reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Jagoda no ponoć niezły jest ten Actiferol. U nas tak po ok 1,5 tygodnia stosowania zaczynają się 2-3 dniowe przerwy w kupach. Jak dochodziło do 5 dni i Mała się męczyła to robiłam 4-5 dniową przerwę i wtedy kupa była 3 razy dziennie. Ale poza tym sensacji brzuszkowych nie ma. A hematokryt ciągle mamy 29 :/. Poza tym Hania jest na piersi, więc żelazo z mojego mleka powinno być dobrze przyswajalne, a tu już 2 miesiące bez poprawy. Ale gdyby nie zalecenie morfologii kontrolnej na wypisie ze szpitala nikt by nie wpadł na pomysł anemicznego dziecka, bo Hania ma apetyt i ładnie przybiera (od urodzenia do teraz równe 2 kg).

Co do podróży, to mam prawdziwą turystkę :p. Policzyłam, że Hania przejechała już sporo ponad 3000 km.

Monikase witaj. U nas kupa bez śluzu, za to czasem z białymi grudkami. A co pediatra na to?

Ostatnia edycja:
reklama
Maciejka na to super mieliście z tym chrztem, już po wszystkim :)

A ja nie wiem kiedy będę chrzciła a nawet nie wiem gdzie bo u nas chyba nie bo ksiądz nie chce się zgodzić na chrzestną a ja ją chce i koniec.

Czesc,

nocka ok, maly mial problemy z zasnieciem ale potem grzecznie do 7:30 spal i tylko dwa razy na cycka sie budzil ;-)
zwazylam sie i tylko 1,5kg mi zostalo do wagi sprzed ciazy (60kg)
a jak u Was dziewczyny???

Monikase slodki maluszek :-D
koniecznie udaj sie na konsultacje do innego lekarza bo sluz w kupce nie wrozy nic dobrego jesli sa go duze ilosci oczywiscie. Po wizycie daj znac ;-)

Kupciusia to niezla masz turystke haha
a jak znosi podroz???

Maciejkaa super ze chrzciny udane!

No właśnie ja się zastanawiam jak to z tym spaniem dzisiaj będzie, czy mały mi będzie dobrze spać przez tą zmianę czasu czy nie.

MadziaSek Hania śpi całą drogę i nawet można ją przeciągnąć o godzinę z jedzeniem. Inaczej byśmy jej tak nie ciągali. Poza tym bardzo lubi swój fotelik samochodowy :).
Co do kg to mam teraz 54 czyli 5+. Dokładnie tyle ile chciałam żeby mi zostało. Z tym, że ja chciałam tak równo wszędzie, a została mi oponka i zwisły zadek ;). Ale mam nadzieję za jakiś miesiąc zapisać się na jakiś aerobic, bo bardzo lubię a do tego nie znoszę nie mieć kondycji i być taka rozlazła jak teraz.

Taka j czy Twój Kubuś ma już tak uregulowany rytm dnia? Jak to u Was jest dziewczyny? Bo u mnie poza kąpielą i wieczornym spaniem, to jest zawsze jak wyjdzie. To jest pewnie nasza wina, bo my takie spontaniczne życie prowadzimy. Ale od jutra mam zamiar wprowadzić dla Hani jakąś stałość.

Dziewczyny, które mają kosz mojżesza, kładziecie jeszcze w nim dzieci? Ja mam ten krótszy niestety (65 cm) i jest prawie na styk (irokez już się nie mieści). Bardzo mi się nie chce kłaść ją do łóżeczka:p

Kupciusia to fajnie macie z Haneczka ;-)
a po ciazy jeszcze faldek skorny na brzuchu mi zostal no i te rozciagniete biodra, masakra!!!
Co do rytmu dnia to u mnie stale jest procz kapieli i po niej inhalacji jeszcze lezakowanie w lozeczku z karuzela z marchewkami i krolikami przed kapiela. Staram sie tez wychodzic na dwor o stalej porze :-D

reklama
Do góry