reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Jagoda mi tez masakrycznie wypadaja, mialam juz pytac na forum czy u Was tez tak jest.

Basia moj Miki tez sie smieje na glos :-D

wracamy ze spacerku z piekarni, strasznie u nas zimno, ale malemu to nie przeszkadza bo slodko spi.

reklama
hejka..
mi tez wlosy wypadaja, sa wszedzie, włacznie z raczkami malej... z odplywu wanny wyjmuje garscie co kilka dni ..ale o dziwo na glowie tez mam ich duzo;-)

My dzis na spacerku bylismy na naszej budowie, Mala slodko spala, starszak mial zabawy kaluzowo-blotne, a mezus mierzyl i sprawdzal ekipe :tak: za kilka dni dach bedzie gotowy :) i wozek caly upaprany blotkiem, zaraz sie biore zdejmuje kola i czyszcze, poki Mala ma drzemke.

Moja sie smieje w glos jak Jas sie do niej wyglupia :)

Moja też raz po raz się zaśmieje ale raczej robi to bezzgłośnie ;-)
I mamol z niej mały się zrobił bo aby u mnie chce być i do mnie najlepiej się śmieje :-)

witam! my właśanie zlądowaliśmy do domku od dziadków, zaraz kąpiel i nyny.
widzę, że wszystkie mamy kłopot z włosami, moje w ciąży też były super , teraz masakra!
Kajtuś dzisiaj pierwszy raz zaśmiał się na głos(szkoda że do mojej mamy), bardzo lubi jak się mu czyta, obojętnie co. Wczoraj kupiłam mu płytę- Klasyka Bobasa, też mu się podoba.
Spokojnej nocy !

od dzisiaj u nas bedziemy codziennie kapac malucha i probowac klasc go spac o 8, jak narazie sie udalo, od 8 spi, ale slychac wiercenie od czasu do czasu to pewnie niedlugo sie obudzi na jedzonko.

moj tez juz sie smieje jak sie mowi do niego :-) i wyglupia

Hej
witam po weekendzie. My w piątek załatwiliśmy paszport dla Maxa. Udało się, bo paszport tymczasowy dostaliśmy po 20min, a jak go później odeślemy to nam przyślą ostateczny:-) No i cały weekend spędziliśmy u mojej siostry. Było bardzo fajnie, tylko zauważyłam, że małemu chyba nie służy zmiana otoczenia na dłuższy czas. Dziś był już marudny, a jak przyjechaliśmy do domu to od razu lepiej.
Jutro wybieramy się na pierwszą lekcję pływania dla maluchów, mam nadzieję, że Maxowi się spodoba.

Jeśli chodzi o włosy to mi też wypadają, ale to podobno normalne po ciąży. A macie może problemy z tarczycą po porodzie?
Jutro ponadrabiam, a dziś już idę spać.Dobrej nocki wszystkim

Ewelinka to super, że jak się naje to ładniej śpi, próbowałam tego ale u nas nie działa :(

Basia u nas nie ma jeszcze śmiania się na głos, na pewno super co?

Kulka to fajnie z tym spaniem, jakiś przełom nastąpił, może będzie coraz lepiej i będzie spać coraz lepiej, także w dzień ;)

witam! u nas pobudki o 3 i 6, teraz mały smacznie śpi
mam pytanie do dziewczyn, które karmią mlekiem z puszki: czy liczycie ile pije dziennie wasz dzidziuś, mi pediatra kazał zapisywać, ale nie wiem po co. Mały przybiera prawidłowo, ma teraz 5400. A co podajecie oprócz mleczka? jakąś herbatkę? ja mam tylko koperkową Hippa, daje 50 ml dziennie, niczego innego nie próbowałam.
u nas w Poznaniu dzisiaj wszędzie rogale Marcińskie, u Was też?
i proszę napiszcie jaką temperaturę mają wasze dzidzie.
Miłego dnia!

Witam wszystkie mamusie ! :)

Taka j., chyba za szybko się ucieszyłam bo mały zaczaił tą zabawę i już go nie śmieszy :-D muszę spróbować innych sposobów na rozśmieszenie go ! :-)

My, ja podaję wodę przegotowaną i herbatkę rumiankową ( Kubusiowi koperkowa nie służy), a porcji nie liczę.. podaję tak jak jest na opakowaniu tzn 6 porcji na dobę, czasami wychodzi 7 ( zależy ile mi w nocy śpi), a zjada całe 120 ml, jak czasami zje mniej to wcześniej woła o kolejną porcję :-p

Doriq, fajnie z tym pływaniem :-) sama bym malucha zabrała tylko nie wyobrażam sobie teraz siebie w stroju kąpielowym:-p zresztą z tymi jego plamami na brzuszku to nie wiem czy to byłby dobry pomysł..

Ja za wcześnie się ucieszyłam.. wczoraj było mniej plam i jaśniejsze, a dziś znowu więcej i bardziej czerwone.. nie wiem.. może to kwestia czasu i musi trochę potrwać.. czytałam, że AZS ciężko załagodzić.. i często powraca..

Dziewczyny stosujecie może bio oil ? bo zastanawiam się nad kupnem ale nie wiem czy coś mi na moje rozstępy pomoże..
A na wypadanie włosów macie jakieś sprawdzone sposoby albo odżywki ?

reklama
hej,

u nas chyba zeby ida, bo dzisala juz rozpulchnione, mala raczki pcha cale do buzi i jest marudna strasznie. Musze kupic jakis zel na dziaselka.

ewelinka, dobrze ze wprowadzacie stale pory, u nas sie sprawdza, po kapieli zawsze sama usnie w lozeczku

doriq, super, ze udal sie weekend

my ja zapisuje ile mala zjada, bo pediatra mi kazala jak mielismy rewolucje z mlekami, a teraz sama sla siebie zapisuje, bo u nas to nigdy nie ma stalej porcji, za kazdym razem zje inaczej, ale juz i tak wiecej je. Herbatke daje koperkowa, albo ulatwiajaca trawienie.

Basia, ja bio oil stosowalam w ciazy, ale mi nic nie dalo, bo rozstepy wyszly mi po porodzie i sa obrzydliwe buu:nerd:

ide, bo maruda sie obudzila:-):-)

Do góry