reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Taka j, Jagoda ja rowniez bephantenem smarowalam i odparzenia sie zrobily, nie chcialam smarowac sudokremem z uwagi na tlenek cynku ale tylko on pomaga

Ewelinka super ze jestescie juz w domku ;-)
Tez mialam sutki pogryzione, smarowalam mlekiem tak jak polecila Tobie Jagoda, ale rowniez nakladalam takie smieszne muszelki gumowe z dziurkami by sutki odpoczely, mialy dostep tlenu a mleko sciekalo w specjalne wglebienia w srodku

Mysiolek to czekamy na wiesci, moze sie rozkreci!
czyzbys byla ostatnia?
co do laktatorow to ja nie uzywalam ale siostra miala reczny "lakta plus" i byla zadowolona :-)

Jagoda jak pierwszy dzien w pracy?

milej nocki dziewczynki

reklama
czylatam o tym bebilonie ze jednak troszeczke rozni sie sklad, bo niektore dzieci maja uczulenia czy jakies atrakcje brzuszkowe. ale to pewnie kazde dzieko inaczej reaguje. a Milka dzisiaj nie zrobila kupy i martwie sie co jutro bedzie jak ja lekarze wymecza. nie wiem, czy na szczepienie jeszcze pojdziemy:confused:

a pierwszy dzien spokojnie, bo tylko zebrania z rodzicami zrobilam, ale dopisalo sie spoo dzieciaczkow do mojej grupy i takie maluszki po 2 latka, oj ciezki bedzie ten rok, bo jeszcze magisterke pisze i wypadaloby sie obronic:-D:-D

trzymajcie kciuki za jutrzejsze badania Milci.:blink:

milej nocki:-)

Ja podaję bebilon, w sumie nie wiem jaka jest różnica między tymi mlekami, w szpitalu różne dawali i Kubuś po każdym ulewał więc u nas chyba to nie ma znaczenia.

Odprowadziłam synka do szkoły, dzisiaj ma pierwsze zajęcia a ja troche się stresuję, za 3 godziny idę go odebrać bo dzisiaj ma 4 lekcje, dziewczyny macie już szkolne dzieci? Matko jakie to są emocje, człowiek się tyle ze swoją szkołą nie stresował co ze szkołą dziecka.

Jagoda kciuki zaciśnięte!

Witajcie ;-)

strasznie zimno dzisiaj, u mnie 10stopni

Shisha i jak wysypka? Dalej jest u maluszka?

Miliaa jak sobie radzisz?

Kamu a co z karmieniem powyzej 40 minut gdy dzidzius ssie i polyka tak jak na poczatku? Moj tak ma ;-)

Jagoda kciuki zacisniete!!!

mielismy dziwna nocke, maly zjadl butle 60ml po 18stej, po 20 dostal cycki, poszedl spac i dopiero ok 1 w nocy dostal butle a wczesniej cycka nie chcial i awantury nie robil ale tak dlugo nie jadl ze zaczelam sie martwic, o 4.30 dostal cyca i o 6:30 dostal kolejnego i dalej poszedl spac i tak do 8.30...
kurcze pogubilam sie bo tak wczesniej nie bylo a i cycki coraz czesciej twarde sie robia

zlapalam dola bo nie zapinam sie w spodnie dzinsowe sprzed ciazy!
kurcze chyba biodra mi sie rozeszly, maz potwierdzil!!!

Madziasek trudno mi powiedzieć, u nas robiły tak ,że po 40 min kazały przerywać i albo podawały butelkę, albo jakoś dziecko przetrzymać, przyznam się jednak że u nas Lena czasem najada się w 10-15 min , a czasem wisi więcej. Piersi tylko na początku będą twarde, potem się to wszytko unormuje. Nie martw się schudniesz. Ja poprzednim razem bardzo schudłam. Teraz już się mieszczę w jeansy z przed ciąży, ale trochę mnie cisną w brzuch.
Jagoda ja Ci pisałam o tym hippie bo ono działa dosyć dobrze na dzieci , które mają problemy z brzuszkiem. W sumie się nie spotkałam aby jakaś mama z naszego otoczenia narzekała na to mleko.
Taka j. szkoła to już nie przelewki. Dlatego jeśli faktycznie przejdzie, że dzieci urodzone od lipca 2008 mogą iść jeszcze normalnie do szkoły a nie wcześniej to będziemy z tego korzystać.

Madziasek ja też nie wchodziłam w moje spodnie sprzed ciąży, teraz powoli zaczynam wchodzić w coraz to więcej rzeczy także nie martw się!

Kamu no szkoła to poważna sprawa, za pół godziny lecę odebrać synka.

Dzień dobry :)
U nas też zimno, mokro i paskudnie......mam nadzieję, że tak już nie zostanie i będzie złota polska jesień ;)

Madziasek, daj sobie jeszcze trochę czasu z tymi spodniami, jeszcze się zbiegniesz ;)Ja też w ciążowych zasuwam.
Mój Mikołaj też nam zrobił raz taki numer, że spał i spał chyba z 5 godzin. Też się martwiłam, ale niepotrzebnie. Teraz bym się nie obraziła,żeby zechciał jeszcze raz tak pospać. Bo dziś w nocy nie dane mi było spać, tak go brzuch bolał :baffled:

taka j., wyobrażam sobie twoje emocje związane ze szkołą synka. Też się łatwo wzruszam w takich momentach. Ryczę na przedstawieniach przedszkolnych u starszej córki jak jakaś wariatka. Staram się oczywiście to ukrywać ale chyba niezbt mi się to udaje ;)
taka j., a może popróbować tego mleka AR dla dzieci ulewających?

Jagoda23, szkoda, że musisz już wracać do pracy :(. A z kim zostawiasz córeczkę??

Ewuncia ja daję to mleko AR i on mi to mleko ulewa. Mnie też łzy stoją w oczach na przedstawieniach itd. Wczoraj na tym spotkaniu z Panią, coś tam się zapytała dzieci i mój synek zabrał głos i mi już łzy podeszły do oczu :)

taka j., to już nie wiem co robić, jak ulewa po AR. A czy przybiera na wadze?Bo podejrzewam ze jak przybiera dobrze, t pediatra to tak zostawi jak jest, bo jakby nie przybierał to może przepisze mieszankę mlekozastępczą np bebilon pepti czy nutramigen, bo może mały uczulony jest na bialka mleka krowiego?

reklama
jestesmy po wyczerpujacym dniu

napjpierw bylismy na USG nesrki i na szczescie jest juz wszytsko ok. pozniej pojechalismy na szczepienie. Mala gorzej plakala przu USG przez ten zminy zel niz na szczepieniu, ale teraz jest osowiala, nie chce jesc i co sie obudzi to strasznie placze:-:)-( mam kupione czopki przeciwgoraczkowe w razie czego, narazie usnela bujana w lezaczku, zobaczymy jak bedzie dalej. Nasepne szczepienie napewno kupie skojarzona, bo to straszne bylo te 3 wklucia:-(

A i lekarz powiedzial mi ze zeczywoscie po Bebiku dzieci maja problemy z brzuszkiem i kazal kupic Bebilon HA

Mala urosla 2 cm i wazy 4200 :-):-):tak:

Do góry