ok :) Kocham spacerowac po plaży wtedy :) dziś spacerowałam jedyne 4h ...jutro powtórka !

Mój buduje zdania 4-5 wyrazowe. Coś typu Paweł jedzie autem tam dalej. To z tych dłuższych.

Dziewczyny mam termin z OM na 31.12 a z USG na 1.1.
Tak w sumie to udzielam się na stycniowkach a dziś weszła na grudniowki popatrzeć i aż usiadlam z wrażenia. Kulkaprzytulka też ma termin na 31.12. Tak się złożyło.

Zabiła super dziewczyny szaleją ;);)
U nas Oki nowa aklimatyzacja w nowym żłobku ale fajnie nam to idzie Tymcio dzielny panie go chwalą, miał nie miłe zdarzenie chłopczyk go ugryzl po okiem aż skórę mu rózcial siniaki pod okiem straszny, panie mają problem z tych chłopcem bo jest gryzoniem i podrywa dzieci.
Aurelia szok jakie zdania u mnie Timi mówi pojedyncze słowa a reszta to mówi po swojemu moja lekarka powiedziała mi ze ma czas. Na bilansie wyszło 13.6 kg i 88 cm wszystko w normie

Żabila to wysyp dzieci teraz znowu :) Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu!

Aga no to przykro z tym ugryzieniem choć dobrze, że panie powiedziały o co chodzi bo znam taki przypadek gdzie pani nie chciała przyznać, że dziecko zostało ugryzione i wymyślała jakieś niestworzone historie, to już lepiej jak przyznają wprost co się stało.

Mój na bilansie miał 12,7kg i 91cm ale teraz ma już pod 14kg, w ciągu 2 tygodni przybrał 800gram, jak niemowlak.

Taka j dokładnie panie od razu powiedziały co się stalo fajne są, na drugi dzień tez się pytaly jak Tymcio p. Dyrektor tez przepraszała za ta sytuacje,po mimo tej sytuacji jestem zadowolona ze żłobka bardziej niż z tego co chodził prywatnie, najważniejsze aby był zdrowy pięknie przybrał na wadze

TakaJ no to twój KUba duży jest !
O fajnie że dziewczyny pojawiłyście się :D
Aga mówiłam że nie taki diabeł straszny ! fajnie że Tymcio lubi żłobek !
Żabila ...kurka co dopiero była mowa o staraniach a tu już ...23 tc...ale to leci szybko!!!e no twój synek sporo mówi...

Venicee no właśnie on sporo waży i powiem Ci, że tego po nim nie widać jakoś, ma okrągłą buzię ale po ciele to nic, nie wiem gdzie on to ma, jest ubity bardzo to fakt. Jeszcze chwila i mi mojego drugiego synka przebije z wagą (ma 24kg) :)

Aga dokładnie, najważniejsze jest zdrowie i żeby dziecko chodziło chętnie. A wszędzie się znajdzie dziecko, które jest zaczepne, w każdym środowisku. Mnie się wydaje, że taki żłobek też trochę uczy życia te dzieci.

Helo
Już wcześniej pisałam ale mi przerwało i nic nie ma...
Ja nadal nad morzem,spacerujemy ile się da...tzn raz dziennie idziemy na kilka godz. ,bo do plaży mam 2km jakoś tak...
Wczoraj nie byłam bo jakaś słaba mega byłam.Dziś już po jestesmy :D
TakaJ no w sumie mój Miki jak na wcześniaka nie jakiś krasnoludek bo 12,8kg wazy...i jakoś 89cm ma ....
Co tam wogóle słychać? A mogę zapytać gdzie mieszkasz?
Aga -no do guzów i itp trzeba troche przywyknąć....tak niestety jest w placówkach gdzie dzieci raczej nie brakuje-a jakiś gryzoń czy charakterny zawsze się trafi ....

reklama
Venicee fajnie masz się z tym morzem, mój mąż coś ostatnio powiedział, żebyśmy wybrali się na weekend, żeby pozwiedzać tylko ale pomysł na pewno padnie. No mały nie jest też. Ja sprawdzałam starszego to na 2 lata miał 11,7 a Jakub miał 12,7 czyli dokładnie kilogram więcej a teraz ma 14kg już gdzie starszy miał 14,5 jak miał 4 latka! Co ciekawe nie widać tego po nim po ciele. Nie wiem jak to robi bo mnie już większy obiad widać niestety :/ W sumie fajnie jak macie tyle do plaży bo większy wysiłek to lepiej dla organizmu, tak mi się wydaje.

Do góry