reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Kulka 30 urodzilam I jak na razie jest spokojny. Odpukac.

Taka j. kciuki za wage a Madziasek za jutrzejszego ortopede.

Ja do tej pory uzywam chusteczek do tylka, ale chyba macie racje zeby myc woda. Tez tak zaczne.

Co do kapieli to na razie tylko z ta pania tzw pologowa robilam, ale w sobote bede robic z TZ. Zreszta zmienili mi ta pania, bo poprzednia ponoc chora, moj R sie smieje ze nie wytrzymala z nami psychicznie:-D, i ta co teraz mam jest super, az szkoda ze jutro ostatni dzien.

Mam dzis imieniny ciekawa jestem czy R pamieta i chociaz jakies kwiaty przyniesie.

reklama
Madziasek, na poczatku wysypka/krostki byly na calej glowie, nawet pod wlosami.. Ale odkad mu przemywam twarz przegotowana woda to to na wlosach zniklo, a wysypka zostala mu na policzkach:-(i jest strasznie chropowata w dotyku. Zobaczymy co powie pediatra w niedziele, bo wtedy mamy wizyte.
aaa jak ten czas leci:tak:Juz miesiac zlecial Ci. Ani sie nie obejrzymy a nasze brzdace beda chodzic:-D

ewuncia, wlasnie taki system jest najlepszy:tak: Puder - w miejsca zamkniete, krem - w miejsca otwarte:tak:

taka.j, daj znac ile Twoj maly przybral:tak:

Ostatnia edycja:
doriq, wszystkiego dobrego :-)

U nas dziś była położna, obejrzała Wojtusia i powiedziała, że wszystko ok :-)Te odparzenia pod paszkami też jej pokazaliśmy, ale one na szczęście już znikają. Powiedziała, że te odparzenia to normalne i nie ma się co przejmować - Maluszka to nie boli - i to dla mnie najważniejsze :-)
Muszę go tylko budzić w nocy na jedzenie - przez dwa ostatnie dni jak usnął po kąpieli ok 19, to budził się dopiero po północy...Niby fajnie, bo można odpocząć i się wyspać, ale Mały powinien częściej jeść, bo urodził się z wagą poniżej 3 kg.

My po lekarzu, mały waży 3400 gram więc przybiera super, od wagi wyjściowej ze szpitala 700 gram a od urodzenia 600 gram.

moj maluch spadl z wagi do 3625, a po porodzie mial 3950, ale lekarz mowil ze to w normie i ze do 1 wizyty u lekarza powinien wrocic do wagi urodzeniowej. Ja mam taki nawał pokarmu ze jak sie schyle to ciurkiem leci wiec napewno glodny nie bedzie :-)
Ja dalej czekam na polozne, po ilu dniach do was przyszla?

Ewuncia nie zauwazylam by moj maly mial jakies bole po wit k, ja podaje wit k i d co dwa/trzy dni. A jak ten bol sie objawia?Doriq wszystkiego najlepszego!!!Taka j super ze maly przybiera na wadze ;-)Shisha trzymam kciuki za niedzielna wizyte. Koniecznie daj znac co z ta wysypka.kulkaPrzytulka mojemu tez sie takie sytuacje zdarzaja.

Ewelinka, do nas położna przyszła dopiero dziś i to dopiero po tym, jak wczoraj do niej zadzwoniłam. Też się nie mogłam doczekać.
Taka j., fajnie, że Mały przybiera na wadze :-)

witam porannie :)

taka j. , bardzo ładnie młody przybrał, gratulacje,

Madziasek, on się pręży strasznie, płacze i cały czas jest niespokojny, nie mogę go ani na chwilkę odłożyć, bo płacz. a jak już zaśnie to co chwilę się wybudza z płaczem :(. Ja już sama nie wiem czy to przez tą witaminę czy poprostu kolki się zaczęły. Bo pierwszy tydzień po porodzie był spokojny, dopiero teraz zaczęła się jazda ;(. A miałam nadzieję na choć jedno spokojne bezkolkowe dziecko.
A ty te podawanie wit k i d co 2 czy 3 dni konsultowałaś z pediatrą ?czy tak sama z siebie ? :)

shisha, a może to poprostu trądzik niemowlęcy?. Cokolwiek by to jednak nie było,życzę aby znikło jak najsszybciej. A poza tym zdjęcie Twojego synka podpisie jest śliczne :) , tzn nie zdjęcie tylko synek :)

ewelinka, coś długo ta położna nie może do was dotrzeć, może zadzwoń i poprostu zapytaj kiedy się pojawi? U mnie była zaraz po powrocie ze szpitala, z tym, że osobiście ją powiadomiłam,że urodziłam.

reklama
A nasz się już przyzwyczaił do bycia na rękach :) Często juz jest tak, że płacze a na rękach się uspokaja i to troche problem. Moja matka sobie przychodzi i go nosi, ja jej gadam, żeby przestała i ma go nie nosić ale ona ma to gdzieś i nosi :wściekła/y: a ja potem sobie rady nie dam.

Do góry