reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Cześć kobitki!! ja nadal cierpie na bezsenność ciązową mdłości juz naprawde coraz rzadziej i uf bardzo sie cieszę:) poza tym tez mam w czwartek Prenatalne!!!! a póki co bardzo martwię się tym CRP lekarz kazał brac kolejny antybiotyk bo widac tamten nie pomógl i nie wiadomo skąd i gdzie jest ten stan zapalny:wściekła/y:beeee
gdzie masz prenatalne i na którą godzinę?

reklama
Oj dziewczyny, ja to wszystko wiem, tyle że na niego nic nie działa- ani prośby, ani tłumaczenia, ani przekupstwa. Tomek raz się uparł że go do łóżeczka odtransportuje- trzy dni próbował ale Antek był nieugięty- wył chyba przez godzinę, ja się wyniosłam bo wyłam razem z nim i Tomek też w końcu nie wytrzymał... Rehabilitant do którego chodziliśmy z Antkiem, polecił mu sposób superniani- odkładać do łożeczka bez słowa aż do skutku, niby jest udowodnione że dziecko wytrzyma max 1-1,5 a potem odpuści, niestety u nas nie poskutkowało. No i po jakimś czasie wyszło na jaw że pan śpi w pokoju syna, a syn śpi z żoną- bo tak chce a ma już 4 czy 5 lat:-D

Ja też jeszcze nie znam płci, genetyczne miałam we wtorek ale ginka powiedziała że jeszcze za wcześnie na prognozowanie. Płeć Antka poznaliśmy około 18 tc.

Ostatnia edycja:
Pandora - a nie myśleliście o "prawdziwym" łóżku dla małego? Może on tych szczebelków nie lubi (sama bym w takim okratowanym łóżku spać nie chciała :-D ) Może jakby miał "dorosłe" i któreś z Was na początek się z nim kładło, to po kilku dniach by się przyzwyczaił? I wtedy by można próbować dalej - żeby sam spał.

c ^^ mi gine pokazala na usg i stwierdzila ze cos tam wystaje hehe takze 70% bedzie siusiak (ciagle sie z tym oswajam)
Iza, rozumiem Cię, że się "oswajasz":)) Jeżeli okaże się, że będziemy mieć chłopczyka, to też chyba będę w szoku. Mam dwie dużo młodsze siostry i paradoksalnie zawsze bardziej "naturalne"wydawało mi się, że i ja urodzę dziewczynkę. Chłopczyk - to dopiero będzie przygoda :)

Dzień dobry dziewczyny! Mam ochotę walić głową o ścianę - od piątku dopadły mnie straszne bóle głowy - takie pulsujące od oka - koszmar. Paracetamolu nie łykam, bo nigdy wcześniej mi nie pomagał. Niedługo mam konsultację okulistyczną celem sprawdzenia czy nie ma wskazań do cc. Wybiera się któraś z Was do okulisty? Spokojnego poniedziałku!!

Niedługo mam konsultację okulistyczną celem sprawdzenia czy nie ma wskazań do cc. Wybiera się któraś z Was do okulisty? Spokojnego poniedziałku!!

ja jaaaaa, też mam sporą wadę i muszę zaglądnąc do okulisty.. choć chciałabym rodzić sn, no ale jak będzie trzeba to niestety nic na to nie poradzę :/

a teraz zbieram się na wymazy i o 15stej na wizytę podglądnąć serducho, więc trzymajcie kciuki :)

Dzień dobry:-)
właśnie zostawiłam pól litra krwi w przychodniu:dry:
zapomniałam już o tym mniej przyjemnym aspekcie bycia w ciąży.

Do końca tygodnia siedzę ze słodaskami w domu, jak nie zwariuję to będę tu zaglądać:-D

Miłego dnia

Dzień dobry mamusie :-) Jak wcześniej czas mi się dłużył tak teraz tydzień za tygodniem leci i odliczam tygodnie.W środę do lekarza i już się nie mogę doczekać jak zobaczę maleństwo moje kochane :tak:
Lewan współczuje bólu głowy,ja też muszę się wybrać do okulisty bo mam wadę i też czeka mnie wizyta u neurologa i ortopedy.
Izka kciuki za wizytę zaciśnięte :tak:
toska mnie jakoś pobieranie krwi nie rusza ale to czego się boję to picie tej ch******j glukozy,pamiętacie kiedy to się robi?Pamiętam jak mnie na wymioty brało po tym :no:

Hejka

Dziś dość mocno boli mnie brzuch. Tak bardziej po lewej str w miejscu jajnika. Niby ból, niby kłucia,dziwne. Jak siedze to boli umiarkowanie ale jak wstane to boli o wiele bardziej aż się zginam. Mam nadzieję że to po prostu rosnącą macica a nie jakiś niepokojący sygnał bo aż się boję.. :shocked2:
już rano tak czułam lekkie kłucia jak zawoziłam małego do przedszkola a teraz ból się zasilił. Może za dużo dziś od rana zrobiłam. Zakupy w biegu praktycznie w domu wzięłam się za pranie pościeli. Posiedzę i poczekam aż mi przejdzie. Nie mam nawet nospy kurcze bo nigdy mi nic nie dolegało od początku ciąży .. :-(

reklama
Cześć Lasencje :)

Jak to się mówi- wszystko co dobre szybko się kończy- tak więc siedzę od rana z pawiem i miską w łóżku, bo do kibelka mi za daleko ;)

Maciejka mnie ostatnio pani doktor mówiła (bo specjalnie zapytałam), że bóle kłujące, ciągnące i jak na okres są zjawiskiem normalnym. Najczęściej boli nierównomiernie tzn. raz jedna, raz druga strona bardziej choć nie musi być to regułą. Myślę, że u Ciebie właśnie tak jest, ale dobrze jakbyś zaopatrzyła się jednak w no-spę :)

Lewan szkoda mi z powodu Twojego bólu głowy. Ja przed ciążą miałam straszliwe migreny i teraz z dwojga złego mimo wszystko wolę chyba wymiotować :/ Może zrób sobie chłodny okład?

Dziewczyny, możecie mnie oświecić jak wygląda to badanie genetyczne? Wiem co ma określić itp itd, ale chodzi mi o to w jaki sposób jest ono wykonywane? Czy mogę iść na nie z mężem i czy będę tam coś oglądać? Wiem, brzmi może to idiotycznie, ale będę je wykonywać pierwszy raz i nie wiem czego się spodziewać...

Do góry