reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

kasiarj - tak - pediatrę mam już wybranego - super trafiłam z synkiem i teraz też do tej pani dr się zapiszemy. Ma boskie podejście do dzieci i dorosłych, nie leczy wirusów antybiotykami - wogóle niezbyt chętnie je przepisuje, no chyba że trzeba. Nie zamieniłabym jej na nikogo innego!

Margo - od wczoraj ja równiez wisze nad kibelkiem ;/ juz miałam 3 dni spokoju a od wczoraj ze zwdojona siłą wróciło.
Byłam dziś na dworze z synkiem bałwana ulepić, bo od wczoraj mamy z 10cm sniegu i 3 razy w krzaczkach lądowałam - a myślałam, że powietrze dobrze mi zrobi.

reklama
mejda no to niezły stresior!!! współczuje emocji!!!
marzycielka moja dzidzia wczoraj miałam 6,2 cm machała do nas raczką!!!

pytam po raz kolejny bo nikt mi nie odp wczesniej czy miałyście problemy z wysokim CRP w ciąży??? i lekarz kazał mi zrobic przeciwciała coombsa choć nie wiem czemu bo mam Rh+

Ja miałam robiony odczyn Coombsa, i o ile mi się wydaje to nie chodzi o to jakie Ty masz Rh (a raczej nie tylko Ty) a również ojciec dziecka, bo jeżeli dziecko przejmie po ojcu to RH ( i jeżeli on ma minus) to wtedy występuje ryzyko konfliktu serologicznego.... zaraz jeszcze w necie sprawdzę...

doczytałam, że ryzyko wystąpienia konfliktu serologicznego występuje jedynie w przypadku gdy kobieta ma RH minus, a dziecko RH plus...także faktycznie w twoim przypadku to badanie "wydaje się" być zbędne, ale ja tez miałam je wykonać, a również mam RH plus...więc wiem, że nic nie wiem :-p:laugh2:

acha i jeszce jedno: przy pierwszej ciązy nie ma to znaczenia dopiero przy kolejnych :-)

Ostatnia edycja:
Mejdia dopiero teraz przeczytałam o Twoich przeżyciach. Bardzo współczuję. Mam nadzieję, że już będzie dobrze..
Kiciabp ja chyba w ogóle nie miałam tego badania CRP - każdy ma je rutynowo robione?

O jeju! Właśnie ogarnęłam te badania w necie i wyciągnęłam swoje wyniki. Ja miałam robioną tylko grupę krwi, CRP nie miałam w ogóle...a Wy robiłyście to badanie dziewczyny?

CRP to nie jest badanie, które nie robi się typowo w ciąży, a dlatego, że w organizmie jest jakiś stan zapalny...:tak:

reklama
Dziewczyny nie panikujcie ;-) CRP to jest dokładniejsze badanie, które zazwyczaj robi się jeżeli z podstawowych wyników wyszedł stan zapalny, szczególnie taki bezobjawowy.

Do góry