reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

Słyszałam różne prawdy i mity na ten temat :D że kremem nie, bo skład nie ten, że depilatorem nie, bo boli i ból czuje dziecko ;) Ja używam depilatora i nie zamierzam się z tym póki co cykać :D

Chcę na naszym forum obalić kolejny mit :D Bo bardzo mi się podoba jak to czasem robimy :D

reklama
cwietka ja jestem wierząca i wiem, że tylko dzięki Bogu udało mi się zajść w tą ciążę..

To ja wierzę, że w ciążę zaszłam dzięki żywotności plemników mojego męża ;-)

Agniś - to ja też mam działalność, ale właśnie ją w spółkę zoo przekształcam.I tak to w planach mieliśmy, a moja ciąża tylko przyspieszyła te plany. Spółka mnie zatrudni i już jako zwykły pracownik będę mogła korzystać ze świadczeń typu l4, czy macierzyński.

Domi - pracujesz w żłobku?

Ktr - chyba wszystkie teściowe tak mają.Moja też twierdzi, że małżon jak miał roczek, to już ładnie o nocnik wołał. jakoś mi się jej nie chce wierzyć. No ale fakt, że jak się wcześniej zaczyna dziecko przyzwyczajać, to chyba łatwiej. Stopniowo, powolutku się przełamie.

IzaV - gratki wizyty :-)

AleksandraMaria - witaj :-) Tu raczej panuje nurt zdroworozsądkowy, więc mam nadzieję, ze się dobrze z nami poczujesz :-)
Widzę, że z Helsinek jesteś. Powiem Ci, że mam słabość do tego zimnego kraju :-D Byłam w Tampere na praktykach i zakochałam się w muminkach na zabój :-D

Margo - ja się do depilatora zbieram, ale jakos zebrać nie mogę. Póki co jadę maszynką, ale strasznie mi się wzmocniły (chyba przez ciążę) i rosną jak dzikie.

Co do ilości dzieci - ja dwójka. W ciąży nie lubię być, a i za niemowlakami nie przepadam. jakby się takie dwulatki rodziły, to co innego - mogłabym całą drużynę mieć ;-)

Ja przed ciążą używałam depilatora, ale chyba mi się obniżył próg bólu i coś nie mogę.. Zaczęły mi też pękać naczynka więc kupiłam maszynkę. Ogólnie włosy na nogach jakoś mniej mi teraz rosną więc wystarczy raz na dwa tygodnie nogi ogolić. To akurat w moim przypadku miła strona tej ciąży.:-)

Witam,ja dziś zakręcony dzień miałam trochę spraw ale na szczęście już w domku.Czy wy też odmierzacie czas do następnej wizyty?Bo ja o niczym innym nie myślę heheh.Wczoraj sen mnie zmulił w dzień do tego za dużo smażonego pojadłam i mnie żółąd męczył :no: Czy już mówiłam że nie mogę nadążyć za Wami?leksandra
zenia malgora marzycielka AleksandraMaria witam dziewczyny i życzę spokojnej ciąży :tak:
mgd współczuje migreny ja miałam kilka ataków na szczęście ostatni był jakiś rok temu ale boję się że wróci,ja miałam taką z wymiotami,
Maciejkaa w jakim wieku jest twój synuś?Może pomyślcie nad jakimś klubem malucha np 2 dni w tyg żebyś mogła mieć czas dla siebie,trochę odpocząć a i mały byłby szczęśliwy bo pobawiłby się z dzieciakami?Moja Lenka jak miała 1,5 roku poszła do żłobka,miałam wątpliwości ale teraz bardzo się cieszę z tej decyzji,jest bardzo otwarta do ludzi nie wstydzi się i straaaasznie dużo gada :-D
ktr nie słuchaj teściowej,małemu możesz cały czas przypominać o nocniku ale nic na siłę,możesz też spróbować z nakładką na kibelek np mojej córci odrazu przypadł do gustu a na nocnik za nic nie chciała siąść
Iza super że zobaczyłaś maluszka!gratulacje!
Odnośnie ilości dzieci to ja myślę o trójce ale to trzecie to za kilka lat :-)

Cwietka - aktualnie w przedszkolu z dwulatkami :-) Ale żłobek też zaliczyłam jakiś czas temu:-)

Margo - ja maszynką jak zwykle podczas zimy ;-) I mi też włosy na nogach przestały w ciąży rosnąć co mnie bardzo cieszy :-D

Dziękuję za powitanie. To jest chyba najszybciej działające forum!
ewirut1 - dziękuję, czuję się całkiem dobrze, to znaczy zaczynam się czuc normalnie, po pierwszych miesiącach potwornego zmęczenia i niekontrolowanego spania, teraz już nawet mam odwagę otworzyć lodówkę!
cwietka - ja szczerze mówiąc nigdy nie lubiłam Muminków, jak dla mnie zbyt psychodeliczne i smutne, że o Buce nie wspomnę.

AleksandraMaria, Multimama - witajcie! Mam nadzieję, że będziecie się tu czuć równie wspaniale, jak my wszystkie :rofl:

Ja przed ciążą bikini robiłam laserowo, więc mam naprawdę małe owłosienie 'tam', ale planuję chodzić na wosk, bo wiadomo, że na laser nie wolno. Pachy też miałam laserowo robione i praktycznie mi włosy nie rosną (a jak się te 3 ma krzyż pojawią, to maszynka wystarcza).
Nogi póki co robię depilatorem, ręce też. O ile przy rękach mi brzuch nie będzie przeszkadzał, tak przy nogach raczej nie będzie wygodnie z balonem, więc też się na wosk zdecyduję. Nadmienię, że i bez ciąży jestem owłosiona jak małpiszon;-)

Mam napad głodu, idę podgrzać sobie żurek. A! wczoraj miałam orgazm podniebienia jedząc pierogi z mięsem :-D

Eeeee....jak to Wam się osłabiły włochy na nogach? Ja mam jak cwietka-nie mogę nadążyć za odrostem. Zawsze miałam luz, bo w ogóle mało mi rosły. Czyżby hormony męskie? :D Czyżby chłopak? :D

Domi - to w wakacje będę Cię molestować o pomoc w wymyślaniu zabaw dla Córencji. Póki co jest w żłobku, ale jak się cieplej zrobi, a ja przestanę pracować, to ją zabierzemy i będzie się nudziła ze starymi jak mops :-(

AleksandaMaria - to ja jako dziecko lubiłam, a potem o tej bajce zapomniałam. A w Tampere odkryłam kubki z Muminkami i przywlokłam do domu całą kolekcję :-D
Teraz zarażam miłością Córencję i okazało się, ze ulubioną postacią Idy jest... Buka właśnie :-D

reklama
Margo, właśnie gdzieś czytałam, że przy chłopcach się umacniają, a przy dziewczynkach słabną, ale dla mnie to zabobon, jak większość tego typu 'podań ludowych' ;-)

Do góry