reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Ehh ta pogoda mnie dobija.
Nie dość, że od rana walcze ze skurczami, to jeszcze kilka godzin temu rozbolala mnie glowa i musialam wziac APAP.
Na szczescie juz jest lepiej, skurcze sie nie nasilaja, jednak ciagle gdzies tam je czuje.
Mówię małej, żeby sobie jeszcze posiedziała, chociaz tydzien, bo jeszcze musze troche pozalatwiac ;p
A najlepiej to zeby sobie poczekala do 5 lipca ;) To tylko 21 dni, a będzie skonczone 35 tygodni ;)

Jutro szalony dzien, od 7-8 musze byc na nogach zeby pomoc mamie szykowac 18stke.
Jako że w ciazy wiele nie poszaleje na imprezie to robimy kameralna obiado-kolacje w domu, dla najblizszej rodziny.
Ja ze znajomymi odbiję sobie po porodzie swoją 18 ;)
Ale tak czy inaczej przygotowań jest sporo, więc i mnie mama zagania jutro do roboty, no chyba, że będę się tak czuła, jak dziś.

ktoś pisał o puchnięciu - mi zdazylo sie miec raz ciut nabrane lydki i to podczas tych pierwszych ekstremalnych upalow.
Ogólnie dobrze znoszę ciąże (tfu tfu), nie mam na co narzekac. Dopiero teraz te skurcze mnie niepokoja, takto oprocz anemii zadnych dolegliwosci typowo ciazowych nie mialam i nie mam ;)

reklama
Cześć Dziewczyny! Wpadam na szybko pochwalić się co na wizycie u lekarza. Niestety dostałam antybiotyk. Monural. Może któraś z Was brała? Mam mnóstwo bakterii w moczu! Mega dużo!!! 999mikrolitrów a norma to 130 i 180 w polu widzienia a norma to 24. Zatem przyszalałam na maxa!!!! Dostałam ten antybiotyk i się boję trochę, bo to siekiera. Ale jak przeczytałam w necie, że bakterie w moczu mogą wywołać przedwczesny poród to już wolę łyknąć antybiotyk, niż urodzić wcześnie lub zaszkodzić Maluchowi.
Może macie doświadczenia z tym antybiotykiem? Czy może mi to zaszkodzić jak już jestem w prawie 32 tyg. ciąży???

Kurde załamałam się trochę. Poza tym wszystko OK. Zmieniła mi żelazo na inne i kazała kupić syropek na zaparcia. Zatem mam nadzieję, że te problemy chociaż się rozwiążą teraz.

Jutro wczytam się w Wasze dzisiejsze posty, bo muszę być na bieżąco :)
Quincy gratuluje zdanych egzaminów! Udanej imprezki!!!!

Do jutra!

Pa!

Saguaro ja miałam ten antybiotyk, nic mi po nim nie było tyle, że bakterie spadły także bierz śmiało, to odpowiedni lek dla kobiety w ciąży :)

Czesc dziewczyny

Quincy udanej imprezy i wszystkiego najlepszego ;-)

Saguaro super ze wizyta udana ;-) wszystko bedzie dobrze, a na zaparcia siemie lniane!

otoz moja siostra wczoraj urodzila synka waga 3600 kg 56 cm i miala niezle przeboje bo wieczorem gdy pojechala do szpitala stwierdzili ze to za slabe skurcze i ze za male rozwarcie, a tak w ogole skurcze przepowiadajace haha wyslali ja do domu,a to 40 km zrobila kapiel i skurcze sie nasilily, miala co 3 minuty wiec z powrotem do szpitala. Malo co w samochodzie nie urodzila. W szpitalu cisza bo to przed 24, od razu na porodowke sie wbija a polozna ze trzeba na dol papiery powypelniac i tak jak zjechali winda tak szybko polozna ja z dolu wiozla na wozku bo porod sie zaczal, 4 skurcze gdy maly wchodzil do kanalu, jeden skurcz party i maly juz byl na swiecie i wiecie tylko polozna przy porodzie byla, lekarka pojawila sie gdy bylo juz po wszystkim. Polozna nie zdazyla obrocic malego i siostra lekko pekla, nie byla nacinana, bo polozna strasznie sie motala a maly garnal na swiat, zadnego znieczulenia, szyta na zywca, masakra! Jej ginekolozka na urlopie bo wieczorkiem kazalaby jej juz zostac a nie jechac do domku!

witam i ja nie wyspana.. mała szalała w nocy jak nigdy,chyba cieszy się że jedziemy po łóżeczko :-D:-Drano obudził mnie "miesiączkowy ból" ale już jest oki poza tą pogodą..jest dopiero 17stopni u mnie a ja już umieram z duszności :wściekła/y: coś czuję że zakupy będą ciężkie do zniesienia..
Miłego dnia mamusie :-)

Hej dziewczyny !! :-)
Coś pogoda taka nijaka.. słońca nie ma, ale ciepło.. nie lubię takiego zestawienia bo to tylko duszno potem jest..
Wczoraj zamówiłam łóżeczko i pościel :-) ale to wszystko kosztuje..
Jeszcze tylko komoda i gotowe:tak:
Weronika, to dobrze, że sobie przypomniałaś :-D ja chyba dzisiaj skoczę do IKEI po komodę ;-)

Saguaro, jak lekarz przepisał to lepiej bierz.. ja też tak mam, że zawsze w necie czytam opinie i zanim ja zaczęłam brać tabletki na tętno to też się chyba miesiąc zastanawiałam..

Quincy, udanej imprezy !!:-)

Madziasek, super, gratulacje dla siostry:-) spory chłopczyk;-) tylko szkoda, że od razu siostry w szpitalu nie zostawili.. pewnie najadła się niezłego stresu..:baffled: Jednak nie ma to jak w szpitalu mieć swojego lekarza albo kogoś znajomego..

Heej dziewczyny ;)

W nocy skurcze mi sie uspokoily, wznawialy sie tylko jak wstawalam do kibelka.
Od rana troche mnie biora, wlasnie takie typowe jak na okres, ale da sie zyc, wiec lekko pomagam w kuchni ;)
No i mama kupila mi na bazarze bob :-D
Mialam na niego ochote od poczatku ciazy i w koncu jest ;)

Za zyczenia (nie)dziekuje ;)
Oficjalna 18 we wtorek, ale imprezka dzisiaj ;)
Wieczorem wrzuce tu moze fotke, zebyscie zobaczyly jaka swietna kiecke mi mamuska na bazarze za grosze kupila ;)

Zmykam do kuchni, przez samo podjadanie z garnkow przybedzie mi dzisiaj na wadze ze 3 kg :-)

Quincy jak by co to odpocznij może chwilkę i potem znowu pomagaj, ja tak dzisiaj robię bo też jakieś bóle troche męczą.

reklama
Quincy, dobrze, jak już się lepiej czujesz:-) oszczędzaj się w tych przygotowaniach;-) widzę, że Jesteś zodiakalnym bliźniakiem, jak ja;-)

Taka j., Ty też uważaj i odpoczywaj:-)

Ja właśnie posprzątałam mieszkanie i teraz sobie leżę :-D trochę odpocznę, a później do IKEi po komodę :-)
Kurczę moi rodzice właśnie dzwonili, że już dojechali nam Morze.. ale im zazdroszczę .. też bym chciała :-)

Do góry