reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Ja chcę tą 5w1 ale nie wiem kiedy się w końcu uda :/

Nasz Kubuś ma bakterię w nosku, nietypową, leczy się ją w szpitalu dożylnie, leki te niszczą słuch, mam dość :( Jeszcze próbujemy zwykłym antybiotykiem i jak on nie pomoże ... Boję się i modlę, żeby pomogło.

reklama
ojej Takaj trzymam kciuki aby antybiotyk pomógł, żeby maluszek nie trafił do szpitala. Mały ma katarek? W jaki sposób wiedzą, że to ta bakteria, wymaz pewnie pobrali?

Co do szczepień to my szczepimy tylko na te szczepionki obowiązkowe i bezpłatne, nie ze względów finansowych tylko z powodu obaw. Mam w swoim otoczeniu Panią dr, której dziecko zachorowało po szczepieniach na autyzm, inną znajomą, której dziecko szczepiono na meningokoki a i tak 2 razy mała zachorowała na sepsę. Podobno nadal trwają badania nad Szczepionkami 5 w1, 6w 1 jak i tymi dodatkowymi bo jest trochę przypadków zachorowań na autyzm, mało tego szczepionki na pneumokoki i meningokoki są mega zmutowane.
Chciałam szczepić małego na szczepionkę 5w1, długo biłam się z myślami czy dobrze wybrałam i nie zaszkodzę synkowi jednakże zrezygnowałam i szczepię na te zwykłe.21.10 mamy pierwsze szczepienie.

Ostatnia edycja:
Madzialenak tak pobrali mu wymaz z noska i taki wynik przyszedł, najlepsze jest, że on nie ma kataru nawet ale bakteria jest, zarażony został najpewniej w szpitalu bo to taka szpitalna bakteria, w przyszłym tygodniu jak pojadę na kontrolę to się zapytam co ta bakteria robi w ogóle. Przykro mi jest prawdę mówiąc, że tak ciągle coś się dzieje, ulewania, biegunki, kolki, teraz ta bakteria :(
Z tymi szczepionkami to prawdę mówiąc nie wiadomo co zrobić, żeby było dobrze, na pewno są jakieś niefajne powikłania, pewnie po każdej szczepionce mogą być bo to w końcu wpuszczane bakterie i nigdy nie wiadomo jak dziecko zareaguje na nie, mam nadzieję, że nasze dzieci przejdą te szczepienia wszystkie bardzo dobrze.

Takaj rzeczywiście wszystko Was spotyka :-( Mam nadzieję, że już nic nowego się "nie przyczepi". Powiedz jak lekarz wpadł na to aby pobrać wymaz z noska, czy CRP było podwyższone?

Madzialenak w sumie to ona to kazała zrobić tak na czuja, sama mi powiedziała wczoraj, że niby zleciła to badanie ale była przekonana, że na tym wymazie nic nie wyjdzie, sama też tak myślałam no i lipa wielka bo wyszło, całe szczęście, że ten wymaz zrobiliśmy, teraz mamy leczenie i w przyszłą środę lub czwartek mam być na kontroli.

taka j wspolczuje i trzymam kciuki zeby bylo ok

madzialenak ja tez sie dlugo zastanawialam ale te na nfz szczepionki tez nie sa ok, ostatnio byly wycofywane 2 partie, a ta na wir zap wat produkowana jest w korei i byly stwierdzone przypadki smierci po niej wiec nie wiadomo co jest lepsze, a argument ze dziecko dostaje za duzo na raz jest bez sensu bo na nfz i tak dostaje wszystko w jednym dniu tylko w 3 kluciach i na nfz tez dostaje dziecko szczepionke skajarzona 3w1

O kurcze, ja to nie mogę czytać o takich przypadkach, że coś się stało itd. bo potem sobie do głowy wbijam różne rzeczy :/

No coraz więcej lekarzy próbuje znieść szczepionki dużo ludzi przestaje szczepić dzieci ... jakby nie patrzec to wpuszczamy dzieciom wirusy :confused:

reklama
Do góry