reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Dziub, jak samopoczucie?:blink:

Ja juz mam brzuszek, ale nie ma czym sie chwalic..:-) Brzuszek bardziej wzdeciowy nizeli ciazowy. Zaluje tylko, ze przed zajsciem w ciaze nie schudlam pare kilogramow. Zawsze lubialam patrzec na zadbane, szczuple kobiety z duzym brzuszkiem. Ja znajac zycie bede wygladac jak wieloryb:-D Ale po ciazy postaram sie schudnac. A podobno karmienie piersia powoduje chudniecie, takze wszystko przede mna.

Dziub, mnie tez nic nie boli, ale jak otworze paszcze to widze dziury. Tylko ja nie jestem dentysta i nie wiem czy to tylko do borowania czy kanalowe. Zobaczymy co mi dentysta powie.

Ja jak się najem to mam ciążowy brzuch :-D Ale miałam tak już przed ciążą :-D
Co do karmienia piersią, to potwierdzam. Przynajmniej u mnie się sprawdziło. W ciąży przytyłam 12 kg, a potem w ciągu 2 miesięcy schudłam 15...Tylko, że ja przy karmieniu miałam bardzo ograniczony jadłospis.

hehe ja też już brzuszek czsami widzę :)po jedzeniu szczególnie
mdli mnie po jedzeniu i przed ale tak lekko,czasami jest mi zimno i muszę chodzić na cebulkę ubrana :)
przy pierwszej ciąży miałam tylko mdłości po śniadaniu ale pewnie każda ciąża inaczej przebiega
z wagą nie wiem :)lepiej się nie ważę,w pierszej było 13 na plusie :)

dziewczyny!
mimo że sama założyłam tę grupę, to jednak muszę Was opuścić. za mną pierwsza wizyta u ginekologa. termin porodu został wyliczony na 29 lipca, więc do sierpniówek nie należę ;) także trzymajcie się ciepło! spokojnych 8 miesięcy i szczęśliwego rozwiązania! :)

Witam,dokładnie 3 lata temu stworzyliśmy nasz cud. Termin miał być na 26 sierpnia, ale mały wybrał wrzesień. Gratulacje dla sierpniówek i trzymam kciuki za staraczki mikołajkowe. wrześniówka 2010.

Ja w sumie mam calkiem duzy brzuszek i bez ciazy. Jestem nieco okraglejsza, niz ustawa przewiduje. Nie jakos gruba, ale brzuszka nieproporcjinalnie sporo w stosunku do reszty. Taka juz chyba mam urode, bo jak kiedys bylam szczuplejsza, brzuszek nadal sie wyroznial. Ale ile razy ktos myslal, ze jestem w ciazy i mnie o to wprost pytal - tego nie da sie zliczyc!

Zmienie nieco temat. Czy macie jakies slowka lub powiedzenia zwiazane z ciaza i dziecmi, ktore doprowadzaja Was do furii? Ja wyjatkowo nie lubie okreslen "fasolinka", "bobo", "dzidzi", ale najbardziej gotuje sie na "bejbik".

reklama
Ja jeszcze spotkalam sie wiele razy na tym forum, z okresleniem "niunia" co chyba nie tylko mi sie zle kojarzy..

A tu zaczerpniete z google.pl

Niunia - atrakcyjna fizycznie, zazwyczaj młoda kobieta. Termin bardzo często używany przez młodych mężczyzn pieszczotliwie o płci przeciwnej, lub jako podtekst o charakterze seksualnym.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry