reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

katherinne -a jestes pewna ,ze te 3 mm to był pęcherzyk? bo moze to był zarodek , ja tez jestem cała w stresie, byle do wizyty , dziewczyny musi byc dobrze.Ja tak żałuje ,że tak wcześnie poszlam na usg

reklama
Katherinne, a robiłaś może obserwację swojego cyklu? Moze poprostu owulacja byla później i mimo, że od ostatniej miesiączki minęlo 5 tygodni, to ciąza jest w rzeczywistości młodsza??
W kazdym razie (może to okrutnie zabrzmi) musisz spokojnie poczekać...i tak nic nie możesz zrobić, żeby maluszek szybciej rósł, natomiast na pewno spokój da mu dobre warunku do rozwoju:tak: Tulam
1_cmok.gif

Od lat pilnuję mojego cyklu w ramach naturalnego planowania rodziny, cykle mam jak w zegarku, o dziwo niewrażliwe na zmiany klimatu, choroby, stresy - chyba jestem pod tym względem ewenementem. Objawy płodności mam bardzo wyraźne, śluz i szyjka zachowują się podręcznikowo, teraz też wszystko było bardzo wyraźne i "strzelaliśmy" właśnie w czasie określonym przeze mnie jako płodny, później już nie. Chciałabym nie wykluczać, że tym razem cykl się pogmatwał i owulacja się opóźniła, więc i miesiączka przyszłaby później, ale z drugiej strony dlaczego w takim razie test wyszedł mi już na 4 dni przed spodziewaną miesiączką? Jakby owulacja się opóźniła to pewnie tak wczesnej ciąży test by nie wykrył. Ehh, pozostaje mieć nadzieję, że jednak u mnie po prostu mniej książkowo ten pęcherzyk rośnie, ale w końcu urośnie. To na pewno był rozmiar pęcherzyka, zarodka jeszcze widać absolutnie nie było. Mam nadzieję, że gdyby cokolwiek było nie tak, pani doktor by mnie poinformowała, choć z drugiej strony wiem, że mogła nie chcieć mnie martwić.

EDIT:

Hm, trochę niespójne te wiadomości. Na tej samej stronie piszą "Do wielkości pęcherzyka w milimetrach dodaje się 30 i otrzymuje wiek ciąży w dniach – początkowo bowiem pęcherzyk rośnie 1 mm dziennie, poczynając od 31 dnia ciąży, a kończąc, mniej więcej, na dziewiątym tygodniu." I zgodnie z tą informacją w sumie chyba wszystko by się zgadzało. Proszę, jak to człowiek zawsze znajdzie coś na pocieszenie :) Zakładam zatem, że wszystko jest w wyśmienitym porządku i czekam cierpliwie do kolejnego podglądania. Liczę, że tym razem zobaczę już po raz pierwszy moje maleństwo :)

Ostatnia edycja:
hej

w tamtym cyklu sie nie udało,dziś zrobiłąm test 2 kreski jedna ciut bladsza...trzymajcie kciuki mam nadzieje ze do Was dołączę :-) na razie zdebiałam,nie spodziewałam sie ze sie uda...

normalnie nie wiem co robić kiedy do lekarz co i jak kosmos :-D

z kalkulatoras wychodzi mi 20 sierpien ale suwaczka nie zakladam najpierw chce potwierdzic u lekarza...

kiedy byłyscie na 1 usg ??

w 1 ciązy poszłam chyba w 6 tygodniu ale tu nie moge tyle czekac bo musze w pracy powieziec i isc na urlop lub l4 u mnie nie pracuje sie w ciązy;-)

Ja pierwsza wizytę mam 17 grudnia, to bedzie chyba końcówka 7 tygodnia albo poczatek 8, nie liczylam dokładnie... chciałam, żeby juz serduszko biło, więc dlatego tak późno...w pierwszej ciazy poszłam za wcześnie i nic nie bylo widac i lekarz nie potwierdził, że ciąża jest...mimo wykonanej dwa razy bety:cool2:

a czy możesz napisać co to za praca, że nie pracuje się w ciązy??...czysta moja ciekawość (...albo wścibstwo;-)) jeśli nie chcesz to oczywiście nie musisz pisać...

reklama
no to w sumie dobrze, że sami wyganiaja niz mieliby krzywo patrzeć na kobitkę, która sama przynosi zwolnienie...a w większości przypadków jest własnie tak...

Do góry