reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Alitka nie wiem czy na Toim etapie już coś będzie słychać, ale są takie detektory tętna płodu, nawet na allegro można zakupić. Teoretycznie piszą, że już od 12 tc można usłyszeć serduszko, ale tego to nie wiem, na późniejszym etapie na pewno można. sama zastanawiałam się nad kupnem tego urządzonka, ale boje się, że dam się zwariować :-p

reklama
Witam witam,głowa mi pęka.
Najchętniej spać bym się położyła ale niestety obiad się sam nie ugotuje i się samo nie posprząta.
Później Was nadrobie.

toska Margo 25 ja też byłam na Łuckiej na USG genetycznym u dr Makowskiego :) Świetny lekarz. Nawej mój Mężuś był zadowolony, choć jest przeciwnikiem zakłócania spokoju Dzidziusia.

Hejka!
U nas już wiosna pełną gębą. Śnieg zniknął zupełnie, wiatr tylko straszliwy wieje, ale taki nawet ciepły.

Little Ponny - teoria plemnikowa się sprawdza. My w pierwszej córkę zrobiliśmy na kilka dni przed owulacją. Teraz nie mam pojęcia, co będzie, bo po kilku miesiącach starań, stwierdziłam, ze w nosie mam to całe zachodzenie w ciążę i na wakację nie zachodzę, a tu kicha. Więc nie mam pojęcia nawet kiedy była owulacja i kiedy się kochaliśmy.

Eweli - ja z tych leniwych, więc ćwiczyć nie zamierzam. Z resztą i tak na to czasu nie ma. Myślę, że codzienne czynności typu sprzątanie, zakupy, zabawa z dzieckiem mi wystarczą :-p Jedyne co to o mięśniach Kegla się staram pamiętać.

Alitka - nie mam pojęcia.

Aleksandra Maria - fajna mikstura. Ja w pierwszej ciąży namiętnie na drugie śniadanie sobie coś podobnego robiłam - jogurt naturalny/serek wiejski + owoce + orzechy + otręby. Teraz jakoś na jogurty nie mam ochoty. Banany mnie zupełnie nie interesują, a jedyne owoce jakimi się zażeram - jabłka mi jakoś do jogurtu nie pasują.

Eweli, Toska ja nie chodzę do dr Makowskiego ;) chodzę do dr Osińskiej ;) ale podobny to super lekarz! :) Dziewczyny a Wy w zwiążku z doktorem będziecie rodzić na Żelaznej?

Cwietka chciałabym taką wiosne...u nas jak nie leje deszcz to kropi a jak nie kropi to leje...i tak w kółko macieju :no:

No mój lekarz liczy od 13 tygodnia. Na mojej ulubionej stronie też tak jest liczone
Rodzice, niemowlę, ciąża - SOSrodzice
ale wiem ze są różne teorie.

Co do płci to ponoć coś w tym jest. Aczkolwiek u mnie się nie spr. Przytylanko było 4dni przed owu a wyszedł chłopiec.. więc albo to zawodzi albo plemniki mojego męża są z żelaza hehe
Teraz było codziennie blisko owulacji więc niby na chłopca ale natura to sama jakoś załatwi.
Myślę ze to poprostu jest fifty fifty. Czysta loteria :cool:

heh z moich wyliczen owu, zaszlam w ciaze 3dni po owulacji haha wiec o ile owu sie przesunela to teraz az glupio sie dziwic ze chlopak bedzie (i wlasnie przezywam lekka traume z tego powodu, bo zupelnie nie wiem co ja z chlopcem poczne hehe)

a oprocz tego popsulam suwaczek i nie chce sie naprawic buu

polecam "smieszne" video z holandii
2 facetow podpietych do maszyny stymulujacej bole porodowe..
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZlsPXpR2ORU#!

Ostatnia edycja:
reklama
kobitki mialyście robione CRP na poczatku ciązy u mnie mimo przeantybiotykowania nadal wzrasta niewiadomo z jakiego powodu napiszcie cosik jak wiecie na ten temat)

Do góry