reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Jagoda mi tez masakrycznie wypadaja, mialam juz pytac na forum czy u Was tez tak jest.

Basia moj Miki tez sie smieje na glos :-D

wracamy ze spacerku z piekarni, strasznie u nas zimno, ale malemu to nie przeszkadza bo slodko spi.

reklama
hejka..
mi tez wlosy wypadaja, sa wszedzie, włacznie z raczkami malej... z odplywu wanny wyjmuje garscie co kilka dni ..ale o dziwo na glowie tez mam ich duzo;-)

My dzis na spacerku bylismy na naszej budowie, Mala slodko spala, starszak mial zabawy kaluzowo-blotne, a mezus mierzyl i sprawdzal ekipe :tak: za kilka dni dach bedzie gotowy :) i wozek caly upaprany blotkiem, zaraz sie biore zdejmuje kola i czyszcze, poki Mala ma drzemke.

Moja sie smieje w glos jak Jas sie do niej wyglupia :)

Moja też raz po raz się zaśmieje ale raczej robi to bezzgłośnie ;-)
I mamol z niej mały się zrobił bo aby u mnie chce być i do mnie najlepiej się śmieje :-)

witam! my właśanie zlądowaliśmy do domku od dziadków, zaraz kąpiel i nyny.
widzę, że wszystkie mamy kłopot z włosami, moje w ciąży też były super , teraz masakra!
Kajtuś dzisiaj pierwszy raz zaśmiał się na głos(szkoda że do mojej mamy), bardzo lubi jak się mu czyta, obojętnie co. Wczoraj kupiłam mu płytę- Klasyka Bobasa, też mu się podoba.
Spokojnej nocy !

od dzisiaj u nas bedziemy codziennie kapac malucha i probowac klasc go spac o 8, jak narazie sie udalo, od 8 spi, ale slychac wiercenie od czasu do czasu to pewnie niedlugo sie obudzi na jedzonko.

moj tez juz sie smieje jak sie mowi do niego :-) i wyglupia

Hej
witam po weekendzie. My w piątek załatwiliśmy paszport dla Maxa. Udało się, bo paszport tymczasowy dostaliśmy po 20min, a jak go później odeślemy to nam przyślą ostateczny:-) No i cały weekend spędziliśmy u mojej siostry. Było bardzo fajnie, tylko zauważyłam, że małemu chyba nie służy zmiana otoczenia na dłuższy czas. Dziś był już marudny, a jak przyjechaliśmy do domu to od razu lepiej.
Jutro wybieramy się na pierwszą lekcję pływania dla maluchów, mam nadzieję, że Maxowi się spodoba.

Jeśli chodzi o włosy to mi też wypadają, ale to podobno normalne po ciąży. A macie może problemy z tarczycą po porodzie?
Jutro ponadrabiam, a dziś już idę spać.Dobrej nocki wszystkim

Ewelinka to super, że jak się naje to ładniej śpi, próbowałam tego ale u nas nie działa :(

Basia u nas nie ma jeszcze śmiania się na głos, na pewno super co?

Kulka to fajnie z tym spaniem, jakiś przełom nastąpił, może będzie coraz lepiej i będzie spać coraz lepiej, także w dzień ;)

witam! u nas pobudki o 3 i 6, teraz mały smacznie śpi
mam pytanie do dziewczyn, które karmią mlekiem z puszki: czy liczycie ile pije dziennie wasz dzidziuś, mi pediatra kazał zapisywać, ale nie wiem po co. Mały przybiera prawidłowo, ma teraz 5400. A co podajecie oprócz mleczka? jakąś herbatkę? ja mam tylko koperkową Hippa, daje 50 ml dziennie, niczego innego nie próbowałam.
u nas w Poznaniu dzisiaj wszędzie rogale Marcińskie, u Was też?
i proszę napiszcie jaką temperaturę mają wasze dzidzie.
Miłego dnia!

Witam wszystkie mamusie ! :)

Taka j., chyba za szybko się ucieszyłam bo mały zaczaił tą zabawę i już go nie śmieszy :-D muszę spróbować innych sposobów na rozśmieszenie go ! :-)

My, ja podaję wodę przegotowaną i herbatkę rumiankową ( Kubusiowi koperkowa nie służy), a porcji nie liczę.. podaję tak jak jest na opakowaniu tzn 6 porcji na dobę, czasami wychodzi 7 ( zależy ile mi w nocy śpi), a zjada całe 120 ml, jak czasami zje mniej to wcześniej woła o kolejną porcję :-p

Doriq, fajnie z tym pływaniem :-) sama bym malucha zabrała tylko nie wyobrażam sobie teraz siebie w stroju kąpielowym:-p zresztą z tymi jego plamami na brzuszku to nie wiem czy to byłby dobry pomysł..

Ja za wcześnie się ucieszyłam.. wczoraj było mniej plam i jaśniejsze, a dziś znowu więcej i bardziej czerwone.. nie wiem.. może to kwestia czasu i musi trochę potrwać.. czytałam, że AZS ciężko załagodzić.. i często powraca..

Dziewczyny stosujecie może bio oil ? bo zastanawiam się nad kupnem ale nie wiem czy coś mi na moje rozstępy pomoże..
A na wypadanie włosów macie jakieś sprawdzone sposoby albo odżywki ?

reklama
hej,

u nas chyba zeby ida, bo dzisala juz rozpulchnione, mala raczki pcha cale do buzi i jest marudna strasznie. Musze kupic jakis zel na dziaselka.

ewelinka, dobrze ze wprowadzacie stale pory, u nas sie sprawdza, po kapieli zawsze sama usnie w lozeczku

doriq, super, ze udal sie weekend

my ja zapisuje ile mala zjada, bo pediatra mi kazala jak mielismy rewolucje z mlekami, a teraz sama sla siebie zapisuje, bo u nas to nigdy nie ma stalej porcji, za kazdym razem zje inaczej, ale juz i tak wiecej je. Herbatke daje koperkowa, albo ulatwiajaca trawienie.

Basia, ja bio oil stosowalam w ciazy, ale mi nic nie dalo, bo rozstepy wyszly mi po porodzie i sa obrzydliwe buu:nerd:

ide, bo maruda sie obudzila:-):-)

Do góry