reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witajcie
maciejka widze że nasze córeczki budzą sie podobnie Lena poszła spać wczoraj o 19.30 obudziła się o 1.45 i później już o 6 to już wstalysmy reszta rodzinki jeszcze kima pozdrawiam:-)

reklama
Jak sobie pomyślę, że jeszcze 3 miesiące temu mogłąm spać całą noc ...

Maciejka ale fajniee! My mieliśmy 3 pobudki i nie śpimy od 5 :(
Z synkiem miałam jeszcze gorzej bo potrafił budzić się co godzinę i robić czuwania w środku nocy a o 4-5 już wstawał :confused: natomiast w dzień tylko 15min drzemki miał nawet na spacerze :confused:

Witajcie
maciejka widze że nasze córeczki budzą sie podobnie Lena poszła spać wczoraj o 19.30 obudziła się o 1.45 i później już o 6 to już wstalysmy reszta rodzinki jeszcze kima pozdrawiam:-)
No nie tak całkiem podobnie bo moja po kapaniu długo zasypia i po kilka podejść przy cycku .. i pierwsza pobudkę ma o 3-4 w nocy.

Jak sobie pomyślę, że jeszcze 3 miesiące temu mogłąm spać całą noc ...
Hehe też czasem wspominam tą labe :-)

Hej dziewczyny !
U nas pada deszcz i jest zimno.. Ja nadal pod kołderką z lekami, a mąż zajmuje się małym. Szkoda, ze jutro juz idzie do pracy.. Mam nadzieje, ze będę się lepiej czuła i Kubuś nie złapie tego cholerstwa ode mnie.
U nas ze spaniem fajnie :) dzisiaj nocka od 21:30 do 5:40, później jeszcze drzemka do 7:30 wiec super :)

Taka J., też to wspominam często, a potrafiłam spać i do 10:00 :) chociaż pamiętam ze juz w ciąży miałaś problem ze spaniem, zawsze pierwsza na forum haha ;)

Dzisiaj u nas zielona kupka, myślę jednak ze to przez zmianę mleka.. Zastanawiam się czy po pepti nie będzie ona miała cały czas takiego koloru.. Ma ktoras doświadczenie z tym mlekiem?

basia po pepti taka zielona kupa bedzie, bo u nas tez tak bylo po tym mleku. mi lekarka powiedziala ze to nie mleko tylko hudrolizat i dlatego kupy zielone

przed zmianą czasu kąpałam ją ok 19.30 , a teraz trudno jej wytrzymać do tej godzinki wczoraj kąpałam ja przed 19 staram sie powrócić do tej 19.30 ale niekiedy jest cięzko.
U nas dzis brzydko:-) pada i zimno prawdziwa jesień

Chyba wszedzie zimno i deszczowo.

Ja wczoraj wsypalam troche kleiku co by dłuzej pospal wiec pospał krócej :baffled:

hejka..
weekend minal, od jutra powrot do normalnosci, synek po chorobie idzie do przedszkola, maz do pracy. Szkoda, ze pogoda sie skiepscila, to spacery trzeba bedzie skracac, bo w tych deszczach nie usmiecha mi sie lazic.... kalosze musze sobie sprawic...
Taka J. podziwiam Cie i wspolczuje takiego wymagajacego Malenstwa, ale coz zrobic?matka wszystkie zniesie, no nie? moja tez czasem daje w kosc, zwlaszcza w gosciach daje popis niestety od tej zlej strony :/ i wtedy zaczynaja sie dobre rady w stylu " a moze ma kolke" ," a moze cos zjadlas" ..ostatnia przebila pozostale " a moze jej zimno" :angry:

Mojej tez sie zdarzy czasem walnąć zielonego kupsztalka, ale ja czasem cos podjem z listy zakazanej ...:sorry:

A my mamy inhalator z biedronki i powiem Wam, ze daje rade i szybko dziala... synka wymeczylam ten tydzien inhalacjami.

U nas ze spaniem nie ma zadnych rewelacji, choz az tak zle nie jest... w nocy ladnie spi, usypia na noc kolo 19, kapiemy po 18, budzi sie 2-3 razy, ale po cycku kontynuuje spanie :) budzi sie kolo 7. Wtedy jest najrozkoszniejsza w calym dniu:-) Potem po poltorej godzinie kolejna drzemka...doslownie drzemka 30-40 minut... i znow pobawi sie godzinka-poltorej i kolejna drzemka 30-40 minut...potem idziemy na spacerek, wiec spi... po poludniu ma jedna drzemke kolo 16 - tez taka polgodzinna -i do wieczora rządzi;-) Przyzwyczailam sie do tych jej krotkich drzemek, zaakceptowalam nawet ;-) wyjscia nie mam. Najwazniejsze, ze w nocy nie robi mi jazd i wczesnie usypia wieczorem ;)
rozpisalam sie, mialam cos jeszcze, ze nadrabialam kilka stron i wylecialo mi...

reklama
Hej Dziewczyny!
Z góry przepraszam za zakłócanie dyskusji. Wpadłam do Was z małym ogłoszeniem, które być może Was zainteresuje. Wraz z zaprzyjaźnioną blogerką rozkręcamy projekt mający na celu promowanie kreatywnych zabaw z maluchami w wieku 0-12 miesięcy. Projekt nosi nazwę Samo_się i przeczytać o nim można na blogu Projekt Samo_się oraz na FB https://www.facebook.com/pages/Proje...41466139207938 . Ruszamy już jutro, a oprócz pomysłów na fajne zabawy będzie można co nieco wygrać. Jeśli będziecie miały chwilę czasu to zapraszam do lektury bo naprawdę warto.

Buziaki dla Was!!!

Do góry