reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

we wcześniej prez szpitalu robili mi usg i lekarz powiedział, że dzidziuś się rusza, noo ale zaraz potem powiedział, że jednak powinien 3 razy na godzinę się ruszyć. zobaczę co jutro powie moja lekarka. dziekuje za słowa otuchy.
Ty lepiej zmien lekarza, co za bzdury opowiada ze w 24tc powinnas czuć dziecko 3razy/h... Wariat jakiś hahah jak przez cały dzień poczujesz 5-10 razy nawet pojedynczych ruchów to i tak dobrze. Dzieci maja rożne temperamenty i przede wszystkim na tym etapie maja jeszcze sporo miejsca... Jestem pewna ze żadna z nas nie czuje ruchów codziennie z taka częstotliwością jaka uznaje twoj doktorek za normalna... Oczywiście co innego jakby dziecko było bardzo aktywne i z dnia na dzień te ruchy zanikaly :/ wiec nie martw sie na zapas i słuchaj wybiórczo lekarzy, bo chyba juz widziałas tutaj jak potrafią wydawać zbyt pochopne opinie i nas stresowac bez potrzeby.

reklama
Czesc ;-)
Wlasnie wracamy do domku z majowki, jestem zadowolona bo widzialam sie z siostrami, maluchami i babcia :-D
moj Babelek to maly akrobata, kopie po bokach, na dole i nad pepkiem :-D
My2013 fajnie ze masz jeszcze dzisiaj wizyte u swojego gina, dowiesz sie co i jak i uspokoisz po wizycie w szpitalu!

milego dnia!

Franek super, że zjazd rodzinny się udał.

Mój maluch mnie kopie w okolicach pępka lub pęcherza, tydzień temu był w ułożeniu miednicowym, więc wygląda, że nóżkami okopuje mój pęcherz a piąstkami daje znać w okolicach pępka. W ogóle w piątek mój brzuch zaczął tak falować i dokładnie było widać gdzie akurat się ruszał. Nadal walczę z twardnieniami brzucha więc staram się oszczędzać

Mój lekarz mówił, że około 28-30 tc liczy się ruchy. Z tego co pamiętam to liczy się w dwóch najaktywniejszych porach dziecka - min. 10 ruchów na godzinę. Czyli ja np. sprawdzam rano i przed pójściem spać bo moja Ada jest wtedy najaktywniejsza i wtedy bez problemu czuję te ruchy. nieraz oczywiście są słabsze ale to zależy jak się ułoży, tym bardziej, że łożysko mam z przodu. Ale jak pewnego dnia będę czuła 6 ruchów na godzinę a dodatkowo w czasie np. obiadu będę czuła te ruchy to bez przesady - nie będę panikować :-)

Widzę że większość z nas ma łożysko na przedniej ścianie macicy ;-)

Ja nie liczę ruchów. Dzidzia ma swoje pory aktywności. Zdarzy się ze rusza się cały dzień a jest i tak ze cały dzień śpi albo jest delikatne i nic nie czuje poprostu :)
Teraz np chyba zaparło nóżkami o bok mego brzucha i tak uparcie trzyma hehe
Ułożone jest główkowo i nie zmienia pozycji

Ostatnia edycja:
Mój lekarz mówił, że około 28-30 tc liczy się ruchy. Z tego co pamiętam to liczy się w dwóch najaktywniejszych porach dziecka - min. 10 ruchów na godzinę. Czyli ja np. sprawdzam rano i przed pójściem spać bo moja Ada jest wtedy najaktywniejsza i wtedy bez problemu czuję te ruchy. nieraz oczywiście są słabsze ale to zależy jak się ułoży, tym bardziej, że łożysko mam z przodu. Ale jak pewnego dnia będę czuła 6 ruchów na godzinę a dodatkowo w czasie np. obiadu będę czuła te ruchy to bez przesady - nie będę panikować :-)

Lekarz nie kazał mi liczyç ruchów, powiedział tylko ze 3 razy ma godzinę powinnam coś czuć, a są takie godziny ze nic nie czuje. Stąd moje obawy . Ale skoro nie tylko ja tak mam...

my- Ty masz takie godziny kiedy nic czujesz a ja mam takie dni :p mój lekarz mówi ze to przez łożysko na przedniej ścianie czasami nic nie czuć, ale dzieciatko się tak naprawde rusza, te liczenie ruchów moim skromnym zdanie to taki pic na wodę :p

Lekarz nie kazał mi liczyç ruchów, powiedział tylko ze 3 razy ma godzinę powinnam coś czuć, a są takie godziny ze nic nie czuje. Stąd moje obawy . Ale skoro nie tylko ja tak mam...

przecie te nasze dzieci też muszą spać :-p nie wyobrażam sobie, żeby musiało się ruszac 3 razy na godz, a później pare min spac i od nowa.. no bez kitu :-p
więc kobietko no stresss :-)

reklama
Do góry