reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

dObry wieczór '.
patrycjal szczepionki nie powodują autyzmu, chodzi tylko o to żeby nie szczepić dziecka jak ma tzw. Skok rozwojowy, czyli jak akurat czegoś się uczy, np chodzić ,wtedy trzeba przesunąć szczepionkę o pare dni albo tygodni, bo podana nie w ten czas mogłaby zachamować rozwój , albo go spowolnić. A ta na Odrę, świnkę i różyczkę jest paskudna pod tym względem że gorączka może wyjść nawet po tygodniu. Ale chyba warto, zwłaszcza jak mam się chłopca bo świnka dla jajek niebezpieczna, a znowu różyczka dla dziewczynki. Ale oczywiście każdy ma swoje zdanie i ja Twoje szanuje.
Mój dzidziuś spał dziś w dzień 3 godziny jak nigdy, ale i tak padł o 20.30.
Pytanko do mam karmiących mm : czy podajecie inne mleko na noc ? Bo ja jestem na bebilonie i kupiłam teraz 2 ale jest też 2 na noc, niby bardziej sycące i nie wiem czy je kupić czy tylko jeden rodzaj mu dawać w dzień i nocy.
Dobrej nocy!

reklama
hej ho..
a mi w tamtym roku przeskoczyla cyferka z przodu na 30 eh. ale wcale sie tak staro nie czuje hehe a mezusiowi niedlugo 35 stuknie.

Co do szczepionek to tylu jest zwolennikow, ilu przeciwnikow, ja pewnie zaszczepie na ta odre, swinke i rozyczke, choc z duzymi obawami.

gratki 7 miesiaca dla Madzi i wczorajszego 6 tez dla Madzi:-)

Patrzylam na pogode i ma byc coraz cieplej w najblizszym czasie, suuuuper:) my w piatek jedziemy do kielc, do rodzinki meza:-)

My, tu raczej nie chodzi o skok rozwojowy, tylko o skladniki szczepionki mmr. We Wloszech udowodniono w sprawie sadowej, ze chlopczyk zachorowal wlasnie po niej. Wyplacono odszkodowanie ale zadne pieniadze nie zrekompensuja takiej choroby...wierzyc, nie wierzyc? Cos musi byc na rzeczy.
Ja podaje enfamil 2 i nie widzialam wersji nocnej. Zaraz bedzie 1 karmienie

Cześć dziewczyny!
Właśnie nadrobiłam zaległości. u mnie teraz jak na wariackich papierach, starsza przyniosła niespodziankę z przedszkola i mały sie rozchorował. Strasznie mu furczy w nosie, osłuchowo czysty jak na razie, robię inhalację, podaję Flegaminę i Mucofluid do nosa. A przez ten zapchany nos to zrobił sie marudny, jeść nie chce. Jeszcze chyba nigdy tak nie czekałam na wiosnę, niech już w końcu przyjdzie i pogoni te choróbska. A w przyszłym tyg. mamy szczepienie, ale pewnie bedzie przełozone. Ostatnio też na tydzień przed szczepieniem mały dostał kataru. Jakiegoś pecha chyba mamy.
Spokojnej nocy!

Witam z kawusia ;-)
maly wciaga chrupka bo cyckal o 2 w nocy i chyba glodomorek sie budzi :-)

dzieki dziewczyny za wszystkie gratki!!!

przypomnialo mi sie ze ktoras cos o orbitreka pytala, ale nie pamietam o co konkretnie wiec napisze ze moja siostra po pierwszym synku cwiczyla codziennie i szybko wage zgubila a i najmlodsza do niej cwiczyc chodzila i tez ladnie schudla po ciazy ;-)

co do szczepionki to kurcze teraz jestem zakrecona, bo skoro tyle zlego o niej pisza itp to szczepic czy nie, wybadam co i jak u pediatry w rodzinie meza siostry! Ale przeciez na okolo szczepia, w mojej rodzinie tez szczepili i nic sie nie dzialo.... A tak w ogole to mozna ta szczepionke odpuscic albo tylko np na swinke sama
zaszczeic?

udanych wypadow do rodzinek dziewczyny!!! My za tydzien w sobote jedziemy do mojej rodzinki na tydzien jupi jupi

Basiu my peewnie z uwagi na kase nie szczepilibysmy na pneumokoki a tak mamy finansowana przez urzad miasta, pewnie z uwagi na azoty...

Taka ja wspolczuje goraczku u Kubusia. Jak nocka?

Aurelia zdrowka zycze! My juz od tygodnia walczymy z katarem!

Hej hej my tez przy kawce
Dzieki Madziasek to ja pytalam o orbitrek ;-)
Dziewczyny u Was tez tak jest, ze Wasze dzieci chca jesc wszystko co Wy? My nie mozemy nic przy malej jesc ani pic bo wyciaga raczki i sie wydziera

patrycja, u nas też Mikołaj chce jesć to co my. Czasem muszę się przed nim chować ;)

a co do szczepienia na świnkę, odrę, różyczkę to zaszczepię, ale być może opóźnię szczepienie. Starsze dzieciaki szczepiłam, starszą zgodnie z kalendarzem, a młodszą dopiero w dwa lata. I młodsza mi po niej gorączkowała, właśnie tak po tygodniu. A jak było ze starszą to już nie pamiętam.

Dziewczyny, kupiłam płytę Chodakowskiej, jak przyjdzie ,zaczynam ćwiczenia :) Mam nadzieję, że znajdę tylko czas :/

reklama
Dzień dobry :-)

Sebuś bawi się na macie w sypialni a mama zajada śniadanko przy kompie :-) Dzisiaj jedziemy z Sebusiem w odwiedziny do koleżanki i jej dwu leteniej córeczki, pewnie pójdziemy na spacerek a później kawa w domu.

Co do szczepień to my szczepimy na te podstawowe na nfz, na pneumokoki (31 marca druga dawka), meningokoki dopiero po skończonym roczku jedną dawką, w 7 miesiącu na ospę.

Takaj jak tam Kubuś po nocce, miał gorączkę?

Do góry