reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Cześć kobitki!! ja nadal cierpie na bezsenność ciązową mdłości juz naprawde coraz rzadziej i uf bardzo sie cieszę:) poza tym tez mam w czwartek Prenatalne!!!! a póki co bardzo martwię się tym CRP lekarz kazał brac kolejny antybiotyk bo widac tamten nie pomógl i nie wiadomo skąd i gdzie jest ten stan zapalny:wściekła/y:beeee
gdzie masz prenatalne i na którą godzinę?

reklama
Oj dziewczyny, ja to wszystko wiem, tyle że na niego nic nie działa- ani prośby, ani tłumaczenia, ani przekupstwa. Tomek raz się uparł że go do łóżeczka odtransportuje- trzy dni próbował ale Antek był nieugięty- wył chyba przez godzinę, ja się wyniosłam bo wyłam razem z nim i Tomek też w końcu nie wytrzymał... Rehabilitant do którego chodziliśmy z Antkiem, polecił mu sposób superniani- odkładać do łożeczka bez słowa aż do skutku, niby jest udowodnione że dziecko wytrzyma max 1-1,5 a potem odpuści, niestety u nas nie poskutkowało. No i po jakimś czasie wyszło na jaw że pan śpi w pokoju syna, a syn śpi z żoną- bo tak chce a ma już 4 czy 5 lat:-D

Ja też jeszcze nie znam płci, genetyczne miałam we wtorek ale ginka powiedziała że jeszcze za wcześnie na prognozowanie. Płeć Antka poznaliśmy około 18 tc.

Ostatnia edycja:
Pandora - a nie myśleliście o "prawdziwym" łóżku dla małego? Może on tych szczebelków nie lubi (sama bym w takim okratowanym łóżku spać nie chciała :-D ) Może jakby miał "dorosłe" i któreś z Was na początek się z nim kładło, to po kilku dniach by się przyzwyczaił? I wtedy by można próbować dalej - żeby sam spał.

c ^^ mi gine pokazala na usg i stwierdzila ze cos tam wystaje hehe takze 70% bedzie siusiak (ciagle sie z tym oswajam)
Iza, rozumiem Cię, że się "oswajasz":)) Jeżeli okaże się, że będziemy mieć chłopczyka, to też chyba będę w szoku. Mam dwie dużo młodsze siostry i paradoksalnie zawsze bardziej "naturalne"wydawało mi się, że i ja urodzę dziewczynkę. Chłopczyk - to dopiero będzie przygoda :)

Dzień dobry dziewczyny! Mam ochotę walić głową o ścianę - od piątku dopadły mnie straszne bóle głowy - takie pulsujące od oka - koszmar. Paracetamolu nie łykam, bo nigdy wcześniej mi nie pomagał. Niedługo mam konsultację okulistyczną celem sprawdzenia czy nie ma wskazań do cc. Wybiera się któraś z Was do okulisty? Spokojnego poniedziałku!!

Niedługo mam konsultację okulistyczną celem sprawdzenia czy nie ma wskazań do cc. Wybiera się któraś z Was do okulisty? Spokojnego poniedziałku!!

ja jaaaaa, też mam sporą wadę i muszę zaglądnąc do okulisty.. choć chciałabym rodzić sn, no ale jak będzie trzeba to niestety nic na to nie poradzę :/

a teraz zbieram się na wymazy i o 15stej na wizytę podglądnąć serducho, więc trzymajcie kciuki :)

Dzień dobry:-)
właśnie zostawiłam pól litra krwi w przychodniu:dry:
zapomniałam już o tym mniej przyjemnym aspekcie bycia w ciąży.

Do końca tygodnia siedzę ze słodaskami w domu, jak nie zwariuję to będę tu zaglądać:-D

Miłego dnia

Dzień dobry mamusie :-) Jak wcześniej czas mi się dłużył tak teraz tydzień za tygodniem leci i odliczam tygodnie.W środę do lekarza i już się nie mogę doczekać jak zobaczę maleństwo moje kochane :tak:
Lewan współczuje bólu głowy,ja też muszę się wybrać do okulisty bo mam wadę i też czeka mnie wizyta u neurologa i ortopedy.
Izka kciuki za wizytę zaciśnięte :tak:
toska mnie jakoś pobieranie krwi nie rusza ale to czego się boję to picie tej ch******j glukozy,pamiętacie kiedy to się robi?Pamiętam jak mnie na wymioty brało po tym :no:

Hejka

Dziś dość mocno boli mnie brzuch. Tak bardziej po lewej str w miejscu jajnika. Niby ból, niby kłucia,dziwne. Jak siedze to boli umiarkowanie ale jak wstane to boli o wiele bardziej aż się zginam. Mam nadzieję że to po prostu rosnącą macica a nie jakiś niepokojący sygnał bo aż się boję.. :shocked2:
już rano tak czułam lekkie kłucia jak zawoziłam małego do przedszkola a teraz ból się zasilił. Może za dużo dziś od rana zrobiłam. Zakupy w biegu praktycznie w domu wzięłam się za pranie pościeli. Posiedzę i poczekam aż mi przejdzie. Nie mam nawet nospy kurcze bo nigdy mi nic nie dolegało od początku ciąży .. :-(

reklama
Cześć Lasencje :)

Jak to się mówi- wszystko co dobre szybko się kończy- tak więc siedzę od rana z pawiem i miską w łóżku, bo do kibelka mi za daleko ;)

Maciejka mnie ostatnio pani doktor mówiła (bo specjalnie zapytałam), że bóle kłujące, ciągnące i jak na okres są zjawiskiem normalnym. Najczęściej boli nierównomiernie tzn. raz jedna, raz druga strona bardziej choć nie musi być to regułą. Myślę, że u Ciebie właśnie tak jest, ale dobrze jakbyś zaopatrzyła się jednak w no-spę :)

Lewan szkoda mi z powodu Twojego bólu głowy. Ja przed ciążą miałam straszliwe migreny i teraz z dwojga złego mimo wszystko wolę chyba wymiotować :/ Może zrób sobie chłodny okład?

Dziewczyny, możecie mnie oświecić jak wygląda to badanie genetyczne? Wiem co ma określić itp itd, ale chodzi mi o to w jaki sposób jest ono wykonywane? Czy mogę iść na nie z mężem i czy będę tam coś oglądać? Wiem, brzmi może to idiotycznie, ale będę je wykonywać pierwszy raz i nie wiem czego się spodziewać...

Do góry