reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

Maciejkaa Co do Otrivinu, to z tego co ja wiem, (wg. mojego lekarza) zalicza się on do grupy leków, które stosowane mogą być w ciąży w bardzo umiarkowanych dawkach i niezbyt długo, nie jest polecany ze względu na powodowanie obkurczania naczyń, ale działanie ma miejscowe więc trzeba by użyć chyba całą butelkę na raz żeby zaszkodził dziecku. Lekarze mają różne opinie na ten temat, jak z resztą przy większości leków ;-) Jak się boisz, to kup sobie olejek eukaliptusowy, kilka kropel na poduszkę albo chusteczkę w nocy i pomoże.

Ciasto robię takie 'zwykłe' i szybkie, bo ja tylko takie proste rzeczy piekę,do bardziej wyrafinowanych przepisów nie mam cierpliwości. Eweli Później dodam przepis na odpowiednim wątku ;-)

reklama
Dzień dobry:-D

My w kinie, razem, nie byliśmy nigdy:zawstydzona/y: jak już mieliśmy iść to jakoś wszystko się "rozłaziło", lubimy sobie zasiąść przed telewizorkiem:-D
Na suchą skórę polecam mydło z olejkiem laurowym, u mnie sprawdziło się super, Antka myje nim odkąd skończył roki nie używamy żadnych balsamów bo nie ma już takiej potrzeby- jedyny minus przez chwilę pachnie się jak....rosół:-D
Też mam książkę " W oczekiwaniu...." dostałam w pierwszej ciąży, fajna chociaż częściej korzystałam z doświadczenia forumowych koleżanek:-)

U mnie znów gorzej, pół nocy nie przespałam bo wieczorem pojawiło się różowe plamienie i sprawdzałam co będzie dalej, na szczęście już się nie powtórzyło więc póki nic więcej się nie dzieje leże i czekam na wtorkową wizytę. Co prawda długo nie poleżę bo popołudniu w odwiedziny przyjeżdża kuzynka z narzeczonym i zostają do jutra- dobrze że mama posprzątała i ugotuje obiad:-D

AleksandraMaria fotografie są faktycznie piękne, aż mam ochotę, którąś na tapetę ustawić :-)

My chodzimy czasami do kina, ale na razie odpuściliśmy bo boję się, że ciężko będzie mi wysiedzieć 3 godziny.

Wiecie zastanawiam się czy nie mam problemów z anemią albo z żołądkiem, wstaje rano czuje się dobrze, a około 11 do 14 to jakaś masakra słabo mi strasznie i mam wrażenie, że żołądek mnie ciągnie. W poniedziałek idę na kłucie i mam nadzieje, że badania wyjaśnią co jest nie tak.

I do tego jestem pracoholiczką, dziś miałam koszmar, że mnie w pracy już nie będą potrzebować, a potem dolinę od rana, że sobie doskonale radzą, bo nikt nie dzwoni.

Cześć Dziewczyny

Wczoraj kupiłam czasopismo M jak mama i na ostatniej stronie jest coś dla kobiet, które mają mdłości, nie wiem ile jest prawdy a ile reklamy ale są to niby specjalne opaski na nadgarstki dla kobiet które miewają mdłości.

Zasada działania opasek oparta jest na stymulacji punktu P6 na nadgarstkach. Po ich założeniu mdłości mijają, nawet po upływie 2-5 min. Jest napisany cały artykuł ale nie chce mi się przepisywać więcej na www.opaskinudnosci.pl

Sama nie wierzę w takie cuda ale może akurat działają.

Pandorka -zazdroszczę sprzątająco-gotującej mamy :-D Do mnie moi rodzice dzisiaj przyjeżdżają, ale poczułam się w obowiązku jednak sama posprzątać przed ich przyjazdem, bo syf był nieziemski i obiadek ugotować :baffled:
Teraz padam. Najchętniej bym spać poszła :dry:

madziula - o tych opaskach słyszałam już kilka lat temu przy chorobie lokomocyjnej. Nie otwiera mi się ten Twój link, ale jeśli to takie jak były kiedyś, to ja bym ich nie nosiła :) bo one pod ta białą kropeczką mają taki stożek, którym się uciska żyłę na nadgarstku. bleeee.... raz to widziałam u takiej 7mio latki własnie na chorobe lokomocyjną - jakoś nie przypadło mi to do gustu ;/ ale mówię - może teraz sa juz inne

Właśnie wyczytałam ze najczęściej nadawane imiona to:

Kacper Filip Szymon Antoś Kuba Nikodem Adam i Bartek

Oraz

Julia Amelia Maja Lena Zosia Zuzia i Wiktoria

Na szczęście moje upatrzone imiona tu nie zaistniały. Uf..

Ale jeśli tak się rozejrzeć wokół to faktycznie te imiona są bardzo często spotykane ..
Widać to chociażby po grupie przeszkolnej mojego synka czy też placach zabaw.

rany julia i wiktoria (i oliwia) chyba pobija rekord dekady bo mam wrazenie ze co druga dziewczynka tak sie w polsce nazywa :/ szkoda ze rodzicow nie stac na troche wiecej orginalnosci- tak zeby te imiona nie byly przesadnie naduzyte, tak jak jest w tej chwili :/

moich imion tez nie ma, chociaz czuje ze za 2-3 lata hania bedzie w pierwszej 5tce, coraz wiecej mam typuje to imie :confused:

sie musze pochwalic, bo nic nie robiac (mialam tylko troche mniejszy apetyt) schudlam 1.5kg :D i moj brzuch jakos mniejszy sie wydaje hehe - pewnie dlugo to nie potrwa bo wlasnie listonosz przyniosl mi 10kg paczki od mamy :D:D:D

reklama
Ja mam trochę inne zdanie... Jeszcze nie jestem pewna jak nazwę swoją dziewczynkę, ale od dziecka uwielbiałam imię Maja (imię mojej jedynej przyjaciółki od przedszkola aż do dziś) i Zuzanna. Zawsze mówiłam, że moja córka będzie miała na imię Maja a teraz co? To prawda, że jest ich sporo ostatnio ale czy dlatego, że jest akurat teraz popularna i pojawia się w jakiś rankingach to mam ją nazwać imieniem które mi się nie podoba?? :baffled:

Do góry