reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Dzień dobry,

Witam nowe mamusie:-)

Mnie od rana boli głowa:-(, idę napić się kawy, może pomoże i nie zmieni się znowu w migrenę.

Miłego dnia.

reklama
Dzień dobry! ja od wczoraj szaleję ;-) wczoraj shopping, dzisiaj farbowanie włosów, manicure... chyba już wracam do życia!
Nawet zaczęłam planować krótkie wakacje w marcu w jakimś cieplejszym miejscu, znalazłam fajną ofertę ale nie wiem czy dam radę z moim kręgosłupem cztery godziny w samolocie. Słońce w końcu zaświeciło wczoraj na 30 min, dzisiaj chyba 2 h :-)(w ciągu ostatnich 80 dni tutaj było tylko ok 50h słońca).

zenia.mi my zawsze chorowałyśmy razem,właściwie jednocześnie, nawet operacje na wyrostek miałyśmy prawie w tym samym czasie, taki już 'urok' bliźniaków ;-)

Ospa to moja największa paranoja, nie miałam nigdy,jak tylko będę mogła to się na 100% zaszczepię, ale dziecka raczej nie będę szczepić.

Kupciusia witaj!

Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Kopciusia witaj!
AleksandraMaria - włosy farbowałaś u fryzjera czy sama ?
Ja też ospę przechodziłam jak byłam mała. Słyszałam, że teraz mamy z małymi dziećmi robia "ospa party" żeby dzieci przeszły ospę jak najwczesniej i mieć z głowy. Też jestem przeciwniczką szczepień ( mam kontakt z producentami leków) i niestety zanieczyszczenia sa duuuże i często niewiadomo co tam tak naprawdę jest :) Moja teściowa jest pediatrą i tez jest zdania , że szczepienia w minimalnym stopniu .

Madziasek ja podobnie jak ty wspominam bardzo nieciekawie ospę. Macie racje dziewczyny, że szczepionka nie daję 100% pewności że dzieciak nie zachoruję, ale jeśli zachoruję to będzie mieć tzw. ospę poronną. Dużo lżejszy przebieg niż u dziecka nie szczepionego. Poza tym myślicie, że to łatwo zaplanować, że Wasze pociechy zachorują teraz jako dzieci? A jak się nie zarażą ani w przedszkolu, ani w szkole tylko tak jak mąż mojej koleżanki dopiero od własnych dzieci? To naprawdę nie jest lekka choroba tylko zakaźny syf. I mogą być poważne komplikację podczas jej przebiegu. Nie mówię już o czysto praktycznym podejściu jak np. to że zachoruję dzień przed planowanym wyjazdem np. , albo przed świętami i będziecie wtedy marudzić, że ospa i dwa tygodnie w domu. Ja szczepie nie tylko na ospę ale także całą rodziną szczepimy się co roku na grypę.

Cześć Kapciusia! też dołączyłam niedawno ale jakoś udało mi się ogarnąć jako tako sprawy techniczne:)

Hejka :-)

Jestem po wizycie.
Przy badaniu trochę mnie bolało i pani doktor stwierdziła ze taki ból szyjki może świadczyć o skracaniu choć jest zamknięta i do tego przy wysiłku boli mnie podbrzusze dlatego muszę brać luteine. Nie chce jej brać bo po niej cera się psuje :( ale trudno. Za 2tygodnie kolejna wizyta i wtedy się okaże czy nadal muszę brać czy nie.
Usg miałam krótko, bo aby sprawdziła akcje serduszka - biło :-)
Nie wiem ile mierzy dzidzia bo nie mierzyła ale duża już była :)

Chrobek na pewno odżyjesz w drugim trymestrze. A na wiosnę to mam wrażenie, że już wszyscy czekają. Ja juz nogami przebieram. Jeszcze jak wyjazd na snowboard mi odpadł w tym roku to na cholerę mi ta zima:)

Dzień dobry Dziewczyny,

Ja nadrobiłam Was od wczoraj pobieżnie, później postaram się dokładniej i odpiszę :)
Zaraz lecę do sklepu po jogurty, mam straszną ochotę a chcę wykorzystać chwilę bez wymiotów. Dobrze, ze w ogóle mam ochotę na jogurty :) O! I na mizerię! Zrobie sobie mizerię :)

Mam do Was pytanie, chyba do tych bardziej doświadczonych mamuś choć może niedoświadczone też się orientują.
Z jednej strony wydaje mi się, że jeszcze jesteśmy dość wcześnie w ciąży, ale powiedzcie mi kiedy należy się zapisywac do szkoły rodzenia? Wiem, że do takiej szkoły się chodzi od ok 26 tygodnia, ale mi chodzi o zapisy. Czy w takich szkołach jest przepełnienie i jak to wygląda?
I jeszcze drugie pytanie, odnośnie położnej. Jak mam wybrać położną, jak wyglądają te spotkania i kiedy mam się zacząć tym interesować? Wiem, że może napiszecie mi, że mam jeszcze kupę czasu, ale ja wolę zapytać wcześniej niż później coś przeoczyć.

Aaaa..któraś tu pisała, że w Wawie na Żelaznej brak już miejsc na czerwiec, ale ja planuję rodzić w mniej 'słynnym' szpitalu.

Ostatnia edycja:
reklama
zienia.mi ale Twoja mama zapewne nie była szczepiona a jednak się nie zaraziła jako dziecko więc jak widzisz nie da się zarazić na zawołanie. Dlatego według mnie lepiej zaszczepić i nawet jak zachoruje jako dorosły to znacznie łagodniej

Do góry