reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

ewuncia, moj sie nie meczy, robil kupke w niedziele i dzisiaj zauwazylam plamke wiec pewnie bedzie kupka dzsiaj, czytalam ze tak moze byc w tym okresie bo cos sie tam z jelitami dzieje i ze to przejdzie, wyprobuje te sliwki :-)
taka j o wieczornym zasypianiu trudno mi cos radzic bo u mnie jest roznie, teraz od 2 dni spi od 20 ale czasem jak jest zmeczony to placze i usypiam go na poduszce na rekach, pomaga mu w zasypianiu ssanie palca, przed chwila mi zasnal sam w lozeczku, possal chwilke i juz spi ale musi byc tez cicho zeby sam usnal

reklama
Ewelinka kupkami się nie przejmuj, mój Max ostatnio nie robił kupy 10 dni, przy czym był wesoły i nic go nie męczyło. Lekarz powiedział, że na tym etapie się wszystko reguluje i jak do 10 dni to spoko, a jak dłużej nie zrobi to trzeba pomóc. Zrobił 10 dnia, więc się obyło bez pomagania, a teraz już robi codziennie:-)

Ewelinka no to ładnie zasypia! Moj dzisiaj przez caly dzien spal ok. 100 minut na 3 raty! Az sie boje wieczora.

Ja nie wiem skąd on to bierze, ja jestem na okrągło mokra! Niesamowite, pierwszy synek tak nie miał!

taka j a czytalas ta ksiazke jezyk niemowlat? wiem ze i tak w kolko pewnie nie masz czasu ale u mnie ostatnio sprawdza sie metoda ze spi, je, bawi sie, i tak w kolko, jak zaczyna ziewac to go daje do lozeczka, jak placzre to uspokajam i znowu odkladam, czasem trzeba to zrobic wiele razy

Tak sie zastanawiam, a dziecko nie nauczy sie w ten sposob, ze na kazdy placz bedzie brane na lapki? U mnie to na bank nie wypali, a poza tym przez kolki i tak sie juz nauczyla noszenia. Ku mojej udrece... :/

reklama
Ja jak go kładę do spania a on jęczy i płacze to go nie biorę na ręce tylko głaszczę po buzi, daję smoczka, opatulę kołderką itd. takie różne rzeczy robię, żeby się uspokoił ale nie biorę fizycznie na ręce.
Teraz mąż próbuje go uspać już od 35 minut i nic.

Mam pytanie odnośnie rozszerzania diety, czy jeśli wprowadzacie np. marchewkę to zastępujecie tym daniem jedno mleko czy dajecie i to i to? Wiadomo, że jak 1 czy 2 łyżeczki na początku to się nie da zastąpić ale jak dziecko zje np. pół słoiczka czy cały słoiczek to uznajecie to za cały posiłek i nie podajecie mleka czy jeszcze dajecie oprócz tego mleko? Jeśli tak to taką samą ilość czy mniej?

Ostatnia edycja:
Do góry