reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

Maghdalena u mnie to samo z awizo :/ + czesto gina przesylki, szczegolnie te niepolecone, grubsze listy etc zlozylam skarge/reklamacje i w ramach przeprosin zaproponowali mi darmowy znaczek pocztowy (jeden!) na list, myslalam ze padne :/
a z francuskim jakbys kiedys cos potrzebowala to daj znac ;) nauka jest koszmarna - bardzo trudny jezyk, ale jak juz sie umie to ma sie taka dzika satysfakcje :p

franekkimono - u nas niestety h&m dzieciecy jest chalowy, a inne sklepy dzieciece straaaasznie drogie :/ z reszta obie babcie juz obkupily Tadka po uszy...chyba tylko tak dla przyzwoitosci kupie mu cos w polsce zeby nie bylo ze od rodzicow nic nie ma lol mysle ze ubranek do 6m mam juz caly komplet
no i dobrze ze nikomu nic sie nie stalo w wypadku, ale zawsze wypadek to nic fajnego..pytanie ciekawskiej- jak to wasz bus??

toska dobry pomysl, zaraz sie tym zajme :) i dodam ten caly nieszczesny regulamin zeby straszyl NOWE uczestniczki :p

pandora83 cuuudo ten tort, chyba tu mialybyscie swietny interes ty i loleczka, bo u nas majatek kosztuje takie dzielo

reklama
Toska, nareszcie ktoś bliżej mnie, bo ciągle ta Ochota (którą z resztą bardzo lubię) :) dojazd ztm mamy do siebie niezły, więc może kiedyś się uda jakiś wspólny spacerek :)

Gratulacje dziewczyny udanych wizyt połówkowych i zdrowych Dzieciaczków :)

Ja własnie kończę mailowanie i powoli się zbieram do spania.

Wzięło mnie na gotowanie po pracy i na kolację i jutro do pracy pichciłam krem z pora <mniam> i burgery wołowe z frytkami. Mężuś się zajadał, bo wołowinka to jego ulubione mięsko.
Ostatnio jakoś słodkości za mną chodzą. Właśnie zagryzłam 2 kostki gorzkiej czekolady.

Odwiedziłam tez biedronkę, jednak obkupiłam tam kuchnie w zeszlym tyogniu - świetne deski bambusowe są - i już nic przemysłowego nie kupowałam. Bardziej różnorodny asortyment wprowadzili i to mi się bardzo podoba. Mam nadzieję, że nei tylko przed świętami.

Co do porządków, to ja na bieżąco biegam z odkurzaczem i raczej staram się wsio uprzątać, więc większych porządków nie planuję. Tylko w środe mycie okien, ale Mężuś załatwił panią, co bym na wysokościach nie skakała ;) I łazienkowe kafelki wysoko chyba też się da załatwić.

Maghdalena bardzo chętnie, a samochodem to już w ogóle w 5 minut jestem na Gocławiu;-) dobrze pamiętam, tam mieszkasz? Mam sentyment do tego miejsca, tam się wychowałam. Może namówię Cię kiedyś na spacer z kijkami po Łazienkach? No i nasza sesja, bo to z Tobą się umawiałam?:sorry:

Zenia a widzisz, na to nie wpadłam :-D

Izka super, ze wszystko z juniorem ok.

Tak, Gocław, pamiętam, że do szkoły tu chodziłaś :)
Superrrrrr! Spacer bardzo chętnie, tylko ja bez kijków, bo nie posiadam, no i póki co to spacery raczej spokojne mam zalecone... Wiesz, "oszczędny tryb życia", L4...
Wiadomo, autkiem w try miga ;) ja tylko jestem parkingową panikarą, więc czasem wolę komunikacją, żeby się nie stresować czy znajdę miejsce, hehe :)
A sesja tak, ze mną, ale czekamy na brzuuuuch :D

IzaV a no mamy busa i go wynajmujemy firmom albo osobom prywatnym
pandora tak samo z 6 :tak: to będą razem świętować
No i pobudka z rana muszę siuśki zawieźć,a tak mi się spać chce :baffled:.W ogóle przez ostatnie dni chodzę taka senna i śpię w dzień mam nadzieję że to szybko przejdzie bo na nic siły nie mam...

