reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Czesc
Mimo braku pogody jestesmy na spacerze, bo maly robi mi awantury jak nie wyjdziemy raz dziennie!

Basia kciuki za szczepienie :-D

Ewuncia u mnie jeste ok choc czasami forum dziwnie wyglada ale po wylaczeniu i ponownym wejsciu jest juz ok ;-)

Basia Kamu zdrowka :-D
moj tez kaszle z powodu sliny i pcha raczki do buzi ale to normalne na tym etapie, na zabki za wczesnie

kurcze moj tez ma jeden policzek jakis dziwny, lekko suchy i szorstki czy to skaza???

reklama
Madziasek, dzięki !
A policzek wcale nie musi oznaczać skazy :) ale obserwować warto ! u mnie na początku też były tylko szorstkie i czerwone policzki.. + ciemieniucha.. lekarka najpierw stwierdziła,że to łojotokowe zapalenie skóry. Musieliśmy odstawić wszystkie mydełka, oliwki itd i mały jest teraz myty tylko w Oillanie ( swoją drogą i tak ma nadal suchą skórę.. i zastanawiam się, czy lepiej nie byłoby z tej serii kupić coś natłuszczającego niż nawilżający..) dostaliśmy też maść robioną z wit A. Niestety to nie pomogło.. później suche plamy wyskoczyły na zgięciach rączek i nóżek.. a teraz to i brzuszek jest cały w plamach.. na razie jesteśmy na pepti a za 3 miesiące mamy zrobić próbę ze zwykłym mlekiem bo czy to alergia pokarmowa to nie ma 100% pewności.. może być AZS.. ja się też zaczęłam zastanawiać, czy nie kupić płatków mydlanych bo kto wie, czy go płyny nie uczulają.. niestety teraz to tylko metodą prób i błędów dojdziemy do tego co to jest..

aaa.. jaki ładny suwaczek ! Wszystkiego dobrego dla Mikusia z okazji trzeciego miesiąca ! :-)

witajcie..
no to moze ja przesadzam, ze tak sie ograniczam w jedzeniu ...hm...
Madziasek gratki 3 miesiaca!
Basia ile wazy Twoj kawaler?

Dostalam dzis grzechotke od fiszer prajsa :) zarejestrowalam sie na ich stronce i grzechotke za free wyslali... sliczna jest taki zolty lewcio z lusterkiem.. rejestrowalyscie sie????????

ja też jeszcze nie jem wszystkiego. Nie jem jeszcze czekolady, kapusty, brokułów, kalafiorów, czosnku, ciężkostrawnych potraw..Wczoraj spróbowałam banana i póki co jest ok :) A mojemu Wojtkowi w sumie zaszkodził tylko dżem śliwkowy - jakoś niedługo po wyjściu ze szpitala mi się zachciało i frytki smażone na oleju - wtedy miał ok miesiąca.

Witam Dziewczyny

Właśnie wróciłam z Sebkiem ze spaceru 2 godzinnego :-) Niestety zimno już jest :-(

Grinula
ja także dzisiaj otrzymałam grzechotkę Fischer Price, fajna jest :-)

Basia mój mały też się ślini i pcha rączki do buzi i także kaszle jak się śliną zadławi.
Sebek ma ciemieniuchę, smaruję mu główkę emolium do suchej skóry głowy, ma także trochę szorstkie czoło. Ciekawe czy to nie jakieś uczulenie.

MadziaSek gratuluję 3 m-ca, u nas wczoraj wskoczyła na suwaczku 2 dopiero.

Ostatnia edycja:
Ja też mam wszystko po staremu. Może to wina przeglądarki bo mi w Operze i Mozilli nie wszystko działało i się nie pokazywało, dopiero w Chrome jest ok.

Ostatnia edycja:
reklama
Basia mój też się krztusi śliną. Ale Kubuś ładnie śpi jestem pod wrażeniem.

Grinula dzięki za cynk o darmowej grzechotce:-)

Madzialenak na ciemieniuchę jest ponoć jakiś sposób, że na 30-60min smaruje się główkę oliwką, zakłada się na to czapkę i zczesuje grzebykiem. Ja nie próbowałam , ale podobno pomaga.

Co do jedzenia to po porodzie podali 2 obiady jeden dla mnie drugi dla TZ do wyboru. W pierwszym ryba smżona, ziemniaki zapiekane i surówka z kapustą, a drugi klops (też smażony), pure i fasolka szparagowa hahaha

Do góry