reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

My a jakbyś mu na kolację zrobiła taką porządną kaszkę? Może to by go zapchało, próbowałaś? Przykro mi, że się tak dzieje. A jakbyś przełożyła go w łóżeczku główkę tam gdzie teraz ma nóżki? To się tak mówi, że czas z dzieckiem itd. ale każdy potrzebuje oddechu więc rozumiem Cię, mam nadzieję, że maluszkowi przejdą humory. Trzymaj się tam dzielnie, mocno trzymam, żeby się wszystko poukładało dobrze.

reklama
ja ostatnio tezz zaczełam siwieć przez malego bo od świat nie chciał nam praktycznie nic jesc. Jedyne co to mleko 2 razy dziennie + kaszka na wieczór. i to bylo jego cale menu. I okazalo sie ze robaki mial! Ten bark apetytu mnie niepokoił. A moja mama zauwazyla ze zgrzyta zębami. Dodałysmy to do siebie i wymysliłysmy robaki. Przekopalam apteczke bo przed ciążą zaraziłam się owsikami od dzieci w domu dziecka i mialam jeszcze specyfiki na robactwo. Dobrze ze nie byly przeterminowane. Podałam i po 4 dniach moje dziecko wróciło i zaczelo jeść. A w pampersie taki tłusty no wiecie co. Ble! Za tydzien podam jescze raz zeby wybic to co sie nie wyleglo wczesniej.

Hej!
taka j
dziękuje za pocieszenie, może w końcu to sie skończy, czekam i czekam! A kaszki niestety mały nie chce, czasami owsiankę z jakimś owocem/ konfiturą, ale raczej odwraca głowę od kaszek, chleba też nie chce...
żabila
nie wpadłabym na robaki, no muszę to zbadać, bo badałam tylko krew i mocz.
właśnie mąż go usypia, ja dziś już mam dość. Dzisiejsza nocka pewnie będzie jeszcze gorsza, bo w dzień wymęczył sie tak na ogrodzie, że spał 2,5 godziny ( dziwne że w dzień to śpi jak zabity) . Pewnie sie wyspał i da popalić! Pomału już zaczyna mi wisieć ile śpię godzin, tylko potem nie mam na nic siły i wszystko mnie wkurza. No i jak mam myśleć o drugim maluszku, a tak chciałam pomału sie starać...
zaraz idę sie położyć, bo na oczy nie widzę,
a babcia mi dzisiaj powiedziała, żeby małego wykąpać w czarcim żebrze i wodę od kąpieli wylać na rozstajnych drogach, kurde zrobię tak, wszystkiego sie chwycę!!! ( śmieszne, no nie) .
W poniedziałek mamy pediatrę na 10 zobaczymy co poradzi...
Spokojnej nocy dla Was!

My wcale nie śmieszne, wierz mi, że ja zrobiłabym każdą rzecz, żeby lepiej dziecko spało itd. A z tymi robakami też spróbuj, a zgrzyta Wam ząbkami?

Taka j., jedziemy 3 sierpnia :)

Madziasek, chcę spróbować na wiosnę odstawiać mleko tylko nie wiem czy on się budzi z przyzwyczajenia czy faktycznie głodny.. pepti to mleko kończy się na 2 nie ma 3 czy junior.. niby zagęszczam kleikiem ale kto wie.. godzinę przed mlekiem zjada jeszcze chlebek z szynką więc głodny być nie powinien.. ale nie mam pewności..

My, u mnie też są cyrki ze spaniem.. już nie mam pomysłu co zrobić żeby całą noc przespał i nie świrował w nocy..

Hej!
basia
to nie jestem sama z tym nocnym mlekiem...też nie wiem czy budzi sie bo jest głodny, czy z przyzwyczajenia i z tęsknoty za mamą...
ale powiem Wam że ostatnia noc nie była taka zła, były tylko dwie krótkie pobudki i koniec, potem spał do 9.15!!!! Dzisiaj też solidnie go zmęczyłam w parku- no zobaczymy jak będzie, poszedł spać bez kłopotu, ale czekam na rozwój sytuacji.
Czekam na wiosnę jak na zbawienie, żeby małego nie pakować w te grube ciuch, ani ja tego nie lubię ani on.
A dziewczyny powiedzcie z czym robicie maluchom makaron, albo ryż, bo już nie mam pomysłu, a mały jakoś najlepiej mi to je, oprócz zupy z buraków, którą uwielbia( żeby chlebek tak chciał jeść). Dałam mu dzisiaj pierwszy raz kawałek czekolady, żal mi go było bo wiem że dzieci w jego wieku już wiedzą jak to smakuje, a on jeszcze nie jadł, smakowało mu bardzo, klepali sie po brzuszku.
pozdrawiam i spokojnej nocy!

Basia to w pełni lata, super!

My ja bymdawała wszystko co lubi a co mu nie szkodzi.

A mój Jakub dostał wieczorem gorączki także chyba chory będzie :( Poza gorączką lekki katar tylko.

Witam!
Taka.j- jak się miewa Jakub?

U nas też jeszcze leci mleko w nocy, pewnie to jeszcze trochę potrwa, a na kolację mały zjada kaszę.
Na czwartek umówiłam się z drugą rehabilitantką, zobaczymy co powie na małego.

Aurelia dobrze moim zdaniem zrobiłaś.

Jakub ma chore uszka, ma antybiotyk i kropelki do uszu z czym jest gigantyczny problem, niestety muszę zakraplać siłą i przy okropnych wrzaskach ale co mam zrobić :/

reklama
Taka j
zdrowia dla Kubulka! Zapalenie uszka pewnie go boli, a jesteś na zwolnieniu?
My dzisiaj byliśmy u pediatry, dostaliśmy krople na polepszenie spania, dałam małą dawkę. Ciekawa jestem czy coś pomoże, bo już jestem wykończona.
Jutro mam wizytę u ginekologa, muszę cytologię zrobić, pewnie będzie mnie namawiała na drugie dziecko, ale jak jak mały nie śpi po nocach, eh..., a może on po prostu nie chce rodzeństwa...
Spokojnej nocy !

Do góry