reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Aga nas póki co nie dosięgnął bunt 3 latka, chyba, że jest już zmęczony to wtedy jest zmierzły bardzo. Dobrze, że jeden ząbek już za Wami.

My pamiętamy, Kayo już duży chłopczyk i jaki ładny! Dobrze, że problemy zdrowotne za Wami, jakieś plany na wakacje?

reklama
Venice piekna dziewczynka:) gratulije raz jescze i duuzo zdrowia życzę.

Pampersy definitywnie porzegnane :) Teraz pora na samodzielne zasypianie. Macie jakies pomysły? Bo Paweł potrzebuje bym siedziala obok łózka i na ostatnie 30 sek zanim zasnie lapie mnie za reke. jak nauczyc by zasypial sam zebym nie musiała tam siedzieć?

u nas plany wakacyjne koncentruja sie na rozpoczeciu budowy domu wiec w tym roku nigdzie nie jedziemy.

Żabila nic nie doradzę bo sama jestem przy zasypianiu choć mnie póki co to pasuje, ale nie raz było tak, że mały wręcz zasypiał wcześniej kiedy nikogo nie było obok. Myślę, że teraz dzieci są już na tyle duże, że można po prostu rozmawiać i tłumaczyć, ja nie raz jak coś chcę wskórać to właśnie takim niby poważnym tonem z nim rozmawiam jakby mu jakąś wielką tajemnicę wyjawiała i widzę, że on to podłapuje, że tak właśnie musi być. Gratuluję odrzucenia pieluch.

Hej dziewczyny [emoji3] dawno nie pisałam.. Venice gratulacje! Śliczna dziewczynka ! Aga u nas tez są fochy i bunty.. Kuba nie raz trzaśnie drzwiami i obrażony siedzi w swoim pokoju [emoji12] My wróciliśmy z nad polskiego morza i powiem wam.. Nigdy sie tak nie wymeczylam jak na tych wczasach ! Dobrze, ze mam jeszcze do środy urlop to moze wypocznę trochę w domu.. Pojechaliśmy na wczasy razem z kuzynem i jego dziećmi.. Myśleliśmy wszyscy ze Kuba swietnie sie dogada z ich synem ( tez 3 latkiem) a było całkowicie inaczej !! Na każdym kroku kłócili sie o zabawki, popychali, bili !!! Normalnie na 5 min nie można ich było spuścić z oczu!! Słyszeliśmy tylko " oddaj" " to moje" itp wiec jedna wielka porażka !! Dobrze ze od września przedszkole to moze naucza sie dzielić :/ U nas w bliskiej rodzinie niestety nie ma małych dzieci i Kuba wychowywał sie wsród samych dorosłych którzy mu na każdym kroku ustępowali i teraz mam efekty eh... W kontaktach z dorosłymi jest ok, jest w miarę grzeczny, kulturalny ale te wczasy uświadomiły mi, ze mój syn nie potrafi dogadać sie z rówieśnikami :/.. U nas pampersy są jeszcze na noc ale muszę sie za to zabrać w końcu..
No i zaczęliśmy od tego miesiąca starania o kolejnego dzidziusia [emoji3] na razie podeszliśmy do tematu na luzie, po prostu się nie zabezpieczamy i co ma być to będzie [emoji6] Aga a wy jak tam? Kiedy planujecie drugie dziecko? jak widzicie cieżko mi dzisiaj zasnąć [emoji12] pozdrawiam dziewczyny [emoji3]

Basia super, to czekamy na wieści o kolejnej ciąży :) To chyba też zależy od dziecka bo mój pierwszy synek też był wychowywany z dorosłymi tylko a jednak potrafił się dzielić wszystkim i nawet sam oddawał swoje, za to teraz jak ma brata to walczy o swoje :) W przedszkolu na pewno się nauczy takich rzeczy, zobaczysz, może ten pierwszy miesiąc nie będzie dla niego łatwy z tego powodu ale w końcu zrozumie. Za to bardzo dobrze, że jest grzeczny wobec dorosłych bo moim zdaniem to dużo mówi o dziecku/czowieku jak się traktuje starszych.

Hej!
Taka j fajnie, że mnie jeszcze pamiętasz. Twoje chłopaki duże już, czas tak szybko leci. Co do okanów wakacyjnych to w czerwcu byłam z mamą i Kajkiem w Sarbinowie, 1 sierpnia jedziemy już z mężem i małym do Szklarskiej, a jako 3 latek, bo 9 września lecimy do Grecji. Obawiam się lotu, mały poleci pierwszy raz, mąż się uparł, że dość ma naszego morza.
Venice gratuluje i zazdroszczę tak troszkę. Wszystkiego naj dla Ciebie i wszystkich Twoich maleństw.
Aga nasze chłopaki to w tym samym wieku są. Fajnie pracować w branży turystycznej, można trochę świata poznać.
Mój kajko jest ciągle na "nie" ostatnio, buntuje się, rzuca wszystkim i kiepsko je. Ja nadal na wychowawczym, trochę zaczynam już dusić sie w domu, zobaczę jak Kajko zaklimatyzuje się w przedszkolu i pomyślę od października nad powrotem do pracy. Chociaż jak wstajemy o 9 i pije sobie kawkę, a kajko ogląda Bajkę, to jakoś nie widzę siebie wstającej o 6- zobaczymy jak będzie.
Pozdrawiam Wszystkie Sierpniowe mamy!

My chyba bardzo popularne to Sarbinowo, wielu znajomych tam teraz jechało czy jedzie a my mamy tam jechać za 3 tygodnie. Nie martw się lotem, my lecieliśmy jak Jakub miał niespełna 2 latka i nic się nie dzieło. Dużo macie tych wakacji w tym roku :)

Basia to &&& za kolejnego dzidziusia. Moj Paweł tez nie ma kuzynów ani zadnych dzieci z którymi mógłby sie bawić. Ja zauwazylam ze nie rozumie zasad panujacych. Jak kolejka przez zjezdzalnia czy cos to sie wpycha bo on czekal nie bedzie. Tez licze ze nauczy sie w przedszkolu.
ale wam zazdroszcze tych wakacji my nigdziew tym roku sie nie wybieramy. Za 2-3 tyg maja zaczac nam fundamenty stawiac wiec zalatana jestem teraz dopinaniem wszytkiedo na ostatni guzik.

reklama
Venice jak super! Gratuluje cudownej córeczki. Odpoczywajcie. Przesyłamy dużo buziakow.
Miki mówi już coraz więcej. Powtarza słowa po nas albo słowa które usłyszy w telewizji. Nauczył się mówić przepraszam, rozróżnia światła na przejściu dla pieszych i śmiga na rowerku biegowym.

Kamu, My 2013 oczywiście ze pamiętamy.

Pozdrawiamy
IMG_20160705_093727.JPG

Załączniki

• IMG_20160705_093727.JPG
    IMG_20160705_093727.JPG
    347,6 KB · Wyświetleń: 312
Do góry