reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Jagoda, dzięki, ja nie wiedziałam, że dzieci, które mniej ważą tak się szybko wychładzają. Wczoraj jak była cieplejsza woda, to krzyczał jeszcze bardziej :-(dziś po nagrzaniu farelką było lepiej. No i mam nadzieję, że mój Synio też polubi kąpiele:-)
My póki co kąpiemy we dwójkę z mężem, bo my jeszcze niedoświadczeni rodzice, a poza tym - wszystko trzeba robić w ekspresowym tempie;-)

reklama
kulka, ja tez jak Ty po przebieraniu wycieralam malego chusteczkami po pachwinach, ale po jakims czasie zaczelo tam brzydko pachniec, skora mu schodzila i robily sie brzydkie czerwone krechy:-( Pachwiny i paszki sa pozamykane, nie maja 24 godzinnego doplywu powietrza i jak smarujesz je kremem to tylko pogarszasz sytuacje, bo krem zawiera wode.. Jak uwazasz, w moim przypadku krem sie nie sprawdzil. Ja smaruje kremem tylko posladki, ale wszystko co ma jakies wglebienia - puder albo maka ziemniaczana i skora mu sie tam nie wysusza.

Jagoda, moj tez sobie juz gluszy:-) Narazie to brzmi cos w rodzaju "ghhhh", ale za pare miesiecy sie zacznie prawdziwe gaworzenie ("mama", "baba"). Juz sie nie moge doczekac..:-D

Ostatnia edycja:
Ja tylko myje delikatnym mydełkiem i niczym nie smaruję, dziewczyny po co smarować i zatykać pory tak delikatnej skóry dziecka?? Nam tak radziły położne już 5 lat temu na szkole rodzenia, jak najmniej chemii. Dziecku musi się wytworzyć jakaś bariera ochronna, a na oliwę to już w ogóle odradzały. Pupę smarować również jak jest odparzenie, ja się do tego stosowałam i Maks odparzoną pupę miał dosłownie kilka razy.
Chusteczek również używać jak najmniej , najlepiej dziecko umyć pod kranem, a jak nie ma się takiej możliwości to myć wodą z mydełkiem przygotowaną w miseczce, a chusteczki tylko jak nie ma innej możliwości. Jak najmniej chemii a zobaczycie,że skóra dziecka będzie lepsza.
Przepraszam za moje mądrości, ale 5 lat temu stosowałam się do rad mądrej położnej i naprawdę wszytko było super, zero odparzeń i jakichkolwiek problemów ze skórą a i kasa zaoszczędzona.
Ja wczoraj musiałam ogarnąć dwójeczkę sama, bo mąż miał pępkowe z kolegami z klubu gdzie gra w piłkę, wszystko poszło sprawnie i szybko, a potem wieczór tylko dla siebie. Tylko wkurzył mnie mąż bo się opił strasznie, wygoniłam go do pokoju małego a sama spałam z moimi szkrabami:-)

Kupciusia - ja Cię podziwiam za Twój upór w karmieniu piersią.
Dziś była u mnie położna po raz drugi, trochę mniej się wymądrzała. Powiedziałam jej,że średnio 4 - 5 razy na dobę dokarmiam sztucznie, a ona,że to nie dużo. A jak byłam ostatnio to opowiadała się tylko za karmieniem piersią.
Za pierwszym dzieckiem używałam laktatora Mini Electric Medeli, sprawdził się doskonale, z ręcznego Baby Ono prawie nic nie leciało.

Czesc dziewczyny,

Mikus dzisiaj miesiac konczy!
jutro wizyta na 9:30 u ortopedy :-)

Jagoda super ze wszystko ok, szczepienie macie juz za soba, my kupujemy 5w1 za 110 zl
fajnie ze mala rosnie i przybiera na wadze;-)

Shisha moj tez sie usmiecha ale tylko do mnie :-D
A czy te krostki na twarzy sa wszedzie czy tylko w jednym miejscu?
bo moze to reakcja na jakis Twoj kosmetyk!

KulkaPrzytulka my tez mielismy probl'emy z kapaniem bo maly strasznie marzl, ale od kiedy podgrzewamy farelka a ja rozpalam wieczorem w kominku nie ma problemu, zawsze zakladam mu czapeczke na glowke gdy ja myjemy i tak spi, wazne ze mu cieplutko :-)

Doriq witaj po przerwie!!!

My kapiemy wspolnie z mezem no chyba ze jestem sama a po kapieli w emolium dupke tylko bepantenem smaruje, schodzi mu jeszcze skorka wiec rano mustela hydra babe smaruje i na twarz tez krem do twarzy mustela bo tez skorka z brwi i w kolu oczek schodzi.Shisha Jagoda moj jeszcze nie gluszyKamu ja myje pupke woda od kiedy mu sie odparzyla. Chusteczki tylko w nocy uzywam!

Madziasek, to już masz niemowlaka a nie noworodka ! Gratulacje!!!!! Ale ten czas leci. Ja też w dzień myję małemu tyłek wodą a w nocy chusteczkami wycieram. Zawsze to trochę mniej chemii.

kamu, gratulacje ogarnięcia dwójki dzieciaków ;)

shisha, ja też pudruję szyję i pod paszkami a na tyłek krem :), taki system sprawdza się u nas już przy trzecim dziecku :)

Ja już nie mogę się doczekać pierwszego Swiadomego uśmiechu :)

Dziewczyny, jak wasze dzieciaki zachowują się po witaminie k? bo mój Mikołaj ma po niej straszne bóle brzuszka

reklama
Madziasek będę trzymać kciuki za jutrzejszą wizytę.

My za 1,5 godziny jedziemy z Kubusiem sprawdzić ile przybrał w ciągu 9 dni.

Do góry