reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Dzien dobry :)

aaaaaa pada snieg! Drugi raz wta zime :D w Holandii...no nie do wiary...dzieckomgapi sie w szybe zahipnotyzowane :)

MARZYCIELKO podciagasz bluzke i opuszczasz nisko spodnie, tak na sama linie lona :)

i trzymam kciuki! Jak dobrze ze sama sobie szefem jestem hahaha

jak astroje dziewczynki? Jak sie czujecie?
Ja robie sobie dzisiaj bana na internet. Trzeba chate odgruzowac ;)
a teraz ide dospac :)

reklama
marzycielko, chodziło mi o tą część ciąży twojej siostry w której czuła się świetnie:-) Też trzymam kciuki za rozmowę z czifem. Na szczęście też już mam to za sobą... uff:-)

Domi my ciagle czekamy. Ale powiedz,czy ja dobrze rozkminiam - czas na zdjęcie pieluchy w nocy bedzie, kiedy mała bedzie sie budziła z sucha pieluchą? Poki co zdarza sie tak, ale bardzo rzadko, najczęściej ma zsiurana totalnie.

marzucielka jeszcze dodam do tego badania brzuchowego, ze Ci lekarz paćka brzuch takim mazidlem, wiec potem sie trzeba z tego powycierac.

Mgd ban na Internet? Chyba bym sie wściekła :-D Ja sie biorę za mopowania dołu, ale iPad pod ręka, bo trzeba od czasu do czasu odpocząć ;-)

Ewirut, powodzenia!

Ja już po śniadanku, czas na inkę z mleczkiem :tak:

U mnie pada piękny puchaty śnieg - cudnie to wygląda (zwłaszcza, jak nie trzeba wychodzić na zewnątrz i się siedzi pod ciepłym kocem;-)). Pracuję dziś od 9:30, ale mam tak mało roboty, że wystarczy raz na jakiś czas spojrzeć na 'służbowe', a tak to można siedzieć na forum, albo czytać książkę. Miło:-)

Wczoraj się obyło bez dolegliwości, ale dziś mnie rano znów mgliło trochę. Na szczęście zdarza się to coraz rzadziej.

witam :)po przerwie ale troszkę miałam do załatwiania
madzioorek przykro mi :(
siedzę właśńie przy Ince z mlekiem ,myślałam że mnie odrzuci a nawet wdzodzi :)
zaczarowana ja byłam na usg genetycznym w 11,2 tyg i lekarz mówił że zwykle robi to tydzień póżniej ale u nas było już dobrze wszystko widać więc zrobił
jutro lecę sobie pobrać kolejny raz tokso bo mam schizy jeśli o to chodzi :sorry:uważam jak mogę ale lepiej sprawdzać a jeszcze sie naczytałam na necie......głupio zrobiłam i teraz schiza na maksa:rofl2:
ja następną wizytę mam za 4 tyg a za tydzień odbieram badanie Pappa,jestem dobrej mysli po usg
u nas w bloku mamy 4 ciężarne/20 rodzin :)tzn jedna się rozpakowła w sobotę i dzisiaj wraca :)fajnie że ma dzidzię już przy sobie i wszystko oki .......śpią nad nami więc odgłosy dzidzi już niedłgo się pojawią :)

Madziorrek jest mi ogromnie przykro, nawet nie wiem co napisać. Mam nadzieję, że masz dużo wsparcia za strony najbliższych..Nawet się nie znamy dziewczyny, ale tak mocno Wam wszystkim i sobie kibicuję!
Marzycielko trzymam kciuki, bo chyba właśnie zaczęłaś rozmowę :)

Cześć Laski :)

Ja dziś obudziłam się dość wcześnie, bo przed 10, ale jak wstawałam o 7 siku to zobaczyłam coś brązowo-czerwonego :/ i gdyby nie to, że byłam na maksa zaspana to bym chyba spanikowała. Położyłam się więc dalej spać (choć śniły mi koszmary związane z tym czymś brązowawym) i jak wstałam to już jest ok. Niby sama Wam mówiłam, że lekarka mi mówiła, że jeśli nic później nie ma to mam się nie stresować, ale i tak się trochę przejęłam.

Ewirut trzymamy kciuki! Daj później znać co i jak?!

Margo- nie martw się na razie, mi lekarz też mówił że nie ma co panikować po krótkotrwałym poplamieniu bo to się zdarza, a psychicznie jak sie zestresujesz to tylko moze byc gorzej, więc uszy do góry :)

moje mdłości chyba już idą w zapomnienie, czasami w nocy jeszcze mnie budzi takie dziwne uczucie, jak tuż przed zwymiotowaniem ale zasypiam dalej i jest spoko :)
mam nadzieję, że brak mdłości to nie jest zły objaw.
Ten tydzień też miałam spokojny po wizycie, a teraz zaczynam sie stresować bo do następnej jeszcze dwa tygodnie, a ja nie wiem co sie dzieje z tym maleństwem we mnie, ale staram sie być dobrych myśli, na pewno sobie rośnie :)

reklama
Madziorrek bardzo mi przykro ...

Modlicha - dużo zdrowia dla synka. Kiepska jest ospa u takiego malucha, mam nadzieję, że szybko mu przejdzie.

Co do USG przezpochwowego - P. był ze mną na genetycznym i super, że poszedł bo staś nam pomachał. Ja uważam, że dla faceta to USG jest super, bo naprwdę najładniej widać na nim dziecko - bo można zobaczyć całą malutka postac, która tam sobie pływa, a później to już fragmenty - co też jest super, ale mnie już tak nie wzruszało jak to genetyczne. Potem P. był jeszcze na połówkowym. Teraz nie wiem czy ze mną pójdzie. Jeszcze zobaczymy.

Trzymam kciuki za wszystkie najbliższe wizyty!

Do góry