reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Hej!

Jak zwykle wiele tematów, jestem baardzo wypoczęta po weekendzie aż mi się nie chciało wracać do domu, ogniska, dobre jedzenie, wędkarstwo podlodowe i spacery po zamarzniętym morzu, no ale...

Witam nowe sierpniówki!
Kciuki za wszystkie wizyty!

Ja jem raczej zdrowe jedzonko, teraz to chyba zdrowsze niż zazwyczaj, nie mam żadnych 'głupich' zachcianek, czasami słyszę jak paluszki szepczą moje imię w sklepach (czasami się skuszę ):szok:.

Od początku biorę witaminy z kwasem foliowym (bo miałam problemy z jedzeniem czegokolwiek), teraz biorę mniej bo jem już prawie normalnie ale mogę je jeszcze brać go końca ciąży i w czasie karmienia. Witaminy raczej nie mają wpływu na dużą wagę dziecka.

cwietka w Finlandii nie byłoby problemu z urzędem i imieniem Ira, imieniny 05.04. Przeglądałam fiński i szwedzki kalendarz i zauważyłam, że tutaj jest wiele imion spełniających twoje kryteria (Pia, Mia, Tea, Ina, Ira,Nea, Isa,Kia,Tua,Rea, Åsa - wymawia się Osa... jeszcze wiele innych, ale nie kończą się na 'a')

Miłego wieczoru!

reklama
panna.migotka - ojjjj.... aparacik na ząbki fajna rzecz :) ja po każdym dokręcaniu byłam 3 kolejne dni tylko na jogurtach i herbacie :) nawet zęby z ledwościa szorowałam, bo każdy dotyk to potworny ból. Ale przeżyłam i ściągnełam aparat na 3 dni przed ślubem :)

Aleksandra - fajnie, że odpoczęłaś :)

Ostatnia edycja:
Coś ciśnienie dzisiaj chyba było kiepskie, bo padłam koło 15 i dopiero Córka mnie dobudziła - ona ma 100%skuteczność ;-)
Teraz leżę na kanapie objedzona jak bąk, bo pożarłam na kolację całą michę sałtki z bobem. Mam nadzieję, że mnie od niego nie rozerwie :baffled:

Iza - brr! Współczuję zębisków. To jak Ci małe będzie ząbkować, będziesz dla niego miała więcej zrozumienia ;-)

AleksandraM - przeczytałam fiśnkie imiona mężowi i spojrzał na mnie z dezaprobatą :-D Więc chyba nici z Rei :-D
A właśnie - a propos - bardzo mi sie podobają fińskie imiona: Sirkka, Pirkka i Mirkka, ale nie pamiętam, które jest dla chłopca, a które dla dziewczynki. Może Ty wiesz?

nie jest jeszcze tak tragicznie (ewcik wspolczuje co nerwy na wierzchu to juz nie przelewki :baffled:) mi juz 3 osemeczki wyszly, i tylko ta ostatnia zostala - tragedii nie ma, ale caly dzien czuje sie jakbym z piesci w szczeke dostala, no i to ciagle przygryzanie doprowadza mnie do pasji :wściekła/y:

ja dalej w wozkach siedze hehe wrzucilam do watka liste klasycznych gondoli :)

dziewczynki cos dawno zdjec brzuchow nie bylo !!! ^^ :cool2:

Iza współczuje bólu ósemek mi wyszły jakieś 2 lata temu ale przez jedną straciłam siódemkę bo mi na nią rosła,to dopiero był ból,w ogóle dla mnie ból zębów to jakaś masakra tak samo jak wizyta u dentysty
Aleksandra widzę że ty korzystasz z tego zimowego klimatu,ja jestem anty zimowa,przed świętami zima bardzo mi się podoba ale już po to tragedia,a najgorszy jest luty kiedy jest blisko wiosny a ten mróz i śnieg trzyma :baffled:

kasiarj hahah jak przeczytałam, że w nagrodę, że byłaś dzielna to mąż Ci zrobił dzidziusia to myślałam, że sikne ze śmiechu :p haha niezłe

Margo, Ty jedz jedz i nadrabiaj te stracone kg!!

a u mnie wizyta super, podglądnęliśmy dzidziola, ale nie wiem ile ma wzrostu bo gin nie mierzył serducho bije poprawnie, szyjka długa i pozamykana a za ok 4 tyg mam sobie zrobić połowkowe ehhh ale zleciało!!!!

a w ramach dobrego humoru po wizycie kupiłam sobie... nowy odkurzacz haha
a zeszło nam, bo byliśmy jeszcze u znajomych, mają śliczną 10miesieczną Hanię, no przerozkoszne dziecko :)
aaa no i jestem 1,2 kg na plus od początku ciąży :-p

MATKO BOSKA JEZUSIE SWIETY!!!!! dziewczyny weszlam na wage i sie zalamalam- +7-8kg !!!!!! jeszcze kilka dni temu bylo 62kg a teraz juz 65-66kg??? jakim cudem ??? pokazywalam wam foty ostatnio.. juz przestalam sie objadac :)cool2:), wrecz przciwnie, ostatnio mam maly apetyt...przeciez do konca ciazy jeszcze pol roku, ja przytyje 30kg !!

IzaV nie panikuj :-p waż się rano przed śniadankiem, a nie o tej godzinie :p ja jak ważę się rano to mam niecałe 1 kg na plusie, a teraz jak ważyłam się u lekarza o 15stej to było, 1,2 kg na plus.. a może woda w organizmie Ci się zatrzymuje? nie puchną Ci dłonie, stopy?

Dziewczyny właśnie wróciłam z wizyty, wyobraźcie sobie, że nic konkretnego się nie dowiedziałam!!!!Jestem strasznie wkurzona bo padł system w przychodni a moje wyniki nie były wydrukowane. Jestem w 14 tyg i do tej pory nie znam swoich podstawowych wyników badań. Najgorsze jest to, że nie chcieli mi wcześniej wydać wyników a kiedy już doczekałam się wizyty to okazało się, że nikt ich nie wydrukował a system padł. Jutro zamierzam pojechać i walczyć o swoje.
Dzisiaj rano miałam dziwne przeczucie, żeby zrobić podstawowe badania w tym mocz i chwała, że to zrobiłam bo w moczu wyszły Leukocyty 10-20 wpw a norma jest od 0-3tys Mam zrobić posiew moczu i kolejna wizyta za 4tyg - paranoja. Wizyta była expresowa i nawet nie zrobiono mi USG. Powiedziałam o kłuciu w pochwie i podbrzuszu i nic się nie dowiedziałam. Dobrze, że wizytę prywatną mam za 2tyg może dowiem się czegoś więcej.

Czy któraś z Was miała podwyższone Leukocyty w moczu???

reklama
IzaV - dla pocieszenia przypomnę moją sytuację :-) Normalna waga 56-58kg, przed zajściem w ciążę rzuciłam fajki i w krótkim okresie czasu przytyłam do 62kg. W styczniu na wizycie lekarz się mnie pyta ile ważę. Odpowiedziałam zmartwiona "Nie wiem, teraz to już pewnie z 64". Ku mojemu zdziwieniu waga u lekarza pokazała 68kg :baffled: Przez 6 miesięcy przytyłam ok 10kg... Myślę, że to chyba genetycznie uwarunkowane jest kto ile tyje. Niektóre ledwo ledwo a niektóre dużo... Moja mama za każdym razem tyła ponad 20kg ale po ciąży szybciutko się laseczką robiła i po cichu liczę na to, że mam to po niej :-D

Do góry