reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Na allegro też sporo kupiłam już, zawsze płaciłam najpierw a potem dana osoba mi wysyłała przedmiot, to troche ryzykowne ale póki co odpukać było ok. Raz kupiłam buty, zapłaciłam a facet zadzwonił, że jednak nie ma tych butów, które ja chcę więc może przelać mi pieniądze z powrotem lub mogę wybrać sobie jakiekolwiek inne buty z jego kolekcji więc był raczej ok.

reklama
Allegro jest że tak powiem legalne i bezpieczne. Zawsze można głosić na policję a ta tablica taka jakaś bez zabezpieczeń hehe ale może warto spróbować :-)
Takaj to zależy jak się mówisz z dostawcą czy osobiście czy nie.

Hej ! ;)

Dzięki dziewczyny, pocieszyłyście mnie z tą główką :) dzisiaj idę prywatnie do lekarza to potem dam znać co on sądzi. Chociaż bardziej idę z powodu tych plam na buzi i brzuszku niż z tym, że mało podnosi główkę :) bo faktycznie, każde dziecko rozwija się swoim tempem :)

Mój mąż często kupuje na tablicy :) jest odbiór osobisty także zawsze można zrezygnować :)

Dziewczyny, a jak tam wasze ząbki po ciąży? Ja już zaliczyłam chirurgiczne usunięcie ósemki :( tydzień bólu i codziennie tabletki zanim się odważyłam pójść ;P trochę się bałam, bo ósemka rosła na dziąśle nad siódemką i moja dentystka mnie nastraszyła, że to będzie ciężko usunąć itd a na szczęście poszło szybko i sprawie i dobrze się goi :)

Maciejka no tak, ale ja wolę przez nią osobiście bo właśnie to bez zabezpieczeń jest, choć z tym allegro i policją to też nie jest takie proste. Np. jak przeleję 50zł. to mam z tym lecieć na policję? No wiecie tak głupio o taką kwotę a jednak szkoda pieniędzy stracić. No ale i tak zawsze ryzykuję :D

Taka.j na allegro jest takie zabezpieczenie, ze jak nie dostaniesz danego przedmiotu lub ktos Cie oszuka, to zakladasz spor i jezeli sprzedawca nie rozwiaze sam problemu, to allegro oddaje Ci kase. Ja bardzo czesto kupuje ja allegro i na tablicy tez.

Basia mnie tez czeka wyrwanie osrmki, ktora jest praktycznie cala skruszona a mam dopieto27 listopada wizyte. Jedna osemke wyrwalam jak jeszze nie wiedzialam, ze jestem w ciazy;)

ja bardzo często kupuję coś na allegro i jestem zadowolona :) i zwykle płacę od razu. Prawie całą wyprawkę na allegro kupiłam :) sprawdzam zawsze komentarze i tylko raz, już dawno, miałam problem, bo nie mogłam się doczekać zakupionego towaru.. facet nie odpowiadał na moje maile.. ostatecznie skończyło się na tym, ze zamiast jednej przysłał mi dwie pary butów ;)
na tablicy jeszcze nie kupowałam, ale ostatnio to dość popularne się zrobiło :) i nie słyszałam złych opinii

Cześć dziewczyny :).

Tablica jest odłamem allegro i też są jakieś zabezpieczenia. A z tym sporem na allegro to też tak łatwo nie jest. My bardzo dużo korzystamy z allegro (nawet jak szkoda czasu żeby do sklepu iść po coś) i co najmniej 2 razy był zonk niestety. Za pierwszym razem było zgłoszone na policję i był założony pozew zbiorowy. Po chyba 2 latach przyszło pismo, że kolesia złapali i ukarali (już nie pamiętam jak), ale nikt kasy nie oddał. A teraz to poszło o 80 zl i nawet nam się już nie chciało z tym bujać.

Z trzymaniem główki jest tak jak Was. Mogłaby chyba, ale woli possać piąstkę, a tak poza tym to nie lubi bardzo i szybko się wkurza. Ze 3 tygodnie temu dużo lepiej jej to szło. Chyba była zafascynowana nową umiejętnością, a teraz jej się znudziło. Ale w pionie bardzo ładnie główkę trzyma i obraca na boki. No i jeszcze nie wyciąga rączek do zabawki. Macha nimi radośnie, ale jeszcze nie załapała, że one do czegoś służą. Ale jest w wieku forumowych Kubusiów, więc mam nadzieję, że lada dzień to nastąpi.

Ja też mam butlę aventu i chociaż używam sporadycznie, to nigdy żadnych problemów nie było. Mała ładnie potem odbija i nigdy nie ulewa, ani też nic w brzuszku nie bulgocze nawet jak wleję na raz 90 ml.

Ostatnia edycja:
A co myślicie o szklanych butelkach? Mnie męczy ten wstrętny nalot na butelkach po mleku a po herbacie to się tak odbarwiają, że szok i pomyślałam o szklanej ale nie wiem, dodam, że butlę myję od razu po spożyciu więc nie jest tak, że stoi brudna to chyba nie powinno być tego tłustego osadu.

Ja chyba zacznę młodego przekarmiać bo już ma dosyć, trudno, potem się będzie męczył z nadwagą skoro tak chce, ja już nie daję rady.

Jagoda, to długo u was się czeka na termin.. ale normalny dentysta Ci będzie wyrywać czy do chirurga? Ja jak tylko powiedziałam, że ósemka to nawet mnie przyjąć nie chcieli.. od razu miałam się zgłosić do chirurga bo niby dziwne ułożenie, trzeba rentgen itd a okazało się, że bez problemu wyrwali.. a dodam, że wyrywał mi student ! nie wiem czemu dentyści się tak boją tych ósemek..

Taka j., ja mam wszystkie plastikowe.. znowu kuzynka nie wyobraża sobie innej jak szklanej także co matka to opinia ;P
A ile Kubuś wypija ?

Dziewczyny trzymajcie kciuki za naszą dzisiejszą wizytę :)

A tak poza tematem..
Od pewnego czasu kusi mnie żeby sobie zrobić tatuaż.. chodzi mi o maleńki na nadgarstku, symbol nieskończonej miłości i może data urodzenia Kubusia.. co wy na to ? ma któraś z was ? :-p

reklama
Basia tak co 3 godziny maks i po 120ml i mu mało a Twój? Trzymam kciuki. Tatuażu nie mam i nie robię bo to decyzja na całe życie a jakby mi się odwidziało to co :) Dlatego nie robię choć niektóre mi sie podobają.

Do góry