reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

My moj maly ma zazwyczaj 36,9-37,3. Rogala marcinskiego chetnie bym wszamala, ale u mnie nie ma niestety:-(

Basia kolezanka mi mowila ze konsultowala wypadanie wlosow po ciazy z dermatologiem i powiedzial, ze to hormonalne, za jakis czas sie ustabilizuje. A plywanie dla dzieci jest super, Max troche skrzeczal, bo nie wszystko mu sie podobalo, ale to kwestia przyzwyczajenia chyba.

Jagoda troche wczesnie na zabki, generalnie norma to 6m-c

Ponawiam pytanie: macie moze problemy z tarczyca po porodzie?

reklama
Doriq pływanie to super sprawa! Sama bym chciała iść ale nie mam jak :(

Cholera jasna, moje dziecko od 6 rano spało chyba z godzinę na ileś rat, jak tak można i ile jeszcze tak będzie spać??

Ostatnia edycja:
moj zaspal o 20 po kapaniu i spal do 11 z przerwami na karmienie o 24, 3,6,9 a potem zjadl o 12 i i teraz spi

taka j jak moj ma takie krotkie drzemki to mam wrazenie ze jest caly czas niewyspany i wtedy marudzi, czasami jak zaspi i za chwile sie budzi to biore go z poduszka na rece (jest juz taki dlugi ze ledwo sie na niej miesci) i delikatnie go polulam i jak zaspi to odkladam z powrotem ale trzeba reagowac szybko bo jak za bardzo sie rozbudzi to juz nici ze spania

Ewelinka u mnie nic nie działa, staram się go uspać od razu ale on mam wrażenie "nie umie spać", nawet to w ciągu dnia to to nie jest takie typowe spanie tylko tak czuwa, on się tak wyluzowuje na chwilę jakby, trudno to opisać.

Doriq ja nie wiem jak było przed ciążami bo nie badałam tarczycy ale po pierwszym porodzie trafiłam do szpitala na badania tarczycy (dość mocno schudłam i znajomy mnie wcisnął na badania do szpitala swojej żony) i mi wyszło, że mam niedoczynność tarczycy, leczę się od 6 lat, biorę hormony, całą ciążę brałam hormony.

doriq ja w ciąży miałam kłopot z tarczycą, brałam eutyrox, teraz TSH mam w normie, a Ty masz kłopot?
ja natomiast z pęcherzem mam problemy, ciągle pobolewa.
dziękuje za odpowiedź o temperaturę, mój ma podobnie (czyli jest ok). Nigdy nie wiem jak go ubrać w domu, mamy około 22 stopni, potem ciągle mu temp. mierzę żeby go nie przegrzać.
co do jedzenia to Kajtek je 6 razy po 170 ml. .

Taka j. pytam, bo przed ciążą brałam hormony ze względu na zmianę na tarczycy, żeby się nie tworzyły nowe trzeba było utrzymywać poziom poniżej 1,5. Całą ciążę thyrax, a po ciąży pierwsze badanie 0,3 więc ok. Po jakimś czasie ze względu na inne dolegliwości miałam też badane TSH no i poziom baaardzo niski- nadczynność. Tutaj ch.ja leczą, a ja w PL będę na początku grudnia. Najgorsze, że mam dolegliwości. Ciągle mi gorąco, pocę się jak głupia i straszliwe bóle głowy... Masakra.

Moje dziecko jeszcze śpi:-)

My ja też nie wiem jak ubrać. Taki mały to nic nie powie.

doriq nie ma żadnej normy dla wychodzenia pierwszych ząbków :-p jednemu dziecku wychodzą jak ma rok innemu jak ma pół roku a niektórym nawet w 2 miesiącu :-)
Jagoda są różne fajne żele na ząbki :) masuj jej swoim palcem albo delikatnie mokrą pieluchą tetrową :-)
taka j tak spał zawsze mój mały w dzień też ..
ewelinka tak z doświadczenia Ci powiem ze takie szybki reagowanie żeby się nie rozbudziło nie prowadzi do niczego dobrego. Też tak robiłam żeby tylko mały jak najdłużej spał a ja żebym miała trochę wolnego i wykopałam sobie tym dół bo potem mały się za bardzo do tego nauczył :confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Maciejkaa właśnie 6 mcy to norma dla pierwszych ząbków ( dolne przyśrodkowe siekacze), a te 2 mce, czy rok to właśnie wyjątki, jak od każdej reguły:-D

Max spał 3 godz po basenie, potem go nakarmiłam, pobawił się i znowu śpi:szok:

Do góry