reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

MadziaSek powodzenia na jutrzejszej wizycie, na pewno wszystko będzie dobrze, kciuki mocno zaciśnięte&&&&&&&&&&&&& Mam pytanie Madzia czy Ty rodziłaś sn bez znieczulenia?

reklama
KaDoriq tak tak mowili ze sam cudownie sie wchlonie a ja mam cicha nadzieje ze tak bedzie :rofl2:

Kamu tez sciagam mleko szczegolnie z prawej piersi bo jest pogryziona i maly wciaga wszystko co mu dajemy :-D

Ewelinka ja uzywalam i bio oli i mustele a ostatnio oliwke z babydream

Madzialenak tak rodzilam sn bez znieczulenia...

Ostatnia edycja:
MadziaSek właśnie też chciałabym sn bez znieczulenia i mam nadzieję, że mi się uda. Zresztą w szpitalu, który wybrałam nie ma dostępnego znieczulenia na życzenie. Powiedz czy te bóle są do zniesienia, czy jest tak jak opowiadają, że się ich za chwilę nie pamięta?

Haha wlasnie mi telefon wpadł do zupy.i zyje. Mniej wiecej :)

Ja juz po ikei, przytargalam komode, stolik, jakies naklejki,pocztowki i kilka zestawów ozdobnych pudelek pod łóżko i na komode, plus jakieś *******y do kuchni typu.talerze itd. Bylam z koleżanka i wpakowalysmy się nieźle bo ta komoda okazalo się ze wazy prawie 45 kg ja w ciąży ona malutka haha, dzieki bogu sasiad wynosił śmieci i nam pomógł hahaha, masakra!

Sisha- super ze synek juz grzeczniutki bardziej i jest ci łatwiej!

Ewelinka- ja się smaruje.oliwka.babydream od 1 m-ca.ciazy, bio oil i jeszcze palmers kupiłam sobie na rozstepy ale to jest balsam- oliwka raczej.skuteczniejsza, smaruj kilka razy.dziennie

Kamu- no ja też tego.nie rozumiem z tym imieniem...

My- super.ze wszystko ok z dzidzia

Maciejkaa- kurcze no to faktycznie "trochę" to się przeciaga u Ciebie!

Madziasek- kciukasy.za wizyte!

Ktoś jeszcze pisał o ruchach, chyba to.zależy od charakteru hehe, bo mój to teraz się wierci ciągle prawie, większość dnia doslownie,ale czasem ma chwilę.ciszy a jak tylko pomyśle.co tak cicho.to zaraz wystawi mi dupke lub noge hehe :)

Wybaczcie ale juz nie pamietam co komu odpisać bo z na wpół żywego telefonu pisze, i muszę z pamieci a skleroza ostra, z tym gbs to mnie właśnie wkurzaja i tym się martwie niestety :/ bo wiem ze powinni to zbadać teraz a nie x czasu temu..

Kamu, staram sie przykladac malego po przebudzeniu, gdy jest jeszcze zrelaksowany i nie domaga sie glosnym placzem mleka. Niestety po 5 minutach przy piersi staje sie nerwowy i puszcza piers placzac jakbym mu krzywde robila..:-( Sprobowalam tez innego scenariusza. Po najedzeniu z butelki przykladam go do piersi. Z tym, ze wtedy jest na odwrot, jest spokojny, a cyc traktuje jak smoczek i po 5 minutach "ssania" zasypia:baffled: nie wiem.. Moze to ja jakies bledy popelniam, ale z kazdem dniem poddaje sie coraz bardziej.

Maciejka, Trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie:tak:moze akurat akcja sie rozpocznie z zaskoczenia jak to w przypadku niektorych sierpniowek.

Madziasek, a Twoj maly tez prezy sie i kopie nozkami podczas karmienia? Moj traktuje moja piers jak wroga, czasami wezmie ja sobie tak do possania, ale zeby z niej jesc to on woli butelke..
A ile twoj synek spi w nocy?

Ciekawe jak tam taka.j i jej synek sie miewaja.. Cos dawno sie nie odzywala, czyzby jeszcze w szpitalu?
Quincy tez juz dawno nic nie pisala..

Shisha, kurcze, szkoda, że tak z tym karmieniem z..bali sprawę, chciałabym coś ci podpowiedzieć, ale jestem zielona w temacie.

Miciurka fajnie, że zakupy udane.

Maciejkaa, a może też urodzisz dokładnie w terminie, to już blisko...

Ewelinka, ja używałam różnych kremów, olejki arganowe, mustelle, a teraz mam taki krem do brzucha dla mam. A może to koło pępka to nie rozstępy...

Ja mam na dziś cały plan zajęć, a tak bardzo nie chce mi się zwlec z łóżka. Jestem półprzytomna...

Witajcie rankiem! ewelinka12 ja na rozstępy używam od 3 miesiąca bio oil i na razie nic mi nie wyszło, ale wiem o czym mówisz, wokół pępka mam to samo, skóra cienka jak pergamin, rozciągnięta do granic możliwości. A ja znowu brzuch twardy mam od rana i o 4 w nocy jakiś mocniejszy skurczyk mnie chwycił. Mam pytanie do dziewczyn , które już rodziły: jakie skurcze, w sensie ile procent? Wychodzą na ktg przed porodem? Miłego dnia

Madziasek - też rodziłam sn bez znieczulenia.

Ewelinka - ja smaruje tylko wieczorem kremem na rozstępy z rossmana.

madzialenak - ja w tej ciąży rzadko czuje ruchy i są delikatniejsze

doriq - pewnie przez te leki przenoszę ..

Sisha - myślę że Twój mały po tych 5min płacze bo mleko z piersi najpierw leci rzadkie i łatwo mu się pije a gdy robi się gęste i musiałby mocniej ssać to zaczyna się denerwować. mądry jest. Nie podawaj się. Nie dawaj wtedy butelki bo go nauczysz. Dzieci są bardzo mądre :)

reklama
Do góry