reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Madziasek, dzieki, ze pytasz:tak:Wysypka minimalnie sie zmniejszyla. Od kilku dni przemywam dwa razy dziennie przegotowana woda. Oby to tylko nie byla alergia na mleko krowie..
A piersi masz twarde, bo moze Twoje dziecko nie ciagnie dobrze? Ja jak malego karmilam to przed karmieniem mialam twarde, ale po juz byly miekkie (teraz juz sa tylko miekkie..:zawstydzona/y:)

taka.j, a Twoj maly ma wysypke na ciele? Bo rzeczywiscie tak jak pisze ewuncia moze to uczelenie na mleko.

Jagoda, gratuluje wagi Twojej malej. Dzieci rosna i przybieraja w zastraszajacym tempie..:tak:

Czy wasze maluszki sie juz do Was usmiechaja? Moj od tygodnia szczerzy sie na moj/meza widok:-DCos pieknego zobaczyc bezzebny usmiech wlasnego dziecka:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ewuncia no właśnie przybiera i to ładnie, w ciągu 2 tygodni, mimo ulewań i luźnej kupy 5 razy dziennie przybrał 400 gram, aż w szoku byłam i pediatra kazała dalej dawać AR lub zwykłe mleko mieszać z zagęszczaczem. Za 2 dni idziemy na kontrolę wagi, ile przybrał w ciągu 9 dni.

Jagoda biedna Milenka :( Na szczęście już po wszystkim, mam nadzieję, że gorączek nie będzie i ładnie przejdzie tą nockę.

Shisha on nie ma wysypki, a jak ona w ogóle wygląda? Mój też się uśmiecha :)

hej Dziewczyny, my mamy problem z kąpielami, bo Mały bardzo szybko się wychładza:( Dziś mąż kupił farelkę i nagrzaliśmy w pokoiku na maxa i dopiero była kąpiel. No i to trochę pomogło, bo Wojtuś spokojniejszy był.
Ale zrobiły się mu odparzenia pod paszkami :( wczoraj zauważyliśmy i smarujemy bepanthenem. A dziś również zrobiły mu się w pachwinach..i nie wiem, czy to nie przez chusteczki huggies, bo one takie mocno nawilżane są.. ech:( i czekamy jeszcze na położną, mogłaby się już pojawić, mam do niej kilka pytań. U Was już pewnie były Wasze położne?

No i mój Mały też się czasem uśmiecha, ale tylko przez sen, ciekawe co takim Maluszkom się śni? :-)

Dziewczyny, nie chodzi mi o takie usmiechy przez sen czy podczas karmienia tylko takie swiadome jak np. cos powiecie albo jak spojrzy na Was. Pisze, ze dziecko zaczyna sie usmiechac od 6 do 8 tygodnia zycia, wiec niektore Wasze maluszki jeszcze maja czas:tak:

Kulka, nam na odparzenia w pachwinach pomogl puder. Jak smarowalismy kremem na odparzenia to bylo jeszcze gorzej.

taka.j, chodzi mi o wysypke w postaci krostek czerwonych na twarzy a w dotyku przypomina kaszke.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny wracam do świata żywych:-)
Nie będę nawet próbowała was nadrobić bo za dużo drukujecie.
Mój mały jest bardzo spokojny, więc super. Miałam problem z karmieniem piersią, ale już zaczął pić. Dostałam od położnej takie nakładki na sutki i mały trochę lepiej już łapie co i jak.
Była dziś u nas pielęgniarka na badanie słuchu i badanie krwi i była pod wrażeniem, że taki spokojny. Mam nadzieje, że tak zostanie:-)

Shisha, a nam pani w aptece odradziła puder, bo powiedziała, że za bardzo wysusza:baffled:Zobaczymy jak będzie po kremie no i jutro mąż kupi inne chusteczki, tzn takie jakie używaliśmy na początku.

A takie świadome uśmiechy dziecka muszą być super, ja się już nie mogę doczekać, kiedy zobaczę takie na buzi mojego Dzieciaczka :-D

Doriq, a kiedy Ty urodziłaś? Bo mój Wojtuś przez pierwsze dni też był bardzo spokojny, a teraz, powoli zaczyna pokazywać różki ;-)

Shisha no to nie ma takich krostek póki co i mam nadzieję, że tak zostanie.

Doriq super, że masz takie spokojne dziecko i oby tak zostało!

przez sen to sa grymasy na twarzy, a moja zaczyna sie usmiechac a jej usmiech jest taki cwaniacki:-D:-D smiesznie to wyglada hehe i zaczyna glużyc sobie:-)

kulka moja tez strasznie sie wychladza, ale tam maja dzieci ktore po urodzeiu ponizej 3 kilo waza. moja byla strasznie wychlodzona po porodzie i tak jej zostalo. pierwsze kapiele to byla masakra taki krzyk, a zauwazylam pozniej ze musi miec troszeczke cieplejsza wode i pieluszke ciepla na brzuszek i mam taki fotelik kapielowy, bo mala miala straszne leki ze spadnie, teraz juz lubi sie kapac i nawet sie usmiecha przy kapieli:-)

mala juz lepiej, dalam jej pol czopka przwciwbolowego i calkiem inne dziecko:-)

reklama
U nas kąpanie to domena taty a mały początkowo płakał ale teraz już chyba troche to lubi, cieplutko mu i chyba dobrze :)

Do góry