reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Domi
Sama już nie wiem hehe jedynie krople by mi pomogły. Zawsze są dla mnie zbawieniem przy katarze ..

Kasiarj
15i1 czyli 16 tydzień leci :-)

reklama
Maciejka - oj trudny przepadek z Ciebie :) hahahha no to może nawilżacz powietrza na noc? albo jeśli masz kaloryfery to mokry ręcznik połóż na noc. Będzie parował i może pomoże troszkę.

cwietka - zazdroszczę umiejętności pieczenia. Tez bym chciała, ale tak właśnie myślę, że ja się po prostu boję, bo jeść to miałby kto - czytaj mąż:) wolę kombinować z daniami obiadowymi zamiast z pieczeniem ciast:)

No to ładny obciach. Trzecia ciąża a ja nie umiem tego liczyć. Sugerowałam się tym że lekarz 31.01 na wizycie mi wpisał w kartę 13 tydzień to teraz jestem w 14/15. Nigdy nie używałam takich suwaków czy kalkulatorów ciąży:)

Dawno tu nie zaglądałam. Wciągnęłam się w pewien projekt i pochłonął mnie bez reszty. Nadzieja taka, że trwa on tylko do końca lutego a od marca będe bardziej dostępna.

Tak staram się wstecz przeczytać o czym piszecie. I zarejestrowałam, że dużo dziewczyn ma problem z wymysleniem co na obiad przyrządzić. Ehh tak to też moja bolączka. jak się pytam męża to on mi zazwyczaj odpowiada: "obojetnie". Może w ramach grupy wsparcia podpowiecie więc co Wy przygotowujecie dziś na obiad? Szukam natchnienia na jutro.

Aa i powiem Wam jeszcze, że zaczynam podejrzewać, że jestem krową... i że mam 4 żołądki. Bo dziś akurat postanowilam dziecku ugotować rosół. A dla mnie ciąża i mięso nie idą w parze. Wietrzę namiętnie a i tak zapach mięsa panoszy się po chałupie. Zwymiotowałam już chyba wszystkie co było: śniadanie, wszystkie wczorajsze posiłki i chyba jeszcze z soboty coś. Taaa...zdecydowanie mam 4 żołądki.

Kasiarj - bo lekarze liczą skończone tygodnie ;-)

Little Pony - jak ja spytam męża co ugotować, to zwykle słyszę, że kotlety...:baffled:On by mógł codziennie je jeść....W ramach wsparcia: u mnie dziś na obiad lasagne - mąż właśnie przyrządza :-)

LittlePonny - u nas ziemniaczki + kiełbaska duszona z cebulą i jabłkami + buraczki. Na jutro obiad z wczoraj, czyli duszony królik z buraczkami i pewnie znów ziemniakami, bo mi najbardziej pasują :-D Na środę nie wiem, bo mi się chyba buraczki skończą :-D Może jakieś spaghetti z tuńczykiem, bo mi jakaś puszka zalega w lodówce :-D

kasiarj witaj :) szybko się tu odnajdziesz, skoro jestes w 15+1, to teraz masz 16 tc

Maciejka do noska niestety tylko woda morska, pod nos polecam jeszcze maść majerankową, ew inhalacje z majeranku..

ja też zawsze mam problem z wymyślaniem.. ehhh to najgorsze co może być!!
ale u nas dzisiaj piękne słoneczko i kupa śniegu więc korzystałam i siedziałam cały czas na zewnątrz, obleciałam nawet myjkę z autem bo brudne jak ta lala a trzebabyło zdjęcia do sprzedaży zrobić więc i sesyjka zrobiona :)

Ktr no tak hehe mogę mieć kaszel może mnie boleć gardło i jakoś wytrwam ale nos muszę mieć czysty zwłaszcza w nocy nie ma to tamto.

Kasiarj no tak to jest liczone :-)

reklama
Ja robiłam wczoraj muszle nadziewane w sosie pomidorowym. Przepis zamieszczę na wątku z jedzonkiem.
Ja tez czasem na 2 dni gotuję. Ale z racji tego, że lubię - siedzenie w kuchni sprawia mi przyjemność i jest lekiem na chandrę ;)

Do góry