reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Miciurka u nas to tez stroj wyjsciowy ale w iinej czesci Holandii:-)
A zapytaj czy moze dac ci skierowanie na bad a ty sama sobie zaplacisz. Ja na szczescie mialam w PL robione.

Shisha a jak idzie z karmieniem?

reklama
Doriq, przez ostatnie kilka dni wiekszosc mleka maly je z butli.. (mm+moje mleko odciagniete). Nawal sie skonczyl i piersi zrobily sie miekkie w dotyku. Mam nadzieje, ze nie trace pokarmu.. Bo jednak zalezy mi, zeby chociaz troche maly pojadl z mojego mleka, a nie tylko te w proszku. W miedzyczasie przystawiam go caly czas (pol godziny przed podaniem butli), ale dziecko mi sie prezy i placze. Nie wiem czemu wypluwa moje mleko:baffled:chyba z nerwow.. Do tego nie potrafi zlapac sutka, a jak juz zlapie to koniuszek.. Kupilam specjalne butelki niby imitujace piers z tomy tipee (nie polecam..), ale mleko mu splywa po policzkach i jak juz mu naleje np. 100ml to wypija 50 ml, a druga polowa laduje mu na brodzie..
Nie wiem juz co mam poczac z nim i moim pokarmem, chyba brakuje mi pomyslow. Nie chce odpuscic, bo jak odpuszcze to bede sie winic..:-( Nie ma tutaj kogos takiego jak doradca laktacyjny. Rodzina daleko, a ja jestem sama z tym wszystkim..:-(

Ostatnia edycja:
witam! po badaniu już jestem i po ktg. Skurcze na poziomie 40 % , więc żadne! szyjka króciutka, rozwarcie nadal na opuszek. Cieszę się, że lekarz sprawdził wszystkie przepływy i obejrzał łożysko- jest ok. Powiedział, że może rozkręcić się za tydzień, albo za godzinę. Mały ładnie przybrał : pół kilo w półtora tygodnia- waży 3 kilogramy

A jeszcze mam pytanko do dziewczyn , które są w takim terminie jak ja: macie czasami tak, że dziecko nie daje wam spokoju cały dzień prawie, a potem następnego dnia mniej się rusza? Pozdrawiam

My dobrze, że mały ładnie przybrał. Ja mam tak ,że moja czasem bardzo szaleje, a ostatnio jakoś mniej się rusza.
Shisha, pewnie z nerwów, nie wiem czy Ci tam mówiły położne, jak dziecko jest zdenerwowane, to trzeba je uspokoić i dopiero próbować podawać pierś. A może są dostępne takie nakładki na brodawki? Ja początkowo przez nie karmiłam.
Maksy to fajne chłopaki, wkurza mnie jak ktoś mówi,że to imię dla psa, przecież Maksymilian to piękne i stare imię. W zasadzie to zwierze można nazwać każdym imieniem ludzkim

My, moje Dziecko też tak ma, że czasem szaleje w brzuchu cały dzień, a kolejnego spokojne, że aż zaczynam się martwić. Ale byłam 3 razy na ktg i zawsze wychodziło bardzo dobrze. Na usg też ok. Mam wrażeni, że jak te upały ostatnio były, to mniej ruchliwy był..Nie wiem, czy Maluszki w brzuchu też odczuwają te temp?
Shisha, ja się nie znam, to będzie moje pierwsze Dziecko, ale uważam, że najważniejsze, żeby się nie poddawać i próbować karmić. Na pewno nie jest łatwo, więc podziwiam i trzymam kciuki.

Cześć
Jestem po wizycie. Musiałam na nia jechać do innego miasta. Na ktg skurcze szerokie i pod 80%. Rozwarcie bez zmian. Mam czekać. Termin za 4dni a tu nadal w dwupaku. Pierwsza ciąża się szybciej zakończyła ..
Kolejna wizyta za tydzień.

Czesc dziewczyny :-D
Kolejny meczacy dzien, maly cyca oproznia i dalej glodny wiec nie mamy wyjscia i dokarmiamy...
odwiedzila mnie polozna, pogadalysmy, zdjela szwy, kurcze tak mnie zszyli ze strasznie bolalo :wściekła/y:
jutro wizyta kontrolna na patologii noworodkow, trzymajcie kciuki ;-)

Kamu dzieki za podpowiedz z wystawianiem na slonce ;-)

Shisha tez mam problemy z karmieniem a moj Mikus w nocy spi jak aniolek :-D

Maciejkaa gratki udanej wizyty ;-)

Ostatnia edycja:
Miciura ja także nie miałam żadnych objawów paciorkowca, doktor pobrał mi wymaz bo ponoć to obowiązkowe w ciąży i po 4 dniach wyhodowali te świństwo.

My mój synek także ma dni, że wierci się niesamowicie a i są takie gdzie mało co się rusza. Na tym etapie nasze dzieci mają mało miejsca w brzuszku więc są mniej ruchliwe. Mój mi wczoraj w nocy nogi w żebra wkładał, ach co za nieprzyjemne uczucie :baffled:

reklama
Mam do was pytanie, co uzywacie na rozstepy?? cos mi sie zaczyna robic wokol pepka ale nie sa czerwone, widac je pod swiatlo bo sie skora bardzo blyszczy i widac na niej kreski, i jak przyblize skore z dwoch stron to wtedy to wyglada jak rozstepy, jeszcze 2 tyg i sie boje ze sie zrobi ich duzo wiecej, od 4 miesiaca smaruje sie kremami przeciw roz. a teraz kupilam bio oil ale boje sie ze nic to juz nie da

Do góry