reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Jestem z lekka wystraszona. Byliśmy u rodziny męża. Mały wstał ok. 15 i potem nie chciał zasnąć, u rodziny był bardzo śpiący ale nie umiał zasnąć, chciałam dać mu kaszki ale nie chciał. W końcu zasnął, myślałam, że jak wstanie to zje, był zadowolony jak się obudził ale jak mu dałam butlę to w ryk. Kaszka jest nowa, z nestle o smaku jabłkowym, wcześniej miał taką ryżową o smaku jabłkowym z hippa i wcinał, to chyba nie jest jakaś różnica? Boję się, żeby mi nie odrzucił mleka :( Ostatnio jadł obiadek o 16.

Ewelinka gratuluję 5 miesięcy.

NO rzeczywiście pod tym względem udało mi się dziecko. Ale ja myślę że to przez to że nie karmiłam piersią. W sumie przez 5 miesięcy ściągałam mleko i podawałam butelką i wiedziałam ile zjadł i potem mogłam kombinować żeby dać trochę więcej i żeby spał dłużej. No i nie wstawałam za każdym razem jak zastękał tylko czekałam czy sam się uspokoi. No i udało się że przesypia nam noce choć teraz to czasem słyszę że płacze przez sen ale to dziąsła go bardzo swędzą albo bolą bo widzę że paluszki gryzie. Wtedy wyciągam go z łóżeczka i do łózka do nas go pakuję i śpi wtedy spokojniej.

Taka j, myślę że nie ma to zbytniej różnicy jakiego producenta jest kaszka. Może poprostu Kubuś zmęczony i dlatego nie chce jeść?

Ostatnia edycja:
takaj, to faktycznie dziwna sprawa u Twojego synka, że jeść nie chce, on tak chyba pierwszy raz ma? zawsze pisałaś że wcina wszystko

żabila, fajnie Ci, masz trochę spokoju. Mój młody śpi teraz u mnie na rękach i zaraz przenosimy się do łóżka :/
dobranoc

Ostatnia edycja:
Ewuncia on jak mleko widział jak już tak z 2 godziny minęły od jedzenia to aż się wyrywał! Nie wiem co jest grane, martwię się :( Potrafił każdą ilość zjeść.

Ewuncia gorączki nie, płakał bardzo u tej rodziny ale nie spał już w sumie przez 4 godziny a to jak na niego masakra, po 5 niesprzespanej godzinie zasnął, spał godzinkę, wstał ale dalej nie chciał jeść. Teraz siedzę i czekam bo śpi od kiedy przyjechaliśmy czyli godzinę temu. Aż się boję czy mi mleko wypije.

taka j spokojnie, bedzie glodny to wypije napewno, kazdemu dziecku sie czasem zdarza ze nie chce jesc, moj mnie ciagle zaskakuje

zabila ja tez sciagam pokarm i nieraz dostawal z butli wiec wiedzialam ile zjadl ale to nic nie dawalo, jak byl mniejszy to jeszcze czasem przespal 5 h a teraz to juz wcale, nawet 4 h nie wytrzyma

reklama
Do góry