reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

O kurcze Maciejka to ja już rozumiem czemu ja byłam taka zsypana przez pare tygodni syfami! Brałam duphaston a to chyba to co luteina (progesteron)?

reklama
Witam się i ja- u nas za oknem powrót zimy- napadało chyba z 10 cm śniegu:tak:
Muszę się pochwalić że minęła mi bezsenność pierwszego trymestru, tfu tfu, i od trzech dni przesypiam prawie całą noc:-D

margo- wszystko zależy od szkoły- w niektórych przyjmą Cię niemal "z marszu" a w innych trzeba się zapisać dłuuugo wcześniej bo tyle jest chętnych... Jeśli już się na jakąś zdecydowałaś-najlepiej zadzwoń i zapytaj:tak:

Dziewczyny ja mykaj juz do pracy (ehhh ale mi sie nie chce) pociesza mnie mysl, ze jeszcze zostalo mi 5 dni pracy a potem dluuuuugie wolne:-):-)

Margo ja tez mysle o szkole rodzenia i tez nie wiem jak to jest z zapisami, wiec doswiadczone mamusie piszcie jak to u Was bylo

Milego dzinka

Margo25 jak ja chodziłam do szkoły rodzenia (w 2008) to kolejek nie było. Wybrałam szkołe rekomendowana przez szpital, w którym chciałam rodzić. Ale położną trzeba było zamawiać jak najszybciej, wtedy mam wrażenie przed poczęciem hahahah. Ja się nie załapałam. Może na stronie szpitala są telefony do położnych?

Ja do szkoły rodzenia właśnie juz w drugim trymestrze dzwoniłam, bo chciałam iśc do konkretnej (nowej i bezpłatnej:-)) a do tego razem z mężem, a tych grup było mniej... zapisałam sie na długo do przodu a zaczęliśmy uczęszczać na zajęcia gdzieś w okolicach wlaśnie 26 tygodnia... cykl trwał 8 tygodni:tak:

co do położnej, to ja tez do końca nie wim na jakiej zasadzie funkcjonuje:zawstydzona/y: niby bylam zapisana w jednej przychodni w centrum miasta i tam miałam położną, ale kiedy zaczęłam chodzić na ktg ( w ramach paniki poszłam do najbliższejmi przychodni, żeby mi zrobili) i tam była równiez położna, która sama zapytala czy juz kogoś wybralam... Sama stwierdziła, ze ja mieszkam w jej rejonie, więc moze do mnie po porodzie przyjść. i tak tez było. Jak urodzilam to dałam jej znać, że już i umówiłysmy się na pierwsze spotkanie... była chyba ze trzy razy...oglądała jak goi mi sie krocze po nacięciu i zdjęła mi też resztki szwów... musze poszukac jej numeru i tym razem tez poprostu do niej zadzwonię i chyba tyle...:-p

loleczka- Ty chyba mówisz o wizycie patronażowej, a to co innego- tu po prostu dzwonisz po powrocie do domu i umawiasz się z panią położną z Twojego rejonu. A dziewczyny pytają o taką do porodu, tak? U nas z bardziej wziętymi położnymi trzeba się umówić duużo wcześniej bo zwykle mają zajęte terminy...

Maciejkaa ja rowniez biore luteine dopochwowo dwa razy dziennie od 4 tygodnia i mam okropna cere, trwa to juz 12 tyg i tez mam nadzieje ze na nastepnej wizycie sie skonczy, biore z uwagi na problemy z zajsciem w ciaze

Margo w moim szpitalu szkola rodzenia zapisuje od 24 tyg, a zajecia od 25 tyg

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry