reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Margo bardzo Ci współczuję, trzymaj się, bierzesz dalej jakieś leki?

Ja mieszkałam przez pół roku w Hongkongu i odwiedziłam wiele krajów w tamtym rejonie i jeżeli miałabym możliwość tam wrócić to mogłabym się spakować już dzisiaj, uwielbiam to miasto! Jak do tej pory, w moim krótkim życiu, mieszkałam w pięciu krajach (to znaczy, tak że miałam swój adres ;-) ) i raczej szybko się aklimatyzuję i przystosowuję do nowych warunków. Poza tym zawsze interesowały mnie inne kraje, i nie uważam że trzeba do tego specjalnej odwagi. A Polskę kocham ponad życie, często zabieramy ze soba na wakacje do Polski albo rodzinę męża albo znajomych i pokazuję im różne piękne zakątki.

Ja też jestem blisko związana z moją rodziną, prawie codziennie mam z kimś kontakt, jeżdżę tak często jak tylko się da albo oni przyjeżdżają tutaj, na wakacjach jestem zazwyczaj przez miesiąc w Polsce. Jak na razie mieszkam tutaj, ale nie mówię, że zostanę na zawsze. Powrót do Polski byłby trochę trudny, Finlandia jest dosyć 'łatwym' do życia krajem np. większość urzędowych spraw można załatwić przez Internet bez stania w kolejkach, punktualność jest tutaj ważniejsza niż cokolwiek innego, jak mam wizytę u lekarza o 12.15, to dokładnie o tej godzinie otwierają się drzwi do jego gabinetu, kierowcy jeżdżą zgodnie z przepisami, takie przyziemne sprawy...

sisha jeżeli jesteś spragniona śniegu to zapraszam do mnie, własnie pada nowy,piękny, bialutki i wystarczy go nawet na 1000 bałwanów, nawet dzieciaki już się znudziły :)

Ostatnia edycja:
reklama
Margo moją drugą ojczyzną też może być Italia :)
Co do wymiotów - nie miały miejsca do tej pory. Mam nadzieję, że z Maleństwem mio braku syndromów ciążowych wszystko będzie ok.
tosca dzięki. Mam nadzieję, że umnie też będzie wszystko ok . Zero stresu i nerwów :)

AleksandraMaria bez leków bym już chyba padła na amen! Ciekawe co dzieje się w moim organizmie, że tak długo i tak intensywnie mnie to męczy..?
Co do Chin to ja się kiedyś wybrałam do nich bez ważnej wizy!!! :szok: to była przygoda życia.... :no:

Eweli ja jestem gotowa zapakować jedną walizkę i wyjechać do Włoch na stałe. Choć nie wiem czy to nie jest moje mylne wyobrażenie, bo z drugiej strony Małżon się ze mnie śmieje, że z moim poukładaniem życiowym, punktualnością, zamiłowaniem do porządku i czystości bym tam zwariowała :D i obawiam się, że ma rację :D więc pobyt we Włoszech owszem, ale chyba jednak tylko na wczasy ;)

Ostatnia edycja:
laski a ja z takim pytankiem.. między pępkiem a spojeniem łonowym macie może twarszy brzuch niż np nad pępkiem? bo nie wiem czy to normalne bo rośnie czy panikować haha :-p

Sisha - to zapraszam ;-) Tylko na mrozy się nie załapiesz, bo już wiosna idzie. Dzisiaj na zmianę śnieg i słońce, które zmienia ten śnieg w wodę.
A czemu nie możesz się na plaży walnąć w kostiumie? Kwestie niedozwolonej nagości, czy za gorąco nawet na plażowanie?

Izka ja mam twardszy, pani doktor ostatnio mi ponaciskała i mówiła, ze wszystko w normie. Ja mam na pewno twardszy i taki jakby delikatnie spuchnięty od środka (tak odczuwam), ale nie wiem jak jest u Ciebie, bo podobno taki twardy jak kamień być nie powinien.

domi, tak, termin mam na poczatku sierpnia/koncowka lipca. Z tym, ze Ty juz masz jednego babla i to normalne, ze juz czujesz delikatne ruchy. Dziewczyny okreslaja te pierwsze ruchy jako "plywanie rybki" ja bardziej czuje jakies dziwne stukanie:-D, wiec to pewnie nie ruchy.

Margo25, ale jednak Australia jest dalej od Polski niz Azja:-p Ja mieszkam w poludniowej Azji, niedaleko Afryki, wiec az tak daleko do Polski nie mam (tylko jedna przysiadka samolotem), nizeli ktos kto mieszka w Autralii.

toska, z tymi rodzicami to pewnie zartowalas:-pJa bardzo tesknie za mamusiowym jedzeniem i juz zadeklarowalam mojej mamusi, ze jak przylece do Polski to zeby wpakowala do auta kiszona kapuste i pierogi ruskie. A co tam, najwyzej zjem zimne:-p

Aleksandra, ale z Ciebie podrozniczka! Honkong? No, pieknie, nic sie nam nie pochwalilas, a pozostaje kraje?:-)
Jak nie uda mi sie przyleciec dzisiaj to spakuj mi troche sniegu, moze sie nie roztopi podczas przesylki i sobie tutaj ulepie balwanka. Tylko, ze pewnie balwanek rozpusci sie po minucie:-p

cwietka, wiosna w Polsce nawet lepsza niz zima, wszystko budzi sie do zycia i te cwierkanie ptaszkow rankiem, mmm uwielbiam:-)
Kwestia niedozwolonej nagosci to jedno, ale tutaj gdzie mieszkam jest zabronione kobietom czy mezczyznom kapanie sie w morzu (wyjatkiem sa zamkniete plaze dla kobiet, ale w moim miescie ich nie ma). Mozna natomiast posiedziec sobie na plazy i zrobic sobie piknik, zawsze to cos;-) Mam odpowiedni stroj kapielowy dla muzulmanek, ale uzywam go tylko gdy jestem w Hurgadzie, bo tam moge sie kapac do woli na szczescie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Izka ja też tak mam, szczególnie jak leżę na plecach, ale to raczej normalny objaw. Jeżeli brzuch nie jest bardzo twardy cały czas to nie ma się co przejmować.

Sisha teraz to mnie zaintrygowałaś miejscem zamieszkania, po cichu obstawiałam Dubaj, ale tam trochę bardziej liberalnie jest niż to co Ty opisujesz:confused::-) A z rodzicami żartowałem, teraz sobie przypomniałam że uciekłam przed moim exem:-D

Izkanie panikować ;-):-D

Włochy też uwielbiam, ale obawiam się że tam bym nie robiła nic innego tylko jadła i piła wino. Hmmmm w sumie całkiem miła perspektywa:-D

reklama
witajcie dziewczyny:) Ja po kolejnej wizycie dowiedziałam się ,że mam za nisko łożysko i musze dużo lezec wiec dostałam l4 i będę teraz wypoczywać, czy ktoś tutaj ma nisko łożysko? Poza tym mam mniejsze mdlosci ,ale jakoś humor do bani .Poczytałam trochę o waszych wizytach i usg genetycznych, u mnie przezierność wyszla 1,8 -1,9 niby w normie ale wysoka, przez brzuch mierzona wyszla 1,55 ale lekarz wpisal tą większa mierzona dopochwowo. Niby ryzko z wieku zespołu dowan mam 1:440 po usg spadało do 1:1550 więc lekarz mówi ,że ok,ale ja to jestem panikara i zawsze szukam dziury w całym Izka- ja tez tak mam więc mysle ze to normalne. Dziewczyny a można prosić o dostep do grupy zamkniętej i do grupy na Facebooka, teraz jestem w domu więc na forum będę miała dużo czasu :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry