reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

witajcie dziewczyny
Ja dzisiaj całą noc nie spałam bo się bardzo denerwuje tym,że u mnie w w 5tyg i 2 dniu nie było widac zarodka tylko malutki pęcherzyk 6-7 mm :(
Proszę napiszcie w którym tyg i dniu od terminu ostatniej miesiączki byłyscie jak miałyscie usg i ile wasze pęcherzyki miały

reklama
Madzik, po pierwsze nie denerwuj się, bo to nie przyniesie nic dobrego ani Tobie ani maleństwu:tak: W poprzedniej ciązy miałam dokładnie to samo:cool2: Po prostu za wcześnie wybrałaś się na wizytę... wiem, że człowiek niecierpliwy i chce od razu do lekarza gnać, najlepiej zaraz po zrobieniu testu,,,, ale trzeba naturze trochę czasu dać... najlepiej iśc na pierwszą wizytę w 7 tygodniu albo nawet 8 w zależności jak kto ma długie cykle... Poprzednio byłam u gina w 44 dc i tylko 11 mm pęcherzyk był widoczny, natomiast już po tygodniu pięknie biło serduszko...ten tydzien to była dla mnie wieczność...dlatego teraz chciałam unikąć tamtych przeżyć i dopiero po 2,5 tygodniach od zrobienia testu mam wizytę i to będzie już końcówka 7 tygodnia chyba...:tak:
Także: relax!:-D

madziku jak pisłam wcześniej u mnie był ja byłam w 40 dc i był tylko 8mm pęcherzyk i idę w środę zobaczyć jak sytuacja się ma :)
Przy pierwszej ciąży miałam usg dopiero w 12 tyg więc stresu nie było a teraz jest :)ach te baby :):):)ale trochę mnie mdli i piersi bolą więc jestem dobrej myśli

Madziku, ja tez juz pisalam, ze pod koniec piatego tygodnia moj pecherzyk mial zaledwie 3mm. Strasznie malo w porownaniu do innych dziewczyn, ale tak czy siak, 5 tydzien to zdecydowanie za wczesnie, zeby zarodek moc zobaczyc.

Witam sierpniowe Mamusie :-)

Kurcze jak ten czas leci, dopiero co rejestrowałam się na forum lipca, a tu już sierpień ;-)

Oj Dziewczyny to prawda, że każda chce zobaczyć swoje Maleństwo jak najwcześniej :-D
Pamiętam jak ja nie mogłam się doczekać swojej pierwszej wizyty ;-)ale właśnie ze względu na stres związany z brakiem serduszka zdecydowałam się na nią dopiero w 6t4d i zobaczyłam piękne 9 mm Maleństwo z bijącym serduszkiem :tak: także cierpliwości Dziewczynki i wszystko będzie ok :-D

Życzę spokojnych ciąż i pięknych, zdrowych Maleństw :-)

Witam 6 grudnia na teście wyszły dwie cudowne kreseczki :) za 1,5 tyg wizyta u lekarza by potwierdzić i zobaczyć upragnioną fasolkę:)
Mam już córeczkę od 7 m-cy staraliśmy się o drugiego bąbla :)

Madzik, no to dzisiejsza noc powinna być juz lepsza;-)

Witaj Poziomeczka :-) no ijaki super prezent na mikolajki :)

no to jest tu nas juz trzy z pierwszymi dzieciczkami z 2010:-D:-D

...a ja dzisiaj ubralam choinke u rodzicow:-D moj tata sie na wszystko zgadza, a moja mama wyjechała na weekend to jak wroci to bedzie miala niespodzianke:-D

Dzień dobry!
Ja juz w pracy i kończe kawkę:-p ale słaba i z mleczkiem:tak:
Nic mi sie nie chce i najchętniej to bym tylko na allegro siedziała i szukała prezentów dla dzieciaków.... szkoda tylko, że tu mam poblokowane ;-):-p

A jak Wasze samopoczucie?? Dolegliwości ciążowe dająs się we znaki?? Ja nie mam praktycznie żadnych...obym tylko tego w złą godzinę nie napisała ;-) ...no moze jestem bardziej zmęczona wieczorem i nie daje rady żadnego filmu obejrzeć, bo mnie śpiączka bierze:-D
Miłego dnia!

reklama
No i znowu sie zestresowalam tymi 3mm. Na stronie, ktora przytoczylyscie, w 5 tc powinno byc 5-11 mm zaleznie od dnia, a u mnie pod koniec bylo 3... Lekarka powiedziala tylko "o, jakie maleeenstwo!", po czym opisywala, co widac i dlaczego. Nie mowila nic, czy za male, czy dobrej wielkosci, zaprosila na kolejne podgladanie za 3 tygodnie. Oby wszystko bylo w porzadku...

Do góry