reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

Powiem szczerze dyrektorki przedszkola maja związane ręce, system wybiera a przeważnie dostają się matki samotnie wychowujące zamiast dzieci rodziców pracujących :/ u nas jest takich niestety sporo a przeważnie są to po prostu kobiety żyjące w konkubinacie ale podając się za samotnie wychowujące maja większe profity :/ u nas nabór rusza od 7 marca.. Ja jestem w dobrej sytuacji bo jak mój mały się nie dostanie do przedszkola obok nas to będę go wozić do siebie [emoji12]

reklama
A ja nie wiem co zrobię, niby mogę chyba trzymać w żłobku do momentu aż będzie mieć 3 lata, 11 miesięcy i 30 dni czyli tak, żeby ne przekroczył 4 urodzin a to akurat w sierpniu więc spoko ale wolałabym, żeby chodził już do przedszkola zamiast do żłobka. Gorzej jak nie mogłabym go trzymać w żłobku (tego na 100% nie jestem pewna) to wtedy muszę wziąć wychowawczy ale co z kasą? Porąbany rząd.

Taka j u mnie w KRK jest masakra na państwowy żłobek czekałam półtora roku,nie licze się sie dostanie szukam przedszkola z dofinansowaniem u nas takie są ale to i tak wychodzi trochę kasy ehh
Venicee co u Ciebie?

Aga no właśnie, wiem, są prywatne przedszkola, różne ale drogie strasznie, to mi się nie opłaca pracować, teraz jak płacę niecałe 400zł za żłobek to jeszcze da radę bo to 25% mojej wypłaty ale jakbym miała dać te 700-800 co trzeba za prywatny to mi się nie opłaca.

Venicee no właśnie co u Ciebie, ostatnio na fb mnie zmartwiłaś.

Hej dziewczyny,
Co u Was,Venicee długo milczysz mam nadzieje ze u Was wszystko w porządku. Ja siedzę na l4 bo Tymek dostał oskrzeli w sobotę byliśmy u lekarki osluchowo oki a w poniedziałek był już dramat. Był spokój z chorobami prawie 2 miesiące.W domu już wariuje wszystko go nudzi najlepiej to oglądać 24 h bajkę, ale pogoda normalnie wiosna,u nas są ferie i śnieg zniknął. Aaa zapomniałam sie pochwalić oddali mi prawko po 6 miesiąc taki miałam wyrok po kolizji ehhh bez komentarza ale.ważne ze juz jest.

Aga to nawet nie wiedziałam, że prawko Ci wzięli Najważniejsze, że masz z powrotem. My siedzimy w domu od zeszłego czwartku i mnie nosi,szału dostane. Jednak chyba nie powinno się być w domu tylko a przynajmniej ja nie umiem. Zdrówka dla Was!

Venicee co u Was?

Taka j tak zabrali mi prawko na 6 miesięcy ehh ale już po wszystkim. Pierwsze 2 dni spoko bo sobie porobiłam zaległe rzeczy ale teraz juz mnie też nosi, w poniedziałek idziemy do kontroli ,jeszcze Tymek nie chce brać antybiotyku jest z tym.koszmar.Kubuś chory?

Niestety znowu takie przeziębienie. L4 mam do poniedziałku i to prawie 2 tyg.beda a on dalej katar wielki ale w poniedziałek teraz (ostatni dzień L4) mamy wizytę u laryngologa to może mi coś więcej powie na jego temat, co tam w uszach, nosie i gardle będzie widzieć. U nas na szczęście branie lekarstw idzie ok. A próbowała go zagadać, odciągnąć jego uwagę i tak w miedzy czasie wcisnąć mu lekarstwo?

reklama
To może ten co miał starszy synek ostatnio, wymiotował po tym bo mówił, że ma jakieś grudki i ciężko wchodzi.

Do góry