reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

reklama
Witajcie Mamuśki :-)

Aurelia super, że mały był grzeczny podczas chrzcin i impreza się udała.

Takaj Twój maluszek nadal nie chce za bardzo spać:-(współczuję Tobie, bo ile można wytrzymać bez snu?

KulkaPrzytulka mój Sebek też miał wczoraj śpiący dzień, także myślałam, że nie zaśnie w nocy ale udało się o 23 i spał do 5:30, wypił mleczko i dalej spał do 10:-)

Basia
mój synek nie podnosi główki na plecach, a na brzuszku jest mega leniwy, chwilę popodnosi i wpada w histerię, że muszę go odwrócić na plecki albo zaśnie i nie podnosi:tak:

Ewelinka
ja niestety nie pomogę, u nas kupki są 3-4 razy dziennie, 2 razy zdarzyło się, że kupka była ze śluzem.

Co do regularności to mamy w miarę stałe pory jedzenia chyba, że zaśnie to dostaje później, wychodzenia na spacer, zabawy na macie i pójścia spać w nocy ale późno bo o godz. 22-23.

Jutro jedziemy na kontrolę do ortopedy, trzymajcie kciuki abyśmy już nie musieli zakładać rozwórki. Mam nadzieję, że bioderko jest naprawione.

Dzięki dziewczyny !

Taka j., ale na zdjęciu to na prawdę super głowę trzyma !

Maciejka, u mnie jest tak samo ! mały na rękach fajnie główkę trzyma, a jak g na brzuszek kładę to od razu jest płacz.. i głowy podnosić nie chce ...

Co do trzymania przedmiotów to też zauważam, że Kubuś zaczyna łapać :) właśnie jak go kładę na matę to zaczyna uderzać rączkami w przedmioty wiszące nad głową, a wczoraj jak spał w łóżeczku to trzymał rączką za jeden z prątków ;P

Kurczę.. a ja na chwilę go z oka spuściłam i już czoło podrapane;/ a paznokcie mu wczoraj obcinałam :baffled: może muszę je też piłować hmm piłujecie pilniczkiem po obcięciu ?

U nas z podnoszeniem główki podobnie jak u Maciejki, tzn Mały podnosi główkę - jak mu się chce ;) ale na brzuchu długo nie poleży, bo nie lubi bardzo. Za to w pionie dość mocno już trzyma główkę.

Mam pytanie do Dziewczyn, które są ,,szczęściarami" jak ja ;) i po ciąży zostały im rozstępy na brzuchu... macie jakieś skuteczne kremy, które pomogą szybciej te rozstępy zrobić mniej widocznymi? Wiem, że bez lasera całkiem się ich usunąć nie da, ale może są jakieś skuteczne specyfiki? Tak mnie wkurzają, tak paskudnie to wygląda... Nic niestety nie dało smarowanie brzucha w ciąży :( Teraz też smaruję, mam jakiś specjalny krem z ziaji, ale efektów brak :(

Kulka, ja mam mega rozstępy na brzuchu.. na laser mnie niestety nie stać.. znajoma kosmetyczka mówiła, żeby kupić mustelę na rozstępy ( tylko te już powstałe- tubka 75ml - 80zł;/) i że niby mikrodermobrazja (zabiegi) pomaga.. ale na razie się do tego nie zastosowałam.. trochę szkoda mi kasy, a i czasu mało :(

reklama
Maciejka a wszystko możliwe, spróbuj z nową zabawką, może akurat się uda :)

Madzialenak nie wiem ale chyba Kubuś stara się ustalić ile można wytrzymać :/ Trzymam kciuki za wizytę u ortopedy!!

Basia wierz mi, po prostu uchwyciłam ten moment trzymania główki, do tej pory nie chciał i też nie wiem czy to jakiś pojedynczy wybryk czy się przemógł, też na brzuszku nie lubi a w pionie trzyma główkę, czyli tak samo jak u Was :)

Kulka ja nie mam rozstępów ale słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii o kremie elancyl, takie zielone opakowanie, nie wiem czy skuteczne, niby ma zapobiegać powstawaniu i bledzić powstałe już rozstępy, ja używałam jak byłam w ciąży, rozstępy się nie pojawiły ale czy to efekt kremu to nie wiem, warto spróbować choć drogi, za 150ml dałam 100zł. O tym bio-oil też słyszałam bardzo dobre opinie. Popróbuj, kremy Ci nie zaszkodzą na pewno a może któryś się sprawdzi, trzymam kciuki!

No i jeszcze chciałam coś przekazać, gdyby któraś chciała skorzystać z promocji PromoBaby.pl - Pieluchy Pampers - 4op

Do góry