reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

ja wchodzilam na forum w nocy jak cycem karmilam to telefon w jednej rece a druga mala trzymalam, a z butla bym musiala miec 3 rece:-D. u nas tez dzisiaj pobudka o 24, 4 i od 5:30 juz nie spi. wczoraj tez musialam ja kapac o 19 nie o 20, bo to przestawienie czasu nie dziala na nia i ma swoj rytm juz ustalony, wiec o 19 byla mega zmeczona i ja wykapalam.

reklama
U nas tylko kąpiel i spacer są o względnie stałych porach... No i jeszcze Mały chodzi spać o podobnej porze, tj. ok. 22 niestety :( Mam wrażenie, że kąpiel go rozbudza, a nie uspokaja i usypia, ech.. Za to w nocy budzi się już na ogół raz (dziś np. ok 2.30), a kolejny raz to już rano - dziś ok 6. Więc chociaż tyle :) Wczoraj miał jakiś bardzo śpiący dzień, myślałam, ze wieczorem w ogóle nie będzie chciał usnąć, ale udało się przed 22 :)

Miłego dnia :)

Cześć dziewczyny!
Wczoraj ochrzciliśmy małego. Krasnal spisał się na medal, chrzciło się tylko nasze dzieciątko, przyjęcie tez zniósł bardzo dobrze. A ja dziś od rana mam dzień lenia, nic mi się nie chce

dziewczyny mam problem, czy mozliwe jest zeby zamiast kupki dziecko robilo samym sluzem?? moj maluch jak wiecie jest tylko na piersi, zawsze robil kupke po kilka razy dziennie a ostatnio nie zrobil przez 3 dni, baczki puszczal caly czas a kupki nie bylo, dopiero wczoraj po chrzcinach zrobil normalna kupke ale potem zauwazylam ze pampers jest mokry tam gdzie powinna byc kupka a chyba nigdy tak nie bylo, jak nie bylo kupki to od dolu byl suchy a u gory posikany, nie wiem moze mi sie wydaje i poprostu to tylko posikane. Dzisiaj rano znowu bylo tak samo, kupki brak a pampers z tylu mokry

Ewelinko wydaje mi sie, ze nie powinno tak byc ale ekspertem nie jestem, idziesz w najblizszym czasie do lekarza, zeby o to przy okazji o to zapytac?

Ja staram sie miec w miare regularne posilki, tj, 7, 10, 13, 16, 19 a potem to jak sie budzi, kiedys nawet budzik nastawialam, zeby bylo regularnie co 3h ale nie chce mi sie juz no i o stalej porze kąpiel, bezwzględnie, nawet jak mam gości to wychodze i ide kąpać. Ale to wszystko z regularnosci.

Aurelia gratuluję chrzcin i grzecznego dziecka!

dziewczyny mam problem, czy mozliwe jest zeby zamiast kupki dziecko robilo samym sluzem?? moj maluch jak wiecie jest tylko na piersi, zawsze robil kupke po kilka razy dziennie a ostatnio nie zrobil przez 3 dni, baczki puszczal caly czas a kupki nie bylo, dopiero wczoraj po chrzcinach zrobil normalna kupke ale potem zauwazylam ze pampers jest mokry tam gdzie powinna byc kupka a chyba nigdy tak nie bylo, jak nie bylo kupki to od dolu byl suchy a u gory posikany, nie wiem moze mi sie wydaje i poprostu to tylko posikane. Dzisiaj rano znowu bylo tak samo, kupki brak a pampers z tylu mokry

Gdyby to był śluz to po zdjęciu pieluchy by Ci się tam wszystko "ciąglo" jeśli wiesz o co mi chodzi .. jeśli się niepokoisz to lepiej idź do lekarza :-)

MadziaSek też czasem jestem nieprzytomna

Jagoda no właśnie w tel wchodzę na BB

Aurelia fajnie ze też chrzciny udane. Moja spala do chrztu, po już była oburzona i trochę marudziła..

Cześć dziewczyny !

Troszkę was podczytuje ale nie miałam okazji odpisać :-)

U nas w miarę dobrze. Kubuś mało płacze i jest wesoły i strasznie dużo „gada” ale niestety podejrzewam u niego alergię.. pewnie skaza białkowa.. byłam już u dwóch lekarek w naszej przychodni i co jedna to lepsza eh.. chciała mi wcisnąć maść ze sterydami ;/ ( maluch ma suche plamy na brzuszku i buzi..)
Na razie dajemy mu fenistil w kropelkach i smarujemy maścią z witamina A i na szczęście jutro już mamy umówioną prywatną wizytę z podobno świetnym lekarzem zajmującym się niemowlakami :-)

Mam do was pytanko bo lekarka mnie trochę wystraszyła.. Kubuś jak miał niecały miesiąc to już fajnie podnosił główkę, a teraz wydaje mi się, że robi to z lenistwa.. bo zamiast podnosić na brzuszku główkę to odwraca głowę na bok i ssie rączkę.. lekarka stwierdziła, że powinien już super się podnosić nawet na plecach i dała nam skierowanie do neurologa;/
Czy wasze maluchy już podnoszą główkę nawet na plecach?
Widzę, że pisałyście o spaniu :-) u nas ostatni tydzień jest super.. Kubuś zasypia o 21 a wstaje o 5/6 rano!

Taka j., ja też bardzo chciałam, żeby chrzestną była moja siostra ale niestety proboszcz nie wypisał jej zaświadczenia bo jest po ślubie cywilnym;/ trochę tego nie rozumiem bo to chyba nasza sprawa komu powierzamy nasze dziecko..

Co do kg to mnie zostało jeszcze 3kg.. i straszny brzuch z mega rozstępami :szok: aaa no i biodra też mi się wydają ogromne !! powinna już dawno zacząć ćwiczyć, ale tak to jest jak się ma słomiany zapał ;P

Maciejka, gratuluje chrzcin córeczki !!:-)

W ogóle to mój synek strasznie się drapie ! normalnie do szału mnie to doprowadza, bo potrafi buzie podrapać aż do krwi ! Dzieje się tak też u was ?

Ostatnia edycja:
Basia szczerze to nie rozumiem Twojej lekarki, może zbyt pobłażliwie podchodzę do tematu, nie wiem, ale jak ja byłam u lekarki i mały tak leciuchno na ułamek sekundy podniósł główkę i przewrócił na drugą stronę i to wszystko co zrobił to ona była bardzo zadowolona z niego, a to było 5 dni temu! A to podnoszenie główki jak dziecko leży na pleckach to już dla mnie totalny kosmos w tym wieku, ona jak dla mnie jest szalona. W każdym razie mój dzisiaj podniósł głowę jak na zdjęciu a do tej pory nie chciało mu się, tylko obracał ją z jednej strony na drugą. Dzisiaj zauważyłam, że zaczął sięgać do zabawki wiszącej na leżaczku jakby chciał złapać ale nie umie jeszcze tak rozłożyć paluszków a do tej pory zero, oglądał, obserwował ale nie miał chęci sięgać. To tyle co mi przychodzi do głowy. Zazdroszczę Wam tego spania i radosności. U nas teraz jakaś porażka, mały albo płacze albo przynajmniej jęczy a śpi mało, ja chodzę jak zombie, teraz zasnął 10 minut temu i już się kręci. Ledwo żyję.

reklama
Basia ja też uważam ze Twoja lekarka przesadza :confused: moja w ogóle jeszcze nie podnosi główki i nienawidzi leżeć na brzuchu! Natomiast w pionie dość ładnie trzyma główkę :-)

Do góry