reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witam Was z deszczowego Poznania
Kamu ogólnie to nie polecam samej parady dla rodziców z dziećmi poniżej 10 lat, było bardzo dużo dzieci i wszystkie płakały podczas przejazdu, pociągi robiły hałas niesamowity.
Wczoraj byliśmy w Wolsztynie. Było dużo ludzi, udało nam się na szczęście bez problemu zaparkować. Sama parada super, parowozy, para, gwizdy, było bardzo głośno. Pogoda nawet w miarę, ale potem spędziliśmy 2 godziny czekając w restauracji na obiad i po tym czasie okazało się, że nadal nie wiedzą kiedy będą podawać, więc zrezygnowaliśmy. Na wieczornym pokazie nie byliśmy bo mi się brzuch stawiał i postanowiłam, że wracamy do Poznania. Maluch coś nie za dużo się od wczoraj ruszał i mam nadzieję, że się nie zaczadził wczoraj. Dzisiaj czeka nas pakowanie i odwiedziny dziadka męża.
Miłego dnia

reklama
Cześć. Ciąg dalszy brzydkiej chłodnej pogody w nocy lało. Synek chory wciąż więc kolejny dzień w domu :(

Loleczka - nie nie pewnie ze nie tylko ze mój mały zrezygnował z drzemek jak miał rok i straciłam rachubę już :-p
A u mojego synka nie ma drzemek w przedszkolu ...

Kasia - no ponoć dopiero w piątek ma być ciepło..

Marzycielka - fajnie ze wypad udany :)

Witam :)

Loleczka - mi dziś syn też dał się wyspać, wstał dopiero o 8:30 :-D

Kasia - to ja planowałam jutro polować w sklepach na sandały ale sobie odpuszczam :-D Nawet wzięłam Jaśkowi w piątek z przedszkola jego sandały, na wszelki wypadek ale chyba się nie przydadzą ;-)

Maciejka - mój ma 3,5 roku i w przedszkolu śpi w dzień, w weekendy zazwyczaj nie ale czasem mu się zdarza. Wczoraj jak padł to po 3 godzinach nie mogłam go dobudzić ;-) I u niego w przedszkolu śpią 3 i 4 latki

domi no widzisz w każdym przedszkolu inaczej. U mnie 3latki czyli maluchy nie śpią już więc starsze tym bardziej. Mój mały i tak by buntował. ..

Bry wieczor :-)

Wczorajsza impreza udana, mimo dosc zimnej pogody grill sie odbyl, a karkoweczka byla pyszna:-) Mąz nawet rano lekko skacowany byl, a tak sie zapieral, ze duzo pic nie bedzie hehehe. Znajomi robia swoje wlasne piwo i ponc dobre wiec poszlo tego piwa duuuuuuuuzo.
A dzisiaj pojechalismy na zakupy do galerii i kupilam sobie fioletowe spodnie i sandaly:-) A jutro prosze o kciukasy, bo o 7:50 mam wizyte u lekarza:-):-):-)

milego wieczoru

Chrobek u nas też się grill udał i karkówka (której zwykle nie jadam) była pyszna.
Marzycialka mojemu synowi taka parada i tak by się podobała, byliśmy na podobnej w Chabówce, to myślałam,że mi dziecko z siebie wyjdzie ;-) z radości
Ale dziś pogoda do kitu, a tak fajnie było w tygodniu.

Chrobek trzymam kciuki.

Kamu to super, że synkowi się podobało :-)

My dziś byliśmy na IP, bo cały dzień jak tylko wstałam twardniał mi brzuch i w końcu się wystraszyłam, na szczęście wszystko ok, szyjka ma 5,25 cm. Z maluchem wszystko ok, serduszko bije 140/m. KTG nie wykazało skurczy macicy. Mam brać Aspargin. Ulżyło mi bardzo i teraz możemy spokojnie jechać na długi weekend

reklama
Ja tak tylko na sek... Dziewczyny, szczegolnie pierworodki...czy myslalyscie o tym ze to stawianie sie macicy, twardnienie etc to może być dzidziol w dziwnej pozycji? Mi czasami sie tak robi ze wszytko twardnieje (szczególnie w moim ostatnim zakupowym szale) troche boli, dochodzi uczucie rozciagania- i wczoraj jak wróciłam po 12h na mieście- tez "stwardnial" mi brzuch... położyłam sie i zaczęłam dotykać delikatnie i po chwili wyraźnie poczułam jak mały sie obraca i to co było takie napięte i twarde, to była raczej jego dupka albo główka wbita w macice..troche go pomeczylam i łaskawie zmienił pozycje - ale mnie przy tym porządnie skopal lol

Do góry