reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

reklama
U nas ma padać przez kilka następnych dni i dzisiaj też i chyba się zanosi na to. Ja szczepię dodatkowymi, mam nadzieję, że nie zaszkodzę a jak choć troche pomogę to się cieszę. Na rota szczepię bo przeszłam ze starszym synkiem 2 razy szpital przez to, oj nie było to nic przyjemnego, niby po tym szczepieniu ma się to łagodniej przechodzić, nie wiem, szczepię i mam nadzieję, że będzie ok.

Oj, współczuję tych gorączek po szczepieniach.
Ja na rota też szczepię ,bo podobnie jak Takaj, trafiłam ze starszą córką do szpitala, jak miała ponad roczek ze względu na rotawirusa. Dosłownie w kilka godzin tak się odwodniła, że dosłownie traciła przytomność. Nie przyjmowała ani kropli płynów. I później mieliśmy także kilka nieciekawych epizodów sraczkowo rzygaczkowych, z tym że z każdym kolejnym razem przechodziła to lżej. Drugą córkę zaszczepiłam i na szczęście na razie omijają nas te przyjemności. I dletego Mikołaja też postanowilam zaszczepić- mam poprostu spokojniejsze sumienie :)

A u mnie dziś nie pada, choć szaro ale za to w miarę ciepło. A ja pozbyłam się dziewczyn z domu, pojechały z tatuśkiem do fikolandu a małego wystawiłam na balkon i śpi a ja MAM WOLNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HIHI JUPIIIIIIIII
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DNormalnie jestem w szoku !! Cisza i spokój jak na razie. Nie wiem co z sobą zrobić więc siedzę przed kompem i piję kawkę, hehe. Cudownie :)
Aż mam wyrzuty sumienia że nic nie robię ;). Może poodkurzam trochę?
Miłego dnia babki!!!!!

Taka j ewuncia po takich przejściach Was rozumiem:) naszego małego nic takiego nie spotkało więc teraz też nie szczepimy. Mój mąż ma w ogóle sceptycznie nastawienie do szczepień ...

Hejka

Taka j zdrówka!

Ewuncia ja też mam Hanię na tarasie i biorę się za odkurzanie jak tylko ZUSy popłacę. D je wsadził walkie talkie do wózka, więc ją na pewno usłyszę jak się obudzi :).

Ja na rota szczepiłam bo właśnie słyszałam opinię, że cała nieszczepiona rodzina ciężko przeszła, a najmłodsze zaszczepione po jednym dniu było zdrowe. Zwłaszcza, że to bez kłucia było.

Dzisiaj obcięłam Hani grzywkę! Jak się przyklapało włoski czapeczką to sięgały za oczka. Już ma "przyzwyczajone", że się układają same na bok, ale czasem jej wchodziły do oczu więc obcięłam do brwi :)

A wczoraj wieczorem mała nie mogła się najeść. od 21:30 do 23:30 zjadła mnie do dna i jeszcze musiałam jej dać mm w ilości 180!! Ale spała do 7 rano, a potem ciut podjadła i dalej do 11:30.

A kupy u nas są w kolorze zielonej trawy, a nawet lekko miętowe (nie w zapachu niestety ;) ). Ale ja daję żelazo i to od tego. Właśnie wczoraj po wielkiej wieczornej kupie z trzech dni takie obżarstwo było.

My szczepiliśmy Maksa i faktycznie na jelitówki nigdy nie chorował, jednak Leny nie szczepiłam, dużo negatywnych opinii się nasłuchałam .
U nas pogoda dziś też beznadziejna , także spacerku nie było

hejka.. u nas tez dzis pogoda barowa, ale spacer zaliczylismy miedzy jednym deszczem, a drugim. Nie mamy balkonu, wiec nie ma opcji spanko na balkonie.
My szczepilismy na rota i 6w1, nie miala zadnych objawow.

A u nas dzis w ogole kupy nie bylo, wyobrazam sobie kupe jutro rano.

reklama
Witajcie
U nas już trzy dni pada szczescie że mam taras to mała wystawiam codziennie ja szczepiłem na rota na na pozostałe dodatkowe też szczepie tylko finansowo to jest straszne ja jestem strasznie przeziębienia nie mogę się jakoś wyleczyć aby tylko mała nie zachorowała.
Gratulacje dla haneczki z okazji 3 miesięcy

Do góry