reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Ewelinka gratulacje!! Dużo zdrówka dla Ciebie i dzidzi :)

Aurelia tral moolersa czy jak się on nazywa jest spoko, ma zapach gumy do żucia.

Jagoda oo to termin się zbliża coraz bardziej :) Trzymaj się zdrowo i dzidzia też. Milenka słodziutka :)

My mamy jutro termin szczepienia, oczywiście czekam czy do niego dojdzie, na ospę. A ja mam opiekę na dzieci, może sobie sprzątnę :) U Was też cieplej się zrobiło? Tylko ciemno jest zarówno jak jadę do pracy jak i z pracy :/

madziasek termin mam na 1 sierpnia, wiec znowu bede na sierpniowkach :-), czuje sie dobrze, mam tylko delikatne mdlosci czasem, troche klopoty sa z cisnieniem bo mi strasznie czasem spada, niedawno mialam 66/37, a tak zwyczajnie mam 90/60 co i tak jest niskie ale wtedy bylo juz tragiczne, bede czekac z niecierpliwoscia na relacje z drugiego porodu :)

Ewelinka, serdecznie gratuluję :-D

Jagoda, Ty już tuz tuż i jeszcze pracujesz, podziwiam!:-)

Dziewczyny, Dzieciaczki Wasze słodziutkie :)

Wojtuś też pije tran mollersa, ale ten naturalny. I smakuje mu, jak widzi, że nalewam na łyżeczkę, to już dziubek otwiera, hehe ;)
U nas wszystko ok, Mały zdrowy:) Mnie coś pobierało, ale zaczęłam się szprycować gripexem, witaminą c i jest lepiej. A no i koleżanki w pracy namówiły mnie na napar z imbiru - mocno rozgrzewa, ;-)

Ja też jakoś nie bardzo czuję święta, w pracy dużo do zrobienia, wraca się do domu i ten czas też tak szybko leci... Pogoda kiepska...
Wojtek grandzi coraz więcej, wspina się na mały stolik i próbuje po nim na parapet - trzeba było przemeblowanie zrobić ;) Ale za to choinka stoi już od soboty i... nadal stoi ;) Wojtuś lubi jak się zapala światełka - śmieje się i klaszcze w rączki :)

Zdrówka dla Dzieciaczków i Mamuś :)

Ewelinka to faktycznie niskie te ciśnienie miałaś, ja też normalnie to tak jak Ty 90/60 ale po ciąży mam o ok. 10 więcej, może lepiej jak jest niższe w ciąży niż za wysokie ale kontroluj to lepiej. A lekarz co na to Twoje ciśnienie mówi?

Kulka podziwiam z tą choinką, ja się boję rozłożyć swoją, czuję, że to będzie dramat, jak to się dzieje, że Wojtuś tak grzecznie się z nią obchodzi?? Jak to zrobiliście? :) Super, że zdrowi jesteście (że już pozbierałaś się), w końcu święta idą.

Z tymi świętami to ja się na nie cieszyłam zawsze bardzo jako dziecko, i już nie chodzi o prezenty choć to też oczywiście ale o sam fakt tej uroczystej kolacji, tego wyczekiwania przy oknie na 1 gwiazdkę itd. takie to było fajne, magiczne, teraz się to zaciera, dzieciom to chyba wisi tylko chcą te prezenty i wio. Szkoda. My po szczepieniu, na ospę i skojarzoną. Nawet specjalnie nie płakał.

taka j. no szczerze przyznam, że obawiałam się, czy nie trzeba będzie tej choinki szybciej rozbierać, niż ją ubierałam ;) ale jest ok, czasem podchodzi i coś ciągnie, ale nie mocno i zaraz daje spokój. Ale baniek szklanych nie wieszałam ;) A jak widzę radość na jego buzi z tej kolorowej choinki, to wiem, że warto :-)
Szczepienie skojarzoną... to to, które się robi 16-18 miesiąc? Czy ta wcześniejsza jeszcze? Trzymam kciuki, żeby po szczepieniu było ok.

Ostatnia edycja:
Kulka ta skojarzona co to w 16-18 miesiącu jest i jeszcze na ospę też mieliśmy. W nocy dostał gorączki 38 ale zbiliśmy syropem, póki co jest w żłobku ale liczę się z tym, że trzeba będzie go odebrać wcześniej, lecę w związku z tym robić co muszę zrobić.

reklama
Cześć mamusie !

Dawno nie pisałam ale jakoś nie mam czasu zajrzeć..
U nas wszystko w porządku :) Chociaż Kuba zrobił się strasznym łobuzem.. wszędzie go pełno, na wszystko wchodzi.. najgorsze jest to, ze nie mam pomysłu na te jego bicie ;/
My mamy nadal zaległe mmr i na razie do końca roku spokój bo jeszcze odroczenie jest ważne, później będę musiała kombinować :)
U nas chyba najmniej zębów bo tylko 8 ! :)
Ja dzisiaj ubrałam choinkę i o dziwo Kuba na razie ją "olał" :p zobaczymy jutro..

Jagoda, ale to przeleciało ! jeszcze chwilka i drugi dzidziuś ! super !! czekamy na relację !! A Milenka przesłodka !

Ewelinko, gratulacje !! dużo zdrówka dla Was !

Taka j., jak Kubuś? gorączka minęła? szczepiłaś skojarzoną tzn jakąś 5 w 1? ja brałam Pentaxim 3w1 teraz nas to też czeka.. ale chcę trochę przeciągnąć..

Madziasek, jak się czujesz? jeszcze chwila i córeczka będzie na świecie ! :) Zazdroszczę !!

Jakie prezenty wybrałyście dla maluchów? ja przyznam szczerze,że nie za bardzo miałam pomysł bo Kuba wszystkim bawi się góra 2min ;/ najbardziej interesują go moje garnki :p Kupiłam książeczkę i takie puzzle po 12m takie dopasowywanie kształtów :) nie wiem co jeszcze.. na Mikołaja dostał autko to zero radości :( :p

A to mój łobuz
altAs1_Lc931z-Efyx4M2EarJribMz0mOt9QEoy2HXSpDCI.jpg DSCF4430.jpg

Załączniki

• altAs1_Lc931z-Efyx4M2EarJribMz0mOt9QEoy2HXSpDCI.jpg
    altAs1_Lc931z-Efyx4M2EarJribMz0mOt9QEoy2HXSpDCI.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 38
  • DSCF4430.jpg
    DSCF4430.jpg
    37,7 KB · Wyświetleń: 41
Do góry