reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Hejka!
Melduję się z kawą :-) Wstręt do tego napoju przeszedł, więc znów mogę sobie pozwalać na mój najskuteczniejszy sposób na ból głowy.

U nas się już wiosna zrobiła. Po śniegu ani śladu nie zostało, za to wiatr się wściekł i wieje, jak szalony. Moje dziecko dzisiaj nie mogło do przedszkola dojść - przebierała Idasza nóżkami, a kroku do przodu zrobić nie mogła, tak ją pchało wiatrzysko.

Maciejka - ja serducha nie słyszę. W poprzedniej ciąży dopiero w szpitalu słyszałam. Nie wiem, czy w przychodni nie ma głośników, czy co? Jakoś mi na dźwięku nie zależało, ważne, że lekarz za każdym razem pokazywał bijące serce. Zdjęcia się domagam na każdej wizycie, zeby do albumu mieć i dostaję.

Margo - ło mateńko! Jakie połączenie. Bleee! To są dopiero ciążowe zachcianki :-D

reklama
Margo - dziś pawik tylko z samego rana :) jupi! teraz mnie muli, ale póki co tylko tyle ;) Trzymało mnie bez przerwy 2 doby i lekko się tym zmęczyłam.

A w dodatku synkowi ida dwie czwórki naraz i nie spi juz drugą noc, płacze, chce do naszego łóżka, dojada kaszke w nocy, więc dodatkowo jestem niewyspana.

Oby do końca 1 trymestru (bo trzymam sie tej opytmistycznej wersji, że wymioty znikaja wraz z końcem 1 trym., a nie wraz z pierwszymi odczuwalnymi ruchami dziecka, bo to pewnie jeszcze ok. 3-4 tyg.:)

ktr, w zwiazku z tym, ze zrobilas tabele na "Liste sierpniowych mam-bez komentarza", mam pytanie. Dlaczego w tabeli nie ma nickow chronologicznie (tzn. od najwczesniego terminu porodu do najpozniejszego)? Zrobilas dwie tabele i nurtuje mnie dlaczego. Rozumiem, ze w pierwszej sa dziewczyny aktywne na forum, a w drugiej mniej uczeszczajace sie lub w ogole? Ta tabela wygladalaby bardziej przejrzyscie gdyby byla jedna cala i zawierala wszystkie nicki bez wzgledu na aktywnosc czy nie;-)Ale to moje zdanie.

hej jakos nie mam weny ostatnio na pisanie, tak was podczytuje tylko.
u mnie wszystko ok, mam dalej lezec i nic nie robic, krwiak jak byl tak i jest- nic sie nie wchlonelo narazie,
dzidzi znow uroslo mialo brode prwyklejona do klaty, ale i tak wyszlo ponad 60mm ^^ jutro z rana prawdziwe usg i trisomie 21

ostatnio mnie zmulilo 2-3razy i tak sobie myslalam o tych rzygajacych mamusiach i strasznie mi sie was zal zrobilo.. bidulki jestescie :/ ale juz (teoretycznie) koniec niedlugo...
tych -10kg to niemal zazdroszcze, ale z drugiej strony ciesze sie bo mi odkad leze waga nie drgnela wiec oby tak dalej to moze sie nie roztyje za bardzo ^^

Sisha, ktr kiedyś pisała (jak dobrze pamiętam), że cała tabela po prostu nie zmieściła się w jednym poście i musiała przekleić na drugi post.

czesc dziewczyny dzis piekny słoneczny dzionek więc polecam spacerniaka!!!! Własnie wrociłam i juz mam pełno energii tylko jeść ciągle mi się chce za duzo kalorii spaliłam hehehe

Sisha - hmmm.... na początku tak było, że była jedna lista chronologiczna, ALE w 2 postach, bo jest ograniczona ilość znaków w jednym poście, a tabelka dużo zajmuje.
Potem była dyskusja tutaj, że może lepiej "wykreslić" te nicki, które się tylko przedstawiły i swiat po nich zaginął. Jednak uznałam, że nie każda mamusia/przyszła mamusia ma czas, żeby codziennie lub prawie codziennie byc na forum i moim zdaniem wykreślenie tych odób nie było dobrym rozwiązaniem. Zaproponowałam więc taki podział, aby w pierwszej części były te dziewczyny, które się cześciej udzielają, a w drugiej te które mniej lub wcale. Jak ktoś chce zagląda tylko na pierwsza tabelkę, a jak chce to na obie :)
Chciałam, żeby wszyscy byli zadowoleni, ale wiem, że to jest trudne ;) z tego co widziałam, powiedzmy, że takie rozwiązanie się przyjęło.

Ale już naprawiam moje przeoczenie i przesuwam Cię na listę pierwszą - OK?

Nie, ktr tu nie o to chodzi, zeby mnie przesunac na pierwsza liste, bo tez rzadko sie tu wypowiadam (choc ostatnio moze i czesciej) i moze sa dziewczyny, ktore bardziej sa aktywne niz ja. Mi tam na drugiej liscie pasuje, nie narzekam..:-) Mialam bardziej na mysli, ze jedna lista bylaby bardziej przejrzysta (kazdy moglby chronologicznie zobaczyc kto pierwszy rodzi, kto ostatni, kto ma podobry termin jak ja itp.). Gdyz mozliwe, ze ktoras/ktores z dziewczyn z listy nr.2 zacznie byc aktywna na forum i pozniej zrobi sie balagan z przesuwaniem.. Ale jesli tak sie przyjelo to ok. Pytalam z czystej ciekawosci:-)Dobrze, ze sie tym zajelas, bo mamolinka zaczela liste, ale jej nie kontynuowala.

Narazie to ogarniam :) przynajmniej tak mi sie wydaje;-) chociaz czasem w ciągu doby jest tyle postów że hoho :-)
Jestem otwarta na zmiany i nie ma problemu np. z "przenosinami". Możemy tą listę poszerzyć o jakieś kolumny - tylko czekam na w miarę " zgodną wersję", żeby potem nie było 20 kolumn a tylko niektóre uzupełnione ;) Jedyne co mi przychodzi do głowy, to która gdzie będzie chciała rodzić (miasto/szpital) chociaż nie wiem czy to nie za wcześnie, bo może jeszcze nie wszystkie są rozeznane w temacie.

reklama
Margo25 narobiłaś mi smaka na truskawki i margheritę bez %. W drodze z pracy zachaczę o sklep :)

Udanego popołudnia Lady's!

Do góry