reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Taka j Miki urodził się 5 sierpnia a termin miałam na 3 sierpnia :-)

Grinula strasznie szybko i chciałabym mieć już wszystko za sobą. Jeszcze jutro składanie nowych łozeczek, układanie ubranek w szafie, sprzątanie i spakowanie torby wiec od poniedziałku niech się dzieje co chce ;-)

Dobrej nocki!

reklama
Madziasek powiem Ci szczerze, że to jest cudowny okres kiedy dziecko jest jeszcze w brzuchu :) Wykorzystaj dla Mikiego, potem jest już trudniej.

Cześć, jeśli jest tu jakaś mama z Warszawy, która podaje dziecku Bebilon Pepti 2 DHA to odsprzedam 5 puszek po cenie przy 30% odpłatności, czyli 10,40zł za puszkę. Odbiór Służew lub Ochota. Osoby zainteresowane proszę o wiadomość na priv. Pozdrawiam :-)

Hej dziewczyny !

Jagoda, gratuluje ślicznego synka ! :-)

Madziasek, ale to przeleciało, śliczny brzusio ! jeszcze troszkę i będziesz tulić córeczkę ! :)

Aga, ja też na razie nie myślę o drugim dziecku.. Kuba daje mi popalić, zrobił się strasznie marudny i niecierpliwy.. tyle w nim złości że masakra.. Chciałam mieć 3 lata różnicy ale chyba zaczniemy myśleć o kolejnym w przyszłym roku;p Do mnie jeszcze nie dzwonili w sprawie szczepienia a mam zaległe mmr i teraz 3w1 ostatnie.. na te 3w1 zaszczepię ale chyba dopiero w lutym :)

U nas ze spaniem się pogorszyło.. w dzień 2 lub 1 drzemka ale umie pociągnąć nawet 2,5h ale przeważnie od 14 już nie śpi i nie pójdzie spać wcześniej jak o 22:00 :( i do tego strasznie muszę się namęczyć żeby bo położyć.. później to sama padam zaraz za nim i mało co w domu umiem ogarnąć..

Dziewczyny, zaklepałam wczasy w Chorwacji i strasznie się cieszę :D chodź boję się tej podróży z moim nerwusem.. ale wybraliśmy północ więc w miarę blisko.. ale te 10h będzie się trzeba pomęczyć. A wy gdzie się wybieracie?

Basia super z tymi wczasami, jaka miejscowość? A w nocy śpi całą noc czy się budzi?

Taka j., miejscowość Novi Vinodolski :)
Niestety nie śpi całej nocy.. wstaje około 3:00-4:00 na mleko jeszcze.. a dziś np wstał o 4:30 i już nie chciał spać ! Myślałam, że go uduszę :szok:

Witam!
Dziewczyny strasznie się czuję, po prostu strasznie jako matka. Napisze po kolei, w sobotę zabrałam Bartka do rehabilitantki, tak przy okazji wizyty ze starszą, i zdaniem tej pani Bartek wymaga rehabilitacji i w ogóle strasznie mi nagadała, że tak późno z nim przyszłam. Wcześniej byłam z nim we wrześniu jak jeszcze dobrze nie chodził i kazała zwracać uwagę na garbienie w czasie siedzenia i wstawanie z obu nóżek. W grudniu byłam na bilansie u rodzinnej i powiedziałam, że niepokoi mnie,ze wstaje z jednej prawej nogi. Lekarz obejrzała jak chodzi i powiedziała,że wszystko jest o.k., a że tak wstaje to dzieci tak mają. a teraz ta rehabilitantka najpierw powiedziała,ze już ma skoliozę, potem się poprawiła,że hoduje sobie skoliozę. Ja jej trochę nie wierzę, bo już się przekonałam,że lubi pieniądze. Słyszałam o niej różne opinie, z jednej strony,że zna się na swoim fachu, a z drugiej no właśnie- te pieniądze. Kiedyś ktoś mi powiedział,że się "spąchnęła" z jedna lekarką i działają wspólnie. Ta lekarka to neurolog dziecięcy, stale wystawia skierowania na rehabilitację. Dostało mi się za buty (Befado z ccc), najlepsze zdaniem tej pani to Super Fit. I tak się składa,że nawet w Siedlcach można kupić, dostałam dokładny adres, tylko czy właścicielka sklepu to kolejna znajoma?Ja wiem,że Super Fit to dobry but, ale ja i wszyscy moi znajomi, rodzina wychowaliśmy się na zwykłych i jakoś nas na nich nie pokrzywiło. Kupuję starszej buty w Bartku (to jest akurat inny temat, tutaj muszę kupić), wiem ile to kosztuje, w przedszkolu tez dzieci mają zwykłe kapcie.Teraz w głowie mam wątpliwości, czy mały rzeczywiście wymaga rehabilitacji czy ta pani chce mnie zwyczajnie naciągnąć? W grudniu lekarz mówiła,że wszystko w porządku, teraz słyszę zupełnie coś innego, i komu tu wierzyć?

reklama
aurelia ją bym poszła do lekarza rehab niech oceni dzieci nawet bym się przejechała do innego miasta
jagoda gratki
moja lena śpi całkiem ładnie w dzień jedną drzemka a na noc już o 7śpi zasypia sama u nas ok pozdrawiam

Do góry