reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Taka J., a u nas Kuba dalej pije mleko z butelki ze smoczkiem i to na spanie i od razu rano jak wstaje i na razie nie ma zmiłuj mleko musi być bo inaczej jest awantura :p a smoczek też dalej ma.. Z tym pewnie bedzie u nas najgorzej..

Aga, ja bym chciała za rok w wakacje się postarać :) jeszcze mam w sierpniu wesele siostry to chciałabym poczekać :)

reklama
Basia u nas mleka nie pije od stycznia wcale, niestety bo uważam, że mleko to zbawienie i takie picie na wieczór i na rano to jest spoko, byle to się nie przekładało na picie w nocy bo to oznacza pobudki i w dzień bo mnie już wstyd było to flachę wyciągać. Stąd ta decyzja. Ale picia mleka Ci zazdroszczę, to jest super. Odnośnie smoczka to myślałam, że będzie koszmar ale teraz nie wiem, ma tylko na spanie a w żłobku "ciocie" powiedziały mu, że jego smoczek się zgubił i dadzą mu inny, i dały mu o takim kształcie, którego on nienawidzi i teraz w żłobku w ogóle nie chce smoczka także da się. Chyba też właśnie tak spróbuję. U nas koszmarem będą pieluchy, wiem to. Na pewno będzie bardzo trudno się ich pozbyć. Siostra ma ślub w tym roku w sierpniu?

Żabila to super, ja bym tak chciała ale niestety odrzucił całkowicie i nie da się wcisnąć, do stycznia jeszcze próbowałam ale potem odpuściłam. Szkoda mi tego. Starszy pił mleko do skończenia 3 roku zycia.

Ewelinka to nie warto dociekać tylko cieszyć się trzeba :) Odrzucanie czegokolwiek to paranoja. Nie znałam tego bo starszy mleko pił z chęcią do 3 rż i to mi pasował, rano i wieczorem ok. 300ml. Przesypiał całe noce bez pobudki od ok. 6 miesiąca życia, smoczka nie chciał nigdy, pieluchy kiedyś mi odrzucił sam, nie chciał ich, no to teraz mam za swoje. Młody ma prawie 2 lata i dalej się budzi w nocy, potrafi po 3-4 razy, mleka pić nie chce, ale herbatę to z butli by doił tylko, smoczek to jego przyjaciel a pieluchy chyba będzie miał do szkoły podstawowej. No coś za coś, w każdym razie dwoje dzieci i totalnie ale totalnie różnych.

Ja juz mam stres Tymcio pochodził 3 dni do żłobka I jest jakiś niewyraźny ehhh coś czuje ze od nowa jakąś infekcja sie rozwija:((

reklama
Aga może zacznij już teraz działać? Kaszle albo jakiś katar mu się zaczął czy co się dzieje?

Do góry