Dzieńdoberek :) miłego życzę dzionka. Franek, Tobie więcej energii i mniej senności :)

Ogłoszonko: kto by był chętny na zakup nosidła Mei Tai na ebay? Chcemy zamówić wspólnie i podzielić się kosztami wysyłki. Dziewczyny z Wwy odbiór osobisty, a te, które mieszkają poza Wwą plus koszt wysyłki do siebie. Jestem ja i IzaV, ktoś jeszcze?
New Mei Tai Baby Sling Carrier Reversible Pick Pattern | eBay

Czesc dziewczyny :-D

Madzik gratuluje coreczki,
Domagi synka,
Super ze dzieciaczki zdrowe i wszystko ok

Multimama kciuki za dzisiejsza wizyte polowkowa ;-)

Moja wizyta polowkowa rowniez udana i wszystko ok, jej opis wrzuce do odpowiedniego watku ;-)

musze spacerek na poczte zrobic, wyslac baranki do swieconki mamie siostra i babci, a potem do znajomej wloski zafarbowac :-D

Milego dnia!

Cześć Wam

Ja dziś nie śpię od 6:30, bo młody poszedł wcześnie spać, to i wstał odpowiednio wcześniej :-D

Maghdalena
- jeszcze co do tego listonosza - nie wiem czy ma obowiązek czy nie. Ale u nas to tez jest standard, że większych przesyłek(listów) nie nosi ze sobą tylko zostawia awizo i nawet kiedyś nam tłumaczył, że to byłoby po prostu fizycznie niemożliwe - ma całą masę mieszkań do obskoczenia i torbę, w której musi wszystko zmieścić, a i tak połowy ludzi nie ma w domach i musiałby zostawić awizo. Więc ja wtedy wiem, że nie ma co się wściekać tylko po prostu przesyłka jest spora, no i wtedy wiem, że mogę ją odebrać od razu, bo została na poczcie (jakbym miała wątpliwości to mam numer do listonosza:-p).
Za to miałam kiedyś nieprzyjemną sytuację z drugim listonoszem, który nosi paczki (paczki, a nie listy polecone). Zamówiłam młodemu buty i po niecałych dwóch tygodniach czekania dostałam zawiadomienie powtórne(!). Okazało się, że paczka leżała kupę czasu na poczcie, a my nawet o tym nie wiedzieliśmy, bo listonoszowi nie chciało się nawet zostawić awizo, a swoim przełożonym wytłumaczył się tak, że ma kody do domofonu na naszym osiedlu i sam sobie otworzył i włożył do skrzynki. Tylko, że u nas w bloku nie było wtedy jeszcze domofonu na kod :-D

A pomysł z mei tai fajny, ale już teraz chcecie kupować? Ja planuję przy drugim dziecku chustę lub takie nosidło ale najpierw musi się młode urodzić żebym wiedziała, że nie ma żadnych przeciwwskazań. Jaśka rehabilitowaliśmy przez 9 miesięcy i miał zakaz noszenia, a potem to był już za wielki i za ciężki :-)

reklama
Dobry!
Maghdalena brawo za akcje na poczcie!!! u mnie jest tak samo...widać wszędzie sa leniwi listonosze... z tym, ze u mnie nawet listów nie przynosi, bo mu się na 4 iętro nie chce wchodzić:wściekła/y:

A co do tortu to też go robilam i dzieciaczki były zachwycone:-D
Franek, ja mam w maju urodzinki synka i mam zamiar zrobić boisko piłkarskie:-D
..no i cale szczęsci, ze w wypadku nikomunic się nie stało...

Co do sprzatania, to ja na bieżąco ogarniam, ale bez przesadyzmu... teściowa mi okna pomyła w zeszłym tygodniu, a wczoraj mąż poprał firanki i powiesil...wieć juz mam święta:-D

Kamu, i jak dzisiaj lepiej?? pogodzili się??

a ja tez się pochwale tortami, które juz robiłam, a co!

Tort auto.jpgTort lala.jpgTort t&#281;cza.jpg

A i prosze kciuki, bo dzisiaj mam wizytę!:-)

Załączniki

• Tort auto.jpg
    Tort auto.jpg
    40,4 KB · Wyświetleń: 30
  • Tort lala.jpg
    Tort lala.jpg
    38,6 KB · Wyświetleń: 28
  • Tort t&#281;cza.jpg
    Tort t&#281;cza.jpg
    41,5 KB · Wyświetleń: 46
Do góry