reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Venicee leci leci. Bo mężczyzna nie odczuwa chyba tak tego wszystkiego związanego z dzieckiem, raczej to spada na kobietę więc im jest łatwiej.

reklama
Im się łatwiej mówi...racja .Ja ciążę przeżyłam ,ja trud porodu i bólu z tym związanego + szpital 13 dni ...i nerwy oraz strach o Marysię ...NIE mówie że on nie przeżywał ,ale dużo mniej co tu mówic...
Jak mu mówię czy nie boi się 5 dziecka głupio gada....ja ledwo przędę teraz przy Mikim i Marysi ...a szkoda słow...
Durna pogoda. Wczoraj 3 burze i chłodzenie ,a jeszcze dzień wczesniej 30 stopni i bądz tu mądry ...

Hej dziewczyny,

Oj jak fajnie Basia i My ze się odezwałyscie,jak za dawnych czasów ;)
Basia nie przejmuj się mój Tymek chodzi do żłobka od ponad roku i tez widzę ze w piaskownicy nawet nie myśli aby się dzielić zabawkami z kuzynami sie dogaduje. Ostatnio bylismy parę dni nad Solina wiec naladowalam bateryjki, Tymcio jak zjedzal ze zjedzalni do basenu to się nie stosował do kolejki i tez było wesoło. Od poniedziałku chodzimy do nowego przedszkola i póki co nie zapeszam jest super,chce chodzic i chyba bardziej mu się podoba niż w żłobku.Basia co do pieluch na noc też daje z lenistwa bo nie chce mi się zmieniać pościeli ;) ale jak rano wstaje jest sucha wiec pewnie pieluchy na noc odstawiamy gorzej z butla...
Basia trzymam kciuki za starania , ja idę w piątek do lekarki ,zrobiłam 2 testy i są pozytywne, tez poszliśmy na totalnego sponatana i poszło szybciej niż sądziłam;)
My fajnie ze się odezwałaś,tak nasze chłopaki w podobnym wieku a jak z mowa u Twojego synka? powroty do prscy nie są złe ;) nie stresuj się samolotu my co roku latamy ,pierwszy lot jak Tymek.miał 8 miesiecy, jak coś to służę pomocą ;)
Zabila my za tydzień kładziemy dach i tez jestem w stresie i podekscytowana.

Madziasek śliczne masz dziciaki, Basia a Twój to wygląda jak 4 latek .

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Aga ja pieluchy w nocy tak odstawiłam (też były suche zawsze rano ale się bałam), że kiedyś po prostu zapomniałam jej dać, szybko szybko i zapomniałam i potem już nie dałam od tego czasu, raz mi się zsikał i pewnie się to jeszcze zdarzy bo wiadomo.

aga to gratuluje :) super, sierpniowki sie rozrastaja :) ja butle wyeliminowałam na noc podając kaszkę łyżeczka i jak sie kladl to przez prawie miesiac wolal ze chce mleczko jeszcze ale tłumaczyłam ze on już duży ze w przedszolu dzieci juz nie pija mleka z butelki i jak chche to dam mu wody. i teraz codzinnie jak sie kladzie to zamiast wolac mleczko wola woda. zrobi lyka albo dwa i po sprawie. Za to rano mleko z butli obowiazkowo ale to akurat niech pije, na poranna butle przyjdzie jescze czas szczegolnie ze nie chce jej codziennie a tak z kubka ani mleka ani kakaa nie chce. My pampersy na noc odstawilismy 2 tyg po tym jak odstawiłam je w ciagu dnia bo wlasnie sucha byla ewentualnie jakby tylko raz siknal w nia. I zeby nie sklamac chyba juz ponad 2 miesiace bez pieluch i narazie tylko 2 razy sie zsikal ale mokre mial tylko majtki i pizame, posciel sucha :)

BASIA gratluję !!! :d ooo domek rośnie co ? zazdroszczę .... jak dobrze pamiętam koło Tarnowa tak ???
Ja ostatnio złe dni mam zdecydowanie... Dobrze że Maryś taka spokojna w miarę :D bo bym świrnęła !
U nas w nocy pampek jest...też z lenistwa ..lub zmęczenia...suchy jest zazwyczaj ,ale czasem coś trochę mokry...Noi Miki tez mleko wcina,spoko przejdzie mu ,tym sie akurat nie martwię..

Dzień dobry:D

Gratulacje kolejnych Dzidziusiów:)

Mój drugi synio Adaś kończy dziś 7 m-cy:)

My próbowaliśmy pozbyć się pieluchy już od poprzednich wakacji i długo nic. Aż w końcu w listopadzie zaskoczyło i Wojtek zaczął wołać siku i kupę:) W nocy śpi bez pieluchy od marca i tylko raz się zasikal. Z nutką na noc pożegnaliśmy się na dobre jakoś z miesiąc temu. Za niecały miesiąc przedszkole...stresa mam:/ Ale czasem już mi tak ciężko z nimi dwoma, że już chcę, żeby był wrzesień hehe;)

Fajnie, że forum znowu się ożywia:D

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Venicee my się budujemy pod Rzeszowem.
Kulka gratulacje , nasz chodzi do przedszkola i fajnie jest samodzielny czasami marudzi ze nie chce iść ale jest oki.
My nie mamy pieluch od ponad roku i musze wziąść sie za butle wieczórną.
Zabila dziękuję jutro idę do gina. Nasz tez porannąbutle musi mieć ale mi dobrze niech jeszcze sobie pije mleczko jak lubi

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